Drago mi je što Hrvati nisu prošlo iz jednog jedinog razloga, a to je što su kukavički odigrali sa ovim ciganima. Čim si počeli igrati kako treba, odmah su imali nekoliko šansi. Kao što je Bentner rekao prije meča sa lalama: "Mi ćemo sigurno imati 2-3 šanse, ako ih iskoristimo pobjeđujemo." Oni su iskoristili i pobjedili, dok Hrvati nisu. Još mi nije jasno šta se dešava sa našim trenerima. Antić je odlučujući meč sa Australijom počeo sa jednim napadačem, a trebala mu je pobjeda, isto je tako danas postupio Bilić. To je velika greška..
Što se tiče Španaca sa ovom igrom ne mogu osvojiti EP, previše petljaju i iako nisam veliki ljubitelj njegovog lika večeras se vidjelo koliko Mesi znači Barsi. Dečko ubrza igru i sa jednim potezom da gol.
Italijani kao i uvjek na guzove prođu dalje i u 1/4 finalu ako Francuzi pobjede Šveđane (što će biti teško, jer Švedi odlično igraju) imaćemo reprizu finala EP 2000 i SP 2006...
I na kraju Irci. Momci svaka čast, oni su se borili, ginuli i nažalost to nije im bilo dovoljno...