Zasto da ne pravi faul?
Zato što je tvrda utakmica u kojoj se teško postižu poeni. Posebno što smo mi ta ekipa koja svaki meč igra na 60 poena. Zato je bolje bilo pustiti Barsu da rešava, kao što je puštena da rešava i u F4 sezoni. Mi da smo mogli deset puta ponavljati napad za pobedu, ne bi pobedili ni jednom. Jednostavno ovi momci još nemaju snage da odigraju tako nešto. Sve neizvesne situacoje ove sezone smo dobijali tako što su protivnici promašivali, a ne mi pogađali (Olimpija, Cedevita i još pa utakmica kojih se ne mogu setiti). A sve utakmice koje smo "mi reševali" u poslednjih pola minuta smo gubili (Bamberg, CSKA, Barselona x2), Bamberg je čak i prvi put poveo u poslednjem minutu na meču. Kad se saberu 2+2 sve je jasno.
I ja se ne pravim pametan posle, lepo sam odma posle odluke da se pravi fail, i pre nego što su bacanja izvedena rekao šta sam rekao i bio u pravu.
Možda bi pobeda našim šutem donela daleko više nego pobeda njihovim promašajem (ako je Dule ciljao na tako nešto), ali ovakav poraz odmaže daleko više, nego što bi taj dobitak od pogođenog odlučujućeg šuta protiv Barse bio.