Anketa

Tole odlazi?

Sa srecom, vrijeme mu je...
5 (29.4%)
Tole resiste!
12 (70.6%)

Ukupno glasova: 17

Anketa završena: Septembar 22, 2013, 05:03

Autor Tema: Jelen Bunkerliga  (Pročitano 257996 puta)

Van mreže ramkens

• Starosedelac
  • Ugled: +0/-0
    • Pogledaj profil
Odg: Jelen Bunkerliga
« Odgovor #705 poslato: Novembar 24, 2013, 06:10 »
Dobro ali opet nije postojala namera, kao što Nenad kaže da nije postojala protiv Donjeg Srema ili recimo u onom derbiju, kada lopta baš u šaku pogađa igrača Zvezde, ali šta je sa situacijom od 5 minuta pre toga kada igrač Voždovca laktom udara igrača Partizana u glavu ka kome dolazi lopta. Što se to izbegava u ovoj priči. Da tu nije oštećen partizan penalom  crvenim kartonom, ovo nenamerno igranje rukom jelte, ne bi se ni dogodilo 5 minuta kasnije. A i da se dogodilo ne bi uticalo na rezultat.

Što se izbegava nedosuđen penal protiv Napredka, pa i protiv Radničkog.
« Poslednja izmena: Novembar 24, 2013, 06:12 Eurelijus Žukauskas »

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
  • Ugled: +1197/-454
  • mitoman i povijesni revizionist
    • Pogledaj profil
« Odgovor #706 poslato: Novembar 24, 2013, 06:17 »
Ruka iznad lakta nije penal?   :uzbudjen: 

I ti bi raspravljao o fudbalu i sudijskim odlukama?  :no:
"This is exactly what football should be about."

Van mreže Zgembo Adislić

• Starosedelac
  • Ugled: +54/-20
    • Pogledaj profil
« Odgovor #707 poslato: Novembar 24, 2013, 06:23 »
pre 15 dana ono, sada ovo, ali navijači uvek mogu naći razloge da brane svoj klub.

U 16 metara svaki kontakt lopte sa rukom se svira kao penal, nevezano za nameru, bitno je samo da je situacija opasna po gol, tj. da u 16m ima igrača napadačke ekipe koji su blizu lopte (grublja definicija, doduše ne od Koline, već od srpskoligaškog sudije)... Sve ostalo su nemušti pokušaji opravdanja.

Nenade,  čak i ako se lopta ispali iz topa, svejedno ne možeš da braniš glavu rukom, za to nema nikakvog opravdanja.

E sad, naravno, ostaje pitanje gde je sudija pogrešno video, a gde nije želeo da vidi, ali to ostavljam već uhodanim akterima da razluče  ;)
« Poslednja izmena: Novembar 24, 2013, 06:26 Zgembo Adislić »

Van mreže Boki

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +7/-2
    • Pogledaj profil
« Odgovor #708 poslato: Novembar 24, 2013, 06:26 »
Standardna diskusija na ovoj temi.  :clap:

Što se penala tiče - "Slobodno sudijsko uverenje".
Voleo sam, volim ga, voleću ga ja.
Jer će ime njegovo večito da sja!

Van mreže Dimitrije BP

• Starosedelac
  • Ugled: +40/-15
    • Pogledaj profil
« Odgovor #709 poslato: Novembar 24, 2013, 06:28 »
Standardna diskusija na ovoj temi.  :clap:

Što se penala tiče - "Slobodno sudijsko uverenje".
Mogao je da svira, a i ne. :smeh3:

Van mreže djordje

• Starosedelac
  • Ugled: +47/-24
    • Pogledaj profil
« Odgovor #710 poslato: Novembar 24, 2013, 06:48 »
Bio je penal, takodje nije bio penal za Partizan. Volkov nije udaren laktom, dokacio ga je vrhovima prstiju a to nikako nije isto. To se bar jasno videlo na snimku.
« Poslednja izmena: Novembar 24, 2013, 06:48 djordje »

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
  • Ugled: +61/-256
    • Pogledaj profil
« Odgovor #711 poslato: Novembar 24, 2013, 06:59 »
ovako najkrace receno svaki kontakt lopte i ruke u 16 nije penal,to je prosto stvar koju te uce na svim sudijskim seminarima,i to ce ti svaki fudbalski sudija reci. ranije otprilike to jeste bilo tako,pre nekih 20-25god,pa cak je i tada postojala napucana lopta...
sada cak nije ni bitno da li je situacija opasna po gol,niti da li je situacija npr na samoj gol liniji i da li je ruka mozda sprecila loptu da udje u gol.mozda  ovo sada nije dobro pravilo,mozda to treba drugacije regulisati,ali za sada je otprilike ovako kako cu sada ispricati.a evo obraticu se i na dpk-u kauboju,da napise nesto o tome...

stvari koje se gledaju prilikom igranja lopte rukom- da li postoji nemera igraca ili ne,da li je ruka u prirodnom polozaju ili ne, da li je igrac imao vremena da skloni ruku ili nije imao,da li lopta ide ka ruci ili ruka ka lopti. sve su to elementi na osnovu kojih se odlucuje da li je nesto penal ili nije(sasvim moguce da sam neki od elemanata koji se gleda i zabravio da nabrojim). i da naravno da onda sudija na osnovu situacije procenjuje da li je postojala namera ili ne,da li je mogao da skloni ruku ili ne i sl.ali to ne znaci da je to slobodno sudijsko uverenje u pravom smislu reci-moze da svirne i ne mora.nego ako se vidi da postoji namera i lopta ide ka ruci,onda je penal.ali naravno da je na uatkmici sudija koji procenjuje tu situaciju,ne procenjuje je gledalac na tribini.
naravno da i pomeranje celog tela,tako da se podmetne ruka,a ne samo trzaj ruke se smatra da ruka ide ka lopti,jer je lopta krenula nekom putanjom,a ti si pomerio celo telo i ruku iz polozaja a u polozaj b i tako si lopu udario rukom. i naravno prirodni polozaj ruke je razlicit u razlicitim situacijama,npr u skoku je cesto prirodan polozaj ruke u visini ramena i brade,kod klizanja ruka ostaje ispod tela,a druga je cesto savijena u laktu negde na nivou grudi.

ukratko i uopsteno,bez price o nekoj konkretnoj situaciji to se gleda kod odluke da li je neko igranje rukom u 16 penal ili ne.

inace drug mi je danas rekao jednu zanimljivu stvar,ali nisam ga zapitkivao,pitacu ga neki put kada se setim.zove me posle partizana,i prica za ovu situaciju.i posto ga ja cesto pitam sta tacno kazu teorijski kada se svira ovo ili ono,kaze npr kada je igrac u zivom zidu i pogodi ga lopta,to se generalno smatra da je ruka,posto je rastojanje 9m i igrac ima vremena da skloni ruku(naravno ima prava da stiti i muskost i glavu,i to se ne svira).naravno nekada udarac moze da bude toliko jak i brz da nemas vremena da sklonis ruku i na 9m rastojanja,ali verovatno je to generalno pravilo,ali da ima izuzetaka,ako ovo i ono se desi...
A ljubav ka tebi jos jaca je...

I svakim danom sve vise volim te...

Van mreže ramkens

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #712 poslato: Novembar 24, 2013, 06:59 »
Bio je penal, takodje nije bio penal za Partizan. Volkov nije udaren laktom, dokacio ga je vrhovima prstiju a to nikako nije isto. To se bar jasno videlo na snimku.

Od vrhova prstiju mu krenula krv niz nos?  :smeh1: :smeh1: :smeh1:

Van mreže djordje

• Starosedelac
  • Ugled: +47/-24
    • Pogledaj profil
« Odgovor #713 poslato: Novembar 24, 2013, 07:15 »
Ako si gledao utakmicu ta situacija se mogla videti, cak i na usporenom snimku. Bilo je ukljucenje sa terena reportera koji je video lakat, na sta se komentator blago nasmejao i rekao kako smo imali priliku da vidimo to usporeno.
« Poslednja izmena: Novembar 24, 2013, 07:15 djordje »

Van mreže Zgembo Adislić

• Starosedelac
  • Ugled: +54/-20
    • Pogledaj profil
« Odgovor #714 poslato: Novembar 24, 2013, 07:19 »

sada cak nije ni bitno da li je situacija opasna po gol,niti da li je situacija npr na samoj gol liniji i da li je ruka mozda sprecila loptu da udje u gol.

nenade, ajde da ne dužimo raspravu, dovoljno je da obradimo ovu tezu. Može li još neko od forumaša da se uključi i da potvrdi ovako nešto?

Mislim da imaš jako loš izvor vezan za ove situacije u pravilima.

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #715 poslato: Novembar 24, 2013, 07:23 »
zgembo, evo probacu da ukljucim kauboja na dpk-u u pricu.znaci ovako na nivou teorije,bez ulazenja u bilo koju konkretnu situaciju... vec sam mu postavio pitanje da nam prokomentarise sta se svira ko penal sta ne kada dodje do igranja rukom.ako bude odgovorio pitacu ga konkretno i ovu stvar,mozes i ti da ga pitas,sve jedno...

izvini,nisam video ovu recenicu
Nenade,  čak i ako se lopta ispali iz topa, svejedno ne možeš da braniš glavu rukom, za to nema nikakvog opravdanja.
100% sam siguran da je ovako kako sam rekao,cak i oni koji su bili gosti na sosu(stvarno se ne secam ko je bio u pitanju dal neki treneri ili bivsi fudbaleri,plus raka) svi su se slozili oko toga,a argument je upravo bio taj.isto kao sto imas prava pri slobodnom udarcu da branis muskost i stavis ruke preko.
« Poslednja izmena: Novembar 24, 2013, 07:40 NenadBG »

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #716 poslato: Novembar 24, 2013, 07:55 »
i da sada sam se setio bila je jos jedna situacija kada je ostojic vukao veljovica,lagano je mogao da se svirne penal.naravno uvek moze da se kaze i nije intenzitet jak i sl,ali ono je lagano moglo da se svirne.
nego sam posle one situacije u nadoknadi ovo potpuno zaboravio...

Van mreže ramkens

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #717 poslato: Novembar 24, 2013, 08:50 »
i da sada sam se setio bila je jos jedna situacija kada je ostojic vukao veljovica,lagano je mogao da se svirne penal.naravno uvek moze da se kaze i nije intenzitet jak i sl,ali ono je lagano moglo da se svirne.
nego sam posle one situacije u nadoknadi ovo potpuno zaboravio...

Ja recimo ovu situaciju nisam zaboravio, kao i 20 godina derbije bez penala za jednu stranu:

[youtube=622,350]a0_VkYNG6bg[/youtube]

Ali ne moramo toliko daleko, možemo se vratiti samo par kola unazad i videti povlačenje sa dve ruke Kojića koje je bilo očigledno, za razliku od ove glume večeras. A tu je još direktan ulog bio trofej...

Ako si gledao utakmicu ta situacija se mogla videti, cak i na usporenom snimku. Bilo je ukljucenje sa terena reportera koji je video lakat, na sta se komentator blago nasmejao i rekao kako smo imali priliku da vidimo to usporeno.

Reci mi onda kakvu je to krv Volkvov brisao u rukav? A pošto je rukav bele boji, lepo se mogla videti. Isto tako zamah laktom se može videti, makar od tog čitavog zamaha ga samo zagrepao noktima po nosu... Sećam se recimo priče one priče kada je Real u LŠ izbačen od Barselone zato što je Pepe dobio crveni karton, iako je on skroz promašio Alveša...
« Poslednja izmena: Novembar 24, 2013, 08:55 Eurelijus Žukauskas »

Van mreže Bajro Župić

• ex Žilijen
  • Starosedelac
  • I to je to. Mi i Oni. Jedno brdo, dva univerzuma
    • Pogledaj profil
« Odgovor #718 poslato: Novembar 24, 2013, 09:00 »
Još sedam dana do Toletove ostavke... :ninja:

Van mreže ramkens

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #719 poslato: Novembar 24, 2013, 09:01 »
I vreme je, dosta je bilo tlačenja Partizana!