nedavno me služba odvede u Šabac, pa sam uz osnovne znamenitosti posetio i gradski stadion. Jako lepo izgleda, teren je odličan, sa svih strana je opasan tribinama, jedna se renovira, planira se natrkrivanje... Velika je šteta što je Mačva tek treći rang, po svemu su spremni za nešto više (mislim i na veličinu grada, na privredu itd).
Gledam sad ovu Ivanjicu, svaka čast tim ljudima, ali stvarno je sramota da se Superliga igra na onakvom zdanju. Isto vredi i za Pećince. Sećam se jednog iz serije tekstova o ozdravljenju domaćeg fudbala na B92.net, navodili su danski primer u kome veliku ulogu u organizaciji lige, finansiranju itd. imaju geografska određenost i infrastruktura.
Gledajući na njihovom primeru, bilo bi nemoguće da su Pećinci prvi a Šabac treći rang

, međutim to kod nas ide kontra. Prvo se pravi jak tim, dovode se zvučni igrači sa strane, a tek posle se klub razvija po ostalim osnovama. Drugim rečima, prvo se radi krov pa tek onda temelji.
Pored Pećinaca, grozan primer je i FK Dolina iz Padine

koja igra prvu ligu, dok je fudbal mrtav u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi... Slična priča je trenutno i u srpskoj ligi istok gde je vodeći na tabeli
FK Moravac Mrštane 
(nema puno geografskih karata na kojim su upisani) dok su u dubiozi gotovo svi veći gradovi istočne i južne Srbije (Vranje, Leskovac, Negotin...).