Ako je koja generacija Zvezdinih igrača zaslužila trofej - to je ova. Ovi momci su od početka igrali srcem, znanjem i izuzetnim kolektivnim duhom. Već mi se srce cepa pri pomisli da će pola ovoga tima otići kud koji mili moji. Bobiša... Djenka... Jaka... HVALA VAM NA SVEMU! Zaista, ne sećam se
jačeg KOLEKTIVA u crveno belom dresu. Ne sećam se da je iko kao vi ginuo, da se iko bacao za svaku loptu kao Jaka, da je iko kao Djenka ostavljao litre znoja na parketu, da je iko kao Bobi primao toliko udaraca, lakata u rebra... i opet uspevao da poentira.
Lazo, strpao si u džep mega zvezde EL, a i one samozvane zvezde u ABA!
Mitre, kapitenu, ne znam da li iko više može da sumLJa u tvoje sposobnosti?
Kalina - šta reći? Ovo je bila TVOJA sezona, a u sledećoj ćeš nastaviti da kidaš samo tako.
Zirbi - juče, kada si presedeo na klupi, se belodano videlo koliko ti značiš ovom timu. Hvala, majstore!
Danguba - pred tobom je sjajna budućnost. Hvala Šefu do neba što te je doveo.
Jovke - reprezentativac, NEGO ŠTA!
Marcuse,
DOKTORE! Vrediš svaki dolar od onih
milion i po!
Teja i Reba - znate šta vam je činiti.
Na kraju, Nebojša Čović. Već sam jednom napisao, ako je zgrešio bilo šta - dajte, sudite mu. Ako je proneverio ili ukrao pare - pod hitno pokrenuti tužbu.
ALI, sve dok su optužbe na njegov račun na nivou "ma znam, rekao mi Mile", ja niti želim
niti mogu da se upuštam u takve diskusije.
Ono o čemu
mogu da kažem koju reč kada je on u pitanju jeste njegov učinak na mestu predsednika CZB. Jer, tu ne treba da budeš "neki veliki drmr", niti da raspolažeš tajnim dokumentima i državnim tajnama da bi doneo kakav takav sud. Vidiš jasno, crno na belo (dobro, crVEno na belo), šta je radio i koliko toga je
uradio. A uradio je mnogo. Sećam se koliko smo se natezali, te, hoće li preuzeti klub ili neće, te ovo te ono... Sada, iz ove perspektive, mi je savršeno jasno zašto je to išlo sporije nego što smo to mi, napaljeni navijači, želeli. Kod NČ nema ništa na brzinu. Nema ništa bez ozbiljne analize, pripreme i plana rada. Klub je preuzeo tek onda kada je bio potpuno siguran da je njegov plan oporavka realno ostvariv. Rezultate smo mogli da vidimo u rekordno kratkom roku. I
na tome mu skidam kapu.
Ako iko žali zbog ovakvog finala ABA lige - neka samo pomisli da je pehar u rukama "FMP". To je onaj klub sa adresom u ulici Stjepana Šupanca.