ja ne bih voleo da Edo ostane. Imao je dve godine da pokaže nešto, i uprkos povredama kao realnom alibiju, njegove oscilacije su stvarno ogromne. Kao što reče Džikić, i ja sam za to da prvo tim pojačamo domaćim igračima i tako napravimo osnovu, a da stranci budu samo konačna nadogradnja.
Po mom mišljenju, neki prvi cilj bi bio dovođenje nekog zvučnog kadeta, ako se već radi dugoročno. Deo Partizanovog identiteta kroz zadnjih 25 godina je da u sastavu uvek ima jednog ili nekoliko ekstratalenata koji rano dobijaju svoju priliku, a onda i rano postaju nosioci, prvo u klubu, pa u reprezentaciji. To je jedna od stvari zbog koje smo postali brend. Sada takvog igrača nemamo ni u najavi, Vanja je OK, ali Vanja nije reprezentativni kalibar (što ne znači da neće jednog dana biti dobar igrač), a ni u podmlatku nemamo takve igrače, jer tržišna situacija je takva da su padom Hemofarma i Partizana svi top talenti ostali u sistemima Mege i FMP-a (naravno, uz ogroman broj onih koji su rano otišli u inostranstvo).
E sad, pitanje je imamo li kapaciteta da od Miška zatražimo Pecarskog, ili od Igokee Ilića, možda Petruševa iz Baskonije, to su naši najveći talenti iz generacije 00, i uz jak prof. ugovor mogli bi možda do nas.
U svakom slučaju, ovo leto treba da pokaže imamo li neki dugoročni plan, ili će se opet sklepati neki ad hoc tim