Pozicija Robinsona
Džikić je u razgovoru za Blic objasnio kada su se javili prvi simptomi.- Mene je "uhvatilo" na treningu u "Čairu", na dan prve utakmice protiv Dunava u petak. Po povratku u hotel sam legao da odspavam, ali vrlo brzo je počela da me "trese" groznica. Zatim je počela mučnina i dijareja. Pomislim, zar opet? I prošle godine sam imao probleme za vreme Kupa. Prvih pet dana je bilo grozno. Dijareja, temperatura, napadi mučnine. Nisu pomagale ni infuzije ni lekovi, bukvalno me gutljaj tečnosti slao u toalet, ali nisam shvatao da je ozbiljno, dok nisu došli rezultati testova krvi, rekao je Džikić. Testovi su pokazali da je u pitanju salmonela, a oporavak neće biti nimalo jednostavan.- To i jeste najteže pitanje i najgori deo cele ove situacije. Nije to prehlada ili mehanička povreda. Ovo je komplikovanije i opasnije. Oporavak će biti dug. Prvo moramo da se koliko-toliko vratimo u normalu, da ozdravimo, da bi mogli da radimo. Mi moramo dosta da radimo da bismo izgledali dobro na terenu. To je realnost, dodao je trener crno-belih.