Autor Tema: Delije  (Pročitano 167909 puta)

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +105/-164
    • Pogledaj profil
-
« Odgovor #150 poslato: Februar 24, 2014, 10:56 »
Blefer,pa ne zajebavaj da u gradu od 150 000 stanovnika nema 10 ljudi koji navijaju za Partizan ili Zvezdu. Taman toliko je potrebno da nastane neki ovakav grafit.
Zar nisu ljudi čudni? Nikad ne koriste slobode koje imaju ali zahtijevaju one koje nemaju. Ne koriste slobodu misli, traže slobodu govora.

Van mreže Blefer

• Starosedelac
  • Ugled: +104/-109
    • Pogledaj profil
Odg: -
« Odgovor #151 poslato: Februar 24, 2014, 11:32 »
Blefer,pa ne zajebavaj da u gradu od 150 000 stanovnika nema 10 ljudi koji navijaju za Partizan ili Zvezdu. Taman toliko je potrebno da nastane neki ovakav grafit.
ove grafite ne pišu obični simpatizeri kakvih ima u svakom gradu već članovi grupa po zadatku iz centrale, zar ne vidite da su i ispisani u istom stilu čak i sa istim pozivom pa kad su već pisali ti zvezdaši iz kg što ne dođu sa svojom zastavom na marakanu kao što dolaze zvezdaši iz čačka,šapca,kruševca,niša,zvečana, ili kod vas nikšićani,požega itd.
« Poslednja izmena: Februar 24, 2014, 11:33 Blefer »
Ћацо СрБиНе скини нам се с grbine

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
  • Ugled: +61/-256
    • Pogledaj profil
Odg: Delije
« Odgovor #152 poslato: Februar 24, 2014, 11:52 »
  u kg nemaš ni jedan jedini grafit o zvezdi ili partizanu i sad odjednom se neki simpatizeri pojavili i napisali da "kraguejvac čeka titulu i svi na marakanu" malo je više nego providno ko stoji iza svega i ko je to odradio
ok pero kapiram sta kazes,ali zato sam i rekao da smo pricali o razlicitim stvarima,ja o obicnim simpatierima,ti o organiovanoj grupi...  ;) 

nego iskreno posto meni ipak nije jasno ko je to uradio.ok organizovana grupa stoji iza toga,tj sto ti kazes da se pisu po zadatku  iz centrale,ali stvarno ne razumem sta mislis ko je to uradio?mislis da je neko iz lupam kraljeva ili cacka dosao i napisao grafit,pretpostavljam da si to hteo da kazes...
« Poslednja izmena: Februar 24, 2014, 11:52 NenadBG »
A ljubav ka tebi jos jaca je...

I svakim danom sve vise volim te...

Van mreže Blefer

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #153 poslato: Februar 24, 2014, 12:02 »
  naravno da je akcija dirigovana iz centrale jer kod delija niko ne radi bilo šta na svoju ruku bez konsultacija sa generalštabom a da li je došao neko iz kraljeva ili čačaka možda čak iz beograda u kg da iscrta grafit je nebitno Mene fascinira želja da se dokaže kako je svaki grad u Srbiji pa i šire "naš" iako to u nekim slučajevima košta čak i života momke koji krenu u to dokazivanje(slučajevi novi sad,subotica,šabac,kragujevac) očito se tu valja još neka priča sem navijačke ... 

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
-
« Odgovor #154 poslato: Februar 24, 2014, 12:03 »
Pa naravno da je u dogovoru sa centralom,ne vidim u tome nista lose. Cak je i simpaticno, poruka klubu kako u svakom gradu cekaju titulu...

Ako nema zastave ne znaci da nema i navijaca iz tog grada. Kragujevac je slican Podgorici po tome,ima jaku lokalnu grupu i nositi zastavu bi bilo nemoguce. Jednostavno postoje ljudi koji idu na utakmice redovno,a ne eksoniraju se puno,sta je tu cudno?
Zar nisu ljudi čudni? Nikad ne koriste slobode koje imaju ali zahtijevaju one koje nemaju. Ne koriste slobodu misli, traže slobodu govora.

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #155 poslato: Februar 24, 2014, 12:22 »
koliko mi neko rece bilo je grafita i po inostranstvu,na rsb-u sam video atinu,a ortak mi je spomenuo jos neke gradove,ne secam se koje i u kojim zemljama,pa sumnjam da zele da dokaze da je atina ili neki tamo grad u insotranstvu "nas",pre je rec o ovoj poruci sto kaze faul da se da do znanja igracima ui klubu,da svi zvezdini navijaci ma gde bili zeljno iscekuju tituklu vec godinama...

uz sve to naravno za te sukobe i zrtve o kojima pricas su uvek potrebne dve strane,pa je glupo za to okriviti samo delije.a i setimo se u kragujevcu nisu samo djavoli tek tako postali dominantni,sireci poruku mira sirom kragujevca,nego znam da je bilo puno puta prebijanja nekog ko nosi obelezja zvezde ili partizana i sl.i kada bilo gde toliko ojaca jedna grupa da druga ne moze da postoji,realno da bi se tu ponovo formirala neka grupa je potrebna i "pomoc" iz centrale...to vazi kako a neke cisto zvezdaske ili grobarske krajeve,tako i za ove lokalno partiotske grupe...

Van mreže Blefer

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #156 poslato: Februar 24, 2014, 12:39 »
  ko da pišem na kineskom jebote :zbunjen:  ako si navijač i spreman si da pišeš grafite u gradu u kom živiš koji veličaju drugi klub onda si sigurno spreman i da imaš zastavu tog kluba za koji navijaš i nosiš je na utiakmice svog kluba Ako si delija ili grobar onda to i budi kao pravi navijač a ne sa hoću kakim neću kakim Za sukob je uvek potrebno dvoje Nenade alinisam primetio da neka navijačka grupa iz Kg,NS,NP,Subotice utiče na momke iz BG da navijaju za njih a zanima me kako bi reagovali eto delije iz tvog kraja kad bise osnovala grupa u kraju koja podržava radnički ili vojvodinu, sigurno bi im bili simpatični i išli zajedno na pivo :nono:

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #157 poslato: Februar 24, 2014, 12:56 »
jebi ga pero,znas i sam da zvezda i partizan su nesto posebno kod nas u zemlji.i da ni jedan klub ne moze da se sa tim porediti,pa je glupo pricati onda uopste o prici da eto navijaci radnickog ili spartaka koji organizuju grupu u bg-u ili sl.pri cemu ne znam kako neko kako kazes utice na njih da navijaju za taj i taj klub.ko da je tebe neko terao da u pristini od malena navijas za zvedu.niko nikog ne moze da natera da navija za ovaj ili onaj tim. samo sto ti kazes centrala moze da "pomogne" nekim zvezdasima,griobarima i sl da se izbore sa jacom grupom u svom gradu ili kraju...

Van mreže Blefer

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #158 poslato: Februar 24, 2014, 01:37 »
jebi ga pero,znas i sam da zvezda i partizan su nesto posebno kod nas u zemlji.i da ni jedan klub ne moze da se sa tim porediti,pa je glupo pricati onda uopste o prici da eto navijaci radnickog ili spartaka koji organizuju grupu u bg-u ili sl.pri cemu ne znam kako neko kako kazes utice na njih da navijaju za taj i taj klub.ko da je tebe neko terao da u pristini od malena navijas za zvedu.niko nikog ne moze da natera da navija za ovaj ili onaj tim. samo sto ti kazes centrala moze da "pomogne" nekim zvezdasima,griobarima i sl da se izbore sa jacom grupom u svom gradu ili kraju...
niko mi nije terao da za bilo koga navijam ali nikad nisam bio ni protiv kluba iz svog grada a pogotovo ne bih pisao grafite podrške koliko god gotivio zvezdu, možda što sam treniraou fk priština zvezda i Partizan nisu ništa posebno veruj mi samo ih logistika i mediji čine značajnijim od drugih, ja na primer izuzetno cenim navijače FK Rad ili one što navijaju za Zemun jer vople klub u kom god su rangu takmičenja

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
-
« Odgovor #159 poslato: Februar 24, 2014, 01:40 »
Nevjerovatna je ta logika da ekipa mora imati zastavu!?!? Ne moze znaci da se skupi neko drustvo i ide na utakmice,zajebava se,putuju zajedno,piju pivo i bodre svoj klub? Bas te zastave su i izvrnule cijeli navijacki pokret naglavacke,pa su navijaci postali profesionalci, sami sebi svrha...

Van mreže Blefer

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #160 poslato: Februar 24, 2014, 01:52 »
Nevjerovatna je ta logika da ekipa mora imati zastavu!?!? Ne moze znaci da se skupi neko drustvo i ide na utakmice,zajebava se,putuju zajedno,piju pivo i bodre svoj klub? Bas te zastave su i izvrnule cijeli navijacki pokret naglavacke,pa su navijaci postali profesionalci, sami sebi svrha...
može ko kaže da ne može ali onda ne moj da švrlja po zidovima grada u kom živi grafite podrške, čudno je ali postoje neki navijački princpi evo dođi u Bg pa češ videti kako se obeležava teritorija nekog dela u grada u kom su dominatni jedni ili drugi, ja živim na Ceaku tu dominiraju UF i nećeš videti grafit podrške Zvezdi ili Partizanu niti zastavu ovih grupa iz tog kraja, klincima u školi se savetovalo od strane direktora da ne dolaze u obeležjima "večitih" i to se poštuje, zato njih nema na Senjaku ili na NB i Dorćolu

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
-
« Odgovor #161 poslato: Februar 24, 2014, 02:11 »
Ma kakvi crni navijacki principi. Bodu se i pucaju i ocekujes da tu postoje neki principi?

Nepostojanje grafita manjinskih grupa u nekim sredinama nije zbog postovanja principa vec sto ih vecinske jednostavno uklanjaju i ne daju dvije noci da prezive. Lako je bit navijac lokalnog kluba koji je dominantn u tom gradu, sve ti je lako i jednostavno,treba samo da odes do stadiona. Gostovanja su ti placena,mada vecina njih i ne ide ni na jedno, niko te nece startovat zbog sala,dresa i slicno. Ti navijaci vjecitih iz drugih gradova prevaljuju hiljade kilometara da bodre svoj tim, uglavnom ne prave nikakve probleme,finansiraju se sami i generalno su najzdraviji dio svakog kopa. Ne brini za taj grafit,brzo ce ga preskrabat lokal patriote.

Van mreže Blefer

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #162 poslato: Februar 24, 2014, 02:22 »
Ma kakvi crni navijacki principi. Bodu se i pucaju i ocekujes da tu postoje neki principi?

Nepostojanje grafita manjinskih grupa u nekim sredinama nije zbog postovanja principa vec sto ih vecinske jednostavno uklanjaju i ne daju dvije noci da prezive. Lako je bit navijac lokalnog kluba koji je dominantn u tom gradu, sve ti je lako i jednostavno,treba samo da odes do stadiona. Gostovanja su ti placena,mada vecina njih i ne ide ni na jedno, niko te nece startovat zbog sala,dresa i slicno. Ti navijaci vjecitih iz drugih gradova prevaljuju hiljade kilometara da bodre svoj tim, uglavnom ne prave nikakve probleme,finansiraju se sami i generalno su najzdraviji dio svakog kopa. Ne brini za taj grafit,brzo ce ga preskrabat lokal patriote.
ne brinem jer znam da ga već nema ali eto neko je dokazao svoju moć diljem Srbije barem jednim snimkom a kritikovali su prvi kad su im pripadnici torcide išarali marakanu pod okriljem noći kako je to jajarskiNeću da generalizujem ali mnogi od navijača večitih koji dalaze iz drugih gradova itekako imaju privilegije i prilkom gosotvanja i kupovine tj poklanjanja karata, sigurno im je teže nego ovima iz Bg ali svaka ljubav ima svoj bol 

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #163 poslato: Februar 24, 2014, 03:41 »
Imaju kod nas recimo Niski kartel,Niksic i slicni koji se lizu sa Alkatrazima. Ali oni su velike ekipe. Od ovih manjih,kojih dodje po 5-10 cisto sumnjam da imaju ikakve privilegije. Osim ako nije privilegija da ti neko 'sredi' za kartu koju ces svakako platit i slicno.

U svakom slucaju,ne mislim da treba bilo cija dozvola za svrljanje po zidovima,niti da moras imati neko 'ime' da bi to radio. Sprej kosta 2-3 eura, moze da radi ko sta oce.

Van mreže Blefer

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #164 poslato: Februar 24, 2014, 05:30 »
Imaju kod nas recimo Niski kartel,Niksic i slicni koji se lizu sa Alkatrazima. Ali oni su velike ekipe. Od ovih manjih,kojih dodje po 5-10 cisto sumnjam da imaju ikakve privilegije. Osim ako nije privilegija da ti neko 'sredi' za kartu koju ces svakako platit i slicno.

U svakom slucaju,ne mislim da treba bilo cija dozvola za svrljanje po zidovima,niti da moras imati neko 'ime' da bi to radio. Sprej kosta 2-3 eura, moze da radi ko sta oce.
zbog toga sto su neki mislili d amogu da rade sta hoce a i napujdani iz centrala padale su glave a i dan danas se po bg vodi rat oko grafita i zato kazem da ovo nije trebalo delijama mogu oni scvoju snagu da pokazu i drugacije, eto na primer da jednom stisnu i odu u Novi pazar