Gledao sam drugo poluvrije zakljucno sa onim incidentima, i od gola Pekovica pa do kraja. Tako da ne mogu da donosim sud je li zasluzeno ili nije, te ga uostalo nisam ni iznio.
U tom periodu sto sam ja goledao sudjenje je bilo katastrofalno(i to na stetu obje ekipe), a sve je kulminiralo nepostojecim penalom i onim haosom koji je poslije toga nastao na terenu.
Dabanovic(cini mi se da se tako preziva sudija) se totalno pogubio, nikakvog kriterijuma, nista... poslije namjernog starta sa dvije noge dosudjuje obican prekrsaj, a malo kasnije najobicniji faul sankcionise kartonom...
Kao sto rekoh, sve je kulminiralo onim nepostojecim penalom, nakon cega slijedi zalijetanje igraca dobrog dijela klupe Niksicana.
Crveni karton Bubanji koji ga je branio umjesto igracima koji su se onako zivotinjski zaletali na njega je za posebnu pricu.
I na kraju ponistavanje odluke, pod evidentnim pritiskom aktera meca, sto sudija nikako ne bi smio da radi, ma koliko prvobitna odluka bila pogresna.
Dakle, ne kazem da je sudija favorizovao Buducnost, vec da je katastrofalno vodio utakmicu na stetu obje ekipe(i same utakmice) i bio nedorastao zadatku.
Sto se igre tice, ono sto sam pratio, i jedni i drugi su bili totalno anemicni, Buducnost jeste imala blagu incijativu, ali nista posebno.