Apsolutno sam za izgradnju ekstra modernog stadiona za reprezentaciju. Karaburma, Gradski stadion taman kako treba. Jeste da im je prilaz go qrac, ali izmestiti severni bulevar, partizanski put i Bogosloviju nije nemoguće i neizvodljivo.
JNA stadion je zreo da se poruši i da se na tom mestu izgradi jedan super sa nekih +30k mesta. Njega je nemoguće rekonstruisati, u stvari jeste, ali bi rekonstrukcija koštala sigurno više nego izgradnja novog.
Marakana može (i mora) da se sredi. Jezivo je propala, naročito u poslednjig deset godina, i korozija nagriza sve jače i brže... projekat zvezdin grad (glupog li imena) je dobra zamisao i u tom pravcu treba težiti.
Tunel za igrače, proširenje istog, kao još jedan kolski prilaz.
Podizanje dela severne i južne kao i cele istočne do nivoa zapada, dobilo bi se novih cca 7 000 mesta.
Posatojala je zamisao da se teren ukopa, umesto nivelisanja, da se izbaci atletska staza, ali koliko sam shvatio tehničku službu, to je nemoguće uraditi zbog podzemnih voda.
Podugačka je lista šta sve treba uraditi na stadionu. JNA i Marakanu sam upoznao da im svaki kamen poznajem. I zaključak je da su u odvratno zapuštenoj situaciji.
Standardi LŠ će biti sve strožiji, naravno, po pravilima buržujskih klubova i njihovih pederskih saveza i lobija, da bi se što je moguće više umanjio uticaj istočnjačkih klubova. Ništa nije tu slučajno.