Autor Tema: FSS i nase fudbalske vesti  (Pročitano 154958 puta)

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
  • Ugled: +61/-256
    • Pogledaj profil
Odg: FSS i nase fudbalske vesti
« Odgovor #165 poslato: April 06, 2013, 05:53 »
Citat
3. април 2013.
Изјава председника ФСС Томислава Караџића
Реакција председника Савеза на изјаве председника УО ОФК Београда и члана Скупштине ФСС Звездана Терзића
            У већини средстава јавног информисања наше земље данас, у среду 3. априла 2013. године, изашли су скоро истоветни текстови пуни оптужби изнесених од стране Звездана Терзића, бившег председника ФС Србије, председника Управног одбора ОФК Београда и члана Скупштине наше организације.
            Председник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић, у жељи и намери да не улази у полемику већих размера, изјавио је следеће:
            "Подсетио бих све да је пре месец дана одржана Редовна седница Скупштине ФС Србије. На њој смо, као и увек, разговарали о свим темама - отворено и аналитички. Тој седници није присуствовао члан Скупштине Звездан Терзић као представник ОФК Београда. Самим тим, пропустио је могућност да на за то адекватном месту отвори и тему о којој данас говори. Није игнорисање, али не сматрам да сам дужан да данас, када је он из одређених разлога то одлучио, одговарам на његова мишљења. Уз то, сматрам да као председник Фудбалског савеза Србије не треба да улазим у полемику са човеком који је судски процесуиран због наводних малверзација у фудбалу. Самим тим, и његов кредибилитет је свакако доведен у питање."

Citat
Terzić: Drago mi je da sam nešto pokrenuo

12 komentara OdštampajMake font size smaller Make font size default Make font size larger 06. april 2013. 12:16 > 12:20
Predsednik OFK Beograda ponovio da nema ambiciju da nasledi Tomislava Karadžića, protiv koga nema ništa lično, ali mu ne bi oprostio neuspehe.

Zvezdan Terzić u intervjuu "Politici" je potvrdio postojanje svog pisma klubovima Jelen Superlige Srbije, kojim je pokušao da ih motiviše na borbu za promene u Fudbalskom savezu Srbije.

Nekada prvi čovek FSS, a sada OFK Beograda, zadovoljan je što je "stvorena kritična masa".

"Više ne želim da učestvujem u polemici, rekao sam šta sam imao. Drago mi je da je moja reč pokrenula kampanju. Bićemo u plusu i ako ne bude promena", rekao je Terzić, preciziravši da pismo nije poslao Partizanu i Crvenoj zvezdi, ali jeste Vojvodini, Spartaku, Jagodini, Slobodi, Javoru...

Terzić ne želi da on bude taj koji će jednog dana naslediti Karadžića.

"Poznajem ga duže od 25 godina i nemam ništa lično protiv njega. Ali, u ovoj situaciji mu ne bih oprostio ni da mi je rođeni otac. Ponaša se autokratski, kao direktor preduzeća. Lako je FSS da bude stabilan, kada ima prihode od FIFA, UEFA, TV prava i raznih donacija", rekao je Terzić i nastavio:

"Oterao je Đukića, danas najperspektivnijeg trenera Španije. Zbog sujete je oterao i Antića, bio je neuspešan sa Pižonom, kao i sa Antićem. Ako nemate uspeha, morate da odete. Do sada se nije desilo da ispadnemo iz trke na pola kvalifikacija i to u grupi koja nije teška. Nije tačno da smo mala zemlja - veći smo od Belgije, Hrvatske, Velsa i Makedonije. Crna Gora je sa 600.000 stanovnika uspešnija od Engleske, Ukrajine i Poljske. Kako je to moguće?"

Predsednik "romantičara" ističe da štetu zbog loših rezultata reprezentacije trpe svi u srpskom fudbalu, ponajviše klubovi poput njegovog, koji žive od prodaje igrača.

"Većina klubova oseća loš ambijent, mnogo je veći broj onih koji su nezadovoljni. Tačno je da sam pokrenuo ovu priču i da su me mnogi podržali, ali dalje neću da se mešam".

Terzić je na kraju priče za "Politiku" rekao da bi na čelo FSS trebalo da dođe uspešan menadžer, a svoj glas dao je Miliji Baboviću.

(MONDO, foto: MN Press)
A ljubav ka tebi jos jaca je...

I svakim danom sve vise volim te...

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #166 poslato: April 06, 2013, 05:57 »
terza je vecinu stvari koje je rekao u pravu.ali problem naseg fudbala je sto je jako malo nekompromitovanih ljudi u njemu,pa ce pola njih da skoce i da kazu ko je terza da tako prica.a izmedju ostalog nemamo nekompromitovanih ljudi,jer smo u stanju da u rekordnom roku potrosimo bivse legende i da ih sutnemo...
i onda smo u zacaranom krugu,ogroman je problem u funkcionerima,od najnizeg do najviseg nivoa,sve su prevaranti,ljige,kvarnjaci. na svim nivoima se namesta,i retko je ko tu cist.problem je ogroman u trenerima,evo pojavio se djuka,ali on je jedan.sve ostalo je ispod svakog nivoa maltene.tj pojavi se neko ko postane zanimljiv,mlad,ko je talentovan,ali u nasoj zabokrecini,brzo se i taj uproseci...
jedino nemamo problema sa telentom,ali imamo sa pravljenjem igraca od tih talenata.tj prosto skripimo u svim segmentima fudbala i na svim nivoima.a talenat i fudbaleri su nam najmanji problem,na zalost... :zvizvdi:

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #167 poslato: April 07, 2013, 09:48 »
Citat
IGRA ZA SRBIJU: I Špoljarić postaje orlić
FUDBAL, 06:01, 07.04.2013.

Sin nekadašnjeg fudbalera OFK Beograda odlučio da igra za Srbiju

Matija Špoljarić, sin nekadašnjeg fudbalera OFK Beograda Milenka, pristao je da igra za reprezentaciju Srbije iako ima kiparsko državljanstvo. Reč je o fudbaleru koji je rođen 2. aprila 1997. i trenutno nastupa za mlađe kategorije Atletika iz Madrida.

- Razgovarali smo s Matijom i on je pristao da igra za nas. Mislim da smo uradili pravu stvar, pogotovo što smo se već dogovorili s Rišairom Živkovićem (16) i Milošem Degenekom (19). Pratimo našu decu širom sveta, ali dobar deo njih nam se javi tek kad shvati da ne mogu da igraju u tamošnji selekcijama.

Zbog toga studiozno analiziramo i pratimo njihove igre pre nego što postignemo dogovor - kaže direktor svih reprezentativnih selekcija Savo Milošević.
nadam se da ce ovi spominjani igraci igrati za nas,posebno zivkovic iz holandije.i nadam se da ovo znaci da neki novi vetrovi duvaju u fss,i da ce sve vise nasih klinaca iz inostranstva igrati za srbiju...

Van mreže Zgembo Adislić

• Starosedelac
  • Ugled: +54/-20
    • Pogledaj profil
« Odgovor #168 poslato: April 08, 2013, 05:46 »
generalno to je jedna od retkih stvari za koju savez može dobiti prelaznu ocenu... Počelo je sa Zvezdanom koji je "ukrao" Kuzmanovića i Subotića koji su u tim momentima bili talenti top klase (nedavno je Rudi Feler rekao da bi Subotić u nemačkoj rep. bio siguran starter čudeći se kako je u Srbiji rezerva).

Od eventualnih propusta možemo navesti Marka Marina i Marka Arnautovića koji bi nam možda značili zbog hroničnog deficita sa napadačima, ali pitanje koliko je to bilo realno.

Takođe, Aleksandar Dragović (Bazel, Austrija) je odličan igrač, mada u našoj odbrani ne bi imao mesta.

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #169 poslato: April 08, 2013, 05:51 »
ne bi imao dragovic mesto,ali i on je jos mlad,mislim 91 godiste.tako da bi nam odlicno dosao...
u sustini terza je na tome radio,karadzic nije.a izgleda da sada dolaskom save on pokusava da promeni stvari...

Van mreže ramkens

• Starosedelac
  • Ugled: +0/-0
    • Pogledaj profil
« Odgovor #170 poslato: April 08, 2013, 06:02 »
Terza je svoje uradio kada se postarao da slučajno ne pošaljemo poziv nekome iz CG, a tu prvenstveno mislim na Vučinića koji je bio rad da igra za Srbiju...

Van mreže Zgembo Adislić

• Starosedelac
  • Ugled: +54/-20
    • Pogledaj profil
« Odgovor #171 poslato: April 08, 2013, 06:22 »
kad smo već kod te teme, ima li nekih detalja po tom pitanju, obzirom da ima dosta forumaša iz Crne Gore?

Meni je npr. Vučinić bio siguran kao DPS-Crnogorac, nikada nije igrao u Srbiji, sa 17 godina je zapalio u Italiju, jednostavno, nije se imao čime vezati za Srbiju.

Opet, Pujo je tako lagano izabrao CG iako sam gajio nade da bi mogao kod nas. To mi je najžalije, Jovetić mi je bez dileme najbolji i najdraži igrač potekao iz naše lige od 2004. kada sam došao u Beograd i detaljno pratim. Uz dužno poštovanje Džeki, Vučiniću i Mandžukiću, on mi je daleko najkompletniji napadač (naravno, vrlo je moguće da sam pristrasan) ovog regiona.

Što se tiče košarke, tu imam nešto više informacija, ali po pitanju fudbala mi je stvarno velika misterija kako smo ostali bez obojice  :kafa:

Van mreže VolimPFC

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +53/-42
    • Pogledaj profil
« Odgovor #172 poslato: April 08, 2013, 07:16 »
Kako god, u oba slucaja(i u kosarci i u fudbalu) na celu saveza smo imali ljude ciji je interes bio da igraci iz CG ne zaigraju za Srbiju.
Моје јутро, мој дан, моје жеље, мој сан, мој живот, моја ствар, једно име Партизан...

Н.А.                                                            26.11.1918.

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #173 poslato: April 18, 2013, 10:51 »
u novostima ide kao anketa svih predsednika prvoliogaskih klubova o stanju u nasem fudbalu,tj postavljaju nekoliko pitanja, i iz dana u dan citam odgovore raznih predsednika,ali ovaj iz donjeg srema je aosolutni hit...

Citat
1. Da li je srpski fudbal dotakao dno, ili je to samo stara priča?
2. Šta je najveći problem naših klubova: novac, menadžeri, roditelji?
3. Kolika je odgovornost predsednika FSS Karadžića, šta je uradio dobro, a šta loše?
4. Da li selektor Siniša Mihajlović treba da ode i ko bi mogao da ga zameni?
5. Ima li uspešnih ljudi sa energijom i idejom, koji bi mogli da osveže FSS?

MILENKO ĐURĐEVIĆ: TOLE I MIHA TREBA DA OSTANU

1. Mislim da nije. Zašto? Pa po fudbalu nas i prepoznaju. Ne možemo da se takmičimo kao ranije sa Francuskom, Nemačkom, ali evo, grade se stadioni, infrastruktura... Crvena zvezda je bila šampion Evrope i šta sada hoćemo? Svake godine da budemo prvi. Pa nemamo finansije za to.

2. Ne može se izdvojiti nijedan od tih segmenata. Menadžeri kvare decu, a samo iz našeg kluba su odveli tri dečaka bez znanja bilo koga. Oni su veliko zlo jer vide igrače kroz procente. Recimo, Donji Srem sam preuzeo 2006. godine, kada smo bili “patos liga” i za kratko vreme uradili mnogo toga, a da se niko žalio na nas niti uputio lošu reč na račun fudbala koji igramo.

3. Karadžić je dobro uradio da Srbija ima sportski centar u Staroj Pazovi. Ko može da kaže da je to loše. Povećao je budžet i pitam: ko bi to bolje uradio? Ne znam, niti imam predlog. Naravno, svako ima zamenu, ali smatram da bi Toleta trebalo pustiti da radi. Jedino mu zameram što je dozvoljeno da se napravi nered u Kruševcu i tu može da snosi krivicu.

4. Osvežili smo kadar i nema potrebe da ga obnavljamo iz dana u dan. Zoran Laković je mlad i izuzetno sposoban čovek, i za par godina trebalo bi da bude predsednik. Priča da se odmah iz kopački prelazi u fotelju nije odgovarajuća.

5. Traženo je da se reprezentacija podmladi, što je Mihajlović učinio, a sada odmah hoćemo da budemo prvi. Nesrećno smo izgubili u Zagrebu i ne mislim da selektor treba da ide. Ako se ipak donese takva odluka, potrebno je postaviti Milovana Rajevca, dokazanog na međunarodnoj sceni. Međutim, nije naš fudbal negativan koliko ga mi sami pravimo takvim. Moramo samo pozitivne stvari unositi. Pogledajte Vojvodinu, koja je najorganizovaniji klub u regionu. Redovno isplaćuju zarade i obaveze, a to je delo Butorovića, koji je sve doterao.

:smeh1: :smeh1: :aplauz: :aplauz: :smeh1: :smeh1:
« Poslednja izmena: April 18, 2013, 10:52 NenadBG »

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #174 poslato: Avgust 17, 2013, 12:58 »
http://www.mozzartsport.com/vesti/srpski-sinovi-viktor-stevanovic-nada-fiorentine

Citat
ZVAĆE SRBIJA OPET!
Viktor je u julu 2012. godine trenirao sa svojom generacijom najboljih igrača Srbije u sportskom centru u Staroj Pazovi. Nakon odrađenih sedam dana nije imao više kontakte, ali to fudbalera Fjorentine nije obeshrabrilo.
“Naravno da bih voleo da igram za Srbiju, jer krv nije voda. Kada sam došao u Pazovu, niko me nije dočekao, niti su me ispratili kada sam odlazio. Osetio sam malu dozu omalovažavanja, ali me to nije naljutilo. Siguran sam da će me se jednog dana opet setiti i da će me zvati da igram za Srbiju”, kaže Viktor Stevanović i nastavlja:
“Jači utisak od toga je bio upoznavanje sa mojim vršnjacima koji su neverovatno talentovani igrači. Toliko dobrih fudbalera nisam video na jednom mestu, iako sam trenirao u najboljim evropskim klubovima.”

nije bitno kakav je ovaj decko igrac,mozda nema mesta kod nas,mozda ima(dragovic iz austrije bi nam i te kako dobro dosao,vala i arnautovic,da ne pricamo o marinu).mogo klinaca propustamo zbog nerada i nase nezainteresovanosti.a posle se cudimo sto taj i taj ne igra za nas.mi sebi ne mozemo da priustimo ni jednog igraca da propustimo.a vidimo kakav je odnos prema toj deci koja dolaze ovde na neke treninge.klinac je 97godiste,znaci ima 16god,a tada kada je dolazio u pazovu imao je 15god,da teniko ni ne doceka ni ne otprati pozdravi se sa tobom,to bi bilo prosto ljudski nista vise.ali ko da je kod nas ljudskosti i pristojnosti ikada i bilo...
« Poslednja izmena: Avgust 17, 2013, 12:58 NenadBG »

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #175 poslato: Oktobar 09, 2013, 05:18 »
Citat
SREDA 9.10.2013. | 15:30
Karadžić: Ostavka je na stolu
IZVOR. B92 | AK
Predsednik FSS Tomislav Karadžić rekao je da je njegova ponuđena ostavka zakazana za decembar i dalje na stolu, ali da sve zavisi od četiri faktora.

Karadžić je rekao da njegov odlazak zavisi kako od njega, tako i od organa FSS, vrha državne vlasti, te mišljenja UEFA i FIFA.

Prvi čovek srpskog fudbala je izrazio žaljenje što je selektor A tima Siniša Mihajlović svoj ostanak na toj poziciji vezao za njegov eventualni odlazak, te naglasio da je FSS stabilna i veoma uspešna organizacija.

"Pre mesec dana najavio sam odlazak u decembru i to je i dalje na stolu. Svaka odluka koja bude doneta će mi odgovarati. Neka manje, neka više, ali ništa se posebno neće menjati. Nisam srećan što je Siniša Mihajlović vezao svoj ostanak u reprezentaciji za mene i rukovodstvo FSS", rekao je Karadžić na pres konferenciji uoči prijateljskog meča sa Japanom u Novom Sadu.

"Mislim da on dobro radi svoj posao, da reprezentacija dobija svoje konture i fizionomiju. Bio sam u Zagrebu nemilim događajem, pa sam razgovarao sa rukovodstvima saveza iz BiH, Hrvatske, Slovenije i mnogim drugim, i svi oni nas proglašavaju najperspektivnijom reprezentacijom jugoistočne Evrope, što nije slučajno. Kako god bude ne verujem da će bili ko izaći iz ovog okvira reprezentacije u u bućem peridu", dodao je predsednik FSS.

Karadžić je istakao uslove od koji zavisi da li će on otići ili ostati.

"Da li ću otići zavisi od četiri faktora. Prvi, najviše zavisi od mene. Drugi, izuzetno važna odluka organa FSS. Treći, mišljenje i odluka vrha državnih organa sa kojima imamo stalnu komunikaciju u poslednjih mesec dana. Četvrti je stav i mišljenje krovnih organizacija UEFA i FIFA koji se u poslednjih mesec stalno raspituju šta se dešava. Kada kažem da zavisi od državnog vrha nisam mislio da će sada vrh politike reći Tole idi ili ostani. Ali u tom kontekstu saradnje FSS sa državom vidim i poziciju rukovodstva FSS i predsednika", istakao je Karadžić.

foto: StarSport
foto: StarSport
"Čekaju nas odluke o nekim infrastrukturnim aranžmanima. Mislim da ćemo 29. ovog meseca, Laković i ja, ili Ćurković i ja, otići kod Blatera. Platini i UEFA su se izjasnili kod finalnih utakmica, oko saveza, našeg rada itd... To su neke pozitivne ocene o kojima ne bih pričao", dodao je predsednik FSS.

Karadžić je ponovo istakao uspešne segmente njegove vladavine, te naglasio da za budućnost srpskog fudbala nema brige.

"Mislim da je organizacija apsolutno stabilna, da dobro radi, da odlično funkcioniše, da ono što je u nadležnosti Saveza radi kvalitetno. Naravno, nikad ništa nije perfektno. Ali, sve mlađe selekcije dobro rade, imamo dobre selektore, sjajnu saradnju i komunikaciju među njima. Osvojili smo zlato u Litvaniji, generacija koju je vodio Dejan Govedarica je igrala polufinale, Marić je bio na završnici EP, imamo rezultate i među ženskim selekcijama. Nadam se da će mlada (U21) selekcija i tim koji vodi Bane Nikolić takođe biti na završnici EP. Ako hoće neko da gleda rezultate, sa mladim selekcijama smo u prvih deset u Evropi", naglasio je Karadžić.

"Imamo izostanak rezultata neodlaskom na Evropsko i Svetsko prvenstvo, i to je razlog ovih dešavanja i razgovora oko predsednika i slektora. Imam stav da FSS kao velika organizacija, najveća na Balkanu ne može bez komunikacije sa državom da ostvari ono što pred njom stoji. Imali smo 15-20 godina sankcije, nismo imali mogućnosti ništa da radimo. Lokalne samouprave, država, ministarstvo i Savez bi trebalo da budu zajedno", zaključio je Tomislav Karadžić.

Srbija u petak igra prijateljski meč protiv Japana u Novom Sadu, a potom 15. oktobra u Jagodini sa Makedonijom poslednji meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

standardno.kakvo je to govno to je neverovatno...

klasicna kupovina vremena,pa da vidi ako moze da opstane iopak na funkciji.da ima djon umesto obraza pa bi ga opet bilo sramota...
naravno da u zvezdi ne vlada haos kakav jeste,ne bi borba protiv toleta potpuno stala,ali on ocigledno vidi svoju sansu u tom haosu,kao mogucnost da ostane na funkciji.ali kao sto on rece nije to on zbog sebe,nego zbog dobrobiti fudbala...  :udaraozid:

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
  • Ugled: +1197/-454
  • mitoman i povijesni revizionist
    • Pogledaj profil
« Odgovor #176 poslato: Oktobar 09, 2013, 05:51 »
Zaboravio je Generalnu skupstinu i Savet bezbednosti UN, Svetu stolicu, Evropski parlament, stab NATO pakta, Kapitol, Kremlj, Evroviziju i Radost Evrope. Njegova ostavka nije problem, samo da se svi relevantni faktori usaglase. Dzukela, nije ga sramota.
"This is exactly what football should be about."

Van mreže Dimitrije BP

• Starosedelac
  • Ugled: +40/-15
    • Pogledaj profil

Van mreže ramkens

• Starosedelac
  • Ugled: +0/-0
    • Pogledaj profil
« Odgovor #178 poslato: Oktobar 10, 2013, 05:01 »
I ja bih joj stalno bio u ofsajdu  :wub: :smeh3:

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #179 poslato: Oktobar 31, 2013, 10:14 »
http://www.kurir-info.rs/tumbakovic-nisam-kandidat-majke-mi-moje-clanak-1062967
Citat
Drulović: U FSS do decembra

Ljubinko Drulović bio je velika želja predsednika Partizana Dragana Đurića tokom leta. Ugovor koji ima sa FSS ne bi trebalo da predstavlja problem ukoliko ga pozovu iz Humske.
- Glupo je komentarisati moj dolazak u Partizan, kad me niko iz tog kluba nije zvao. Plus, koliko znam, Partizan ima trenera. Bilo je spekulacija u avgustu, ali je ostalo na tome. Ugovor sa FSS imam do kraja decembra, a šta će biti posle toga, stvarno ne znam - istakao je za Kurir Drulović.

zar ovi iz fss ne rekose da je sa drulovicem sve dogovoreno,cini mi se da su rekli i da je vec produzen ugovor.a sada vidim ispada da ima ugovor jos mesec dana...
« Poslednja izmena: Oktobar 31, 2013, 10:15 NenadBG »