Upustiću se u avantaru u koju se retko upuštam, napisaću ozbiljnu poruku.
Dakle, šta reći o današnjoj utakmici?
Prvo poluvreme smo odigrali loše. Odbrana nije bila prepoznatljiva, nismo uspeli da prekidamo akcije Hrvata, lopta im je išla dosta tečno i lako su pravili viškove i relativno otvorene pozicije za šut. Napad nam je bio odličan, i on je zaslužan što smo i pored
jedne odbrane golmana za celo poluvreme bili na samo -1 posle prvih pola sata igre.
Drugo poluvreme otvara Stanić odbranom, tj. bolje reći odbranama, i tu ulazi u seriju. U napadu nam je išlo odlično. Ne zbog sjajnog i brzog protoka lopte, kog, naravno, nije bilo, već zbog efikasnosti. Jesmo gnjavili u napadu, jeste da nam treba pola minuta da napravimo izmene i da obrnume krug-dva dodavanja, ali nisam primetio da su nam puštalo nenormalno duge napade. Dali smo im 5-6 golova u situaciji kad su sudije digle ruke, neke i uz mnogo sreće. Na kraju, u drugom periodu smo primili samo 8 golova, što je sjajno protiv reprezentacije kao što je Hrvatska.
Ilić odigrao maestralno, Nikčević takođe, kao i Vujin, koga sam
pominjao u prvom poluvremenu. Čutura sjajan! Mislim da je Alem otvorio drugo poluvreme sa dva gola. Dosta je i otvarao pozicije našim bekovima, odličan učinak. Stanić je imao 10-11 odbrana u drugom poluvremenu, bez toga se nije moglo. Vučković, Manojlović i Beljanski odlično u odbrani. Malo je škripalo na desnom krilu, al' je Rajko dao vrlo važan gol. Odlično je reagovao i Stanković (dao gol odmah nakon što je ušao i gol iz kontre), koji je jedno vreme igrao, tj. bolje reći izigravao desno krilo.
Što se tiče atmosfere, nisam bio na licu mesta, al' imam utisak da navijanje nije bilo ništa posebno (što se tiče jačine). Sem podrazumevanog zviždanja himni i čobanskih parola, bilo je par situacija kad je bilo dobro. Šugavo je što su igrači skakali na nesportsko navijanje na kraju, al' verujem da ih je ponela euforija, a tad se baš i ne razmišlja racionalno. Drago mi je što je sve na terenu bilo sjajno, niti najmanje iskre, da ne govorim o incidentu i sukobu.
Sve u svemu, verujem u zlato! Sa ovakvom odbranom, to je apsolutno ostvarivo. O sudijama nikad ne kenjam, al' se plašim norvežanskog para koji sudi finale. Svi znamo priče o skadinavskom lobiju.
Ajmo Srbija!
Video sam tu zastavu, crk'o sam od smeha!
EDIT: Boki, teraj bagru napolje!