Џејмс: Само слушати Перу Божића
Арис је послао исписницу, Партизан извадио из фиоке већ припремљен уговор, Доминик Џејмс га потписао. Од је 25-годишњи Американац и званично кошаркаш шампиона Србије. Време је било за позив омаленом плејмејкеру и други интервју са њим од доласка у Београд.
Добар дан, зовемо из „Спортског журнала“. Да ли смо добили Доминика Џејмса, новог играча Партизана?
– (Смех) Да, коначно сам члан тима.
Да ли можемо да Вам украдемо пар минута за разговор?
– Наравно. Како сте?
Добро, хвала. Како сте Ви, сада када је коначно завршена перипетија око папира и када сте потписали уговор са Партизаном до краја сезоне?
– Само ми је била жеља да се концентришем на играње кошарке. Моји менаџери су завршили цео посао, а мени је драго да је све коначно готово. Срећан сам.
Можда и зато што ћете играти и утакмицу после више од…?
- Скоро три недеље сам „тренинг-играч“ – уз осмех нас је прекинуо Џејмс. – Иако веома волим да радим, ипак су ми драже утакмице. Тренинг је ту за паклен рад, мечеви представљају забаву. Једва чекам да истрчим на паркет, пред навијаче. То највише волим.
Иако сте тек сада задужили дрес, у Партизану сте већ две недеље?
- Оно по чему бих издвојио мој боравак овде је невероватан ниво професионалности свих у клубу, на терену и ван њега. Ови људи свакодневно живе са таквим манирима. Тренер је сјајан, прави учитељ, обраћа пажњу на детаље. Припада оном типу људи који су ретко задовољни, увек сматра да може боље. За мене је изузетно важно што имам таквог тренера, који ме гура да увек будем на максимуму.
Какви су саиграчи?
- Брзо сам заволео те момке. Заиста не могу да издвојим некога посебно… – за тренутак је застао Џејмс. – Али, ако желим да не грешим и да будем бољи, обавезно ћу слушати Перу (Божића). Он је вероватно једна од најбољих личности које сам икада упознао. Лако је видети зашто има такву репутацију као играч и као особа. Био је невероватан према мени, научио сам много од њега за ово кратко време.
Навијачи су суштина кошарке
Против Златорога сте први пут гледали Партизан уживо. Претпостављамо да сте очекивали више људи и бољу атмосферу?
– Прва утакмица коју сам гледао по доласку у Европу била је Партизан – Макаби, када је Мекејлеб играо у Партизану. Питао сам се да ли је могуће да је онаква атмосфера! Навијачи какве има Партизан… То је суштина кошарке.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Eto jos jednog dokaza da su znali sta rade kad su postavljali Jovanovica za trenera,a Bozica jos jednu sezonu u klubu.Znalo se ovo i ranije,ali vidite sta stranac kad dodje prvo primijeti...