Величковић: Верујем у нове трофеје Партизана Својевремено у Београду Новицу Величковића могли сте да пронађете у „Маршалу“, кафићу недалеко од његове куће или на земунском кеју. Сада у Мадриду еспресо испија у паланчинкарници „Мими“ на самом ободу Плаце Мајор. Поред осталих разлика, битна је и она да и зими безмало може да седи у башти, јер је просечно десетак степени више него у Земуну.– Често сам са пријатељима на плаци Мајор – почиње причу Величковић. – Ово је почетна станица на коју доведем све којима сам водич кроз Мадрид. После следе Пуерта дел Сол, Гран виа, Прадо…А у паланчинкарници српски и шпански се подједнако чују.– Власник је наш човек, Зоран – открива Новица како већина у кафићу прича тако да их „цео свет разуме“. – Упознао сам га преко Дашића, који је док сам био са репрезентацијом откривао Мадрид. Зоран је био у хотелијерском послу на Тајланду, сада са супругом води хотел у чијем је саставу и „Мими“, иначе један од најстаријих у граду. Изузетан је, много је наших људи којима се овде у Мадриду нашао при руци...Кад се повела прича о играма тима за који навија, Величковић се одмах сетио и није пропустио да поздрави заједничког пријатеља Кинеза. Потом се усресредио на Партизан.– Пратим их врло често. Имали су тај несрећни меч са Миланом, али живот иде даље. Раднички је показао да ће бити тежак ривал, као и Звезда која је променила све што је могла да промени. Али, верујем у црно–беле и освајање нових трофеја.Опширније о мадридској причи, плановима Новице Величковића у наставку каријре и шта мисли о квалификацијама које очекују репрезентацију, прочитајте у празничном броју Журнала који ћете на трафикама наћи у среду, 15. фебруара.