ne znam jesi li ovde mislio da puku činjenicu da igraju Zvezidini igrači ili da se igra Zvezdina košarka...
Ja Štimčevu ulogu u svemu tome i nisam nešto video, on je igrao jedva 10 minuta, i to iz 3 ili 4 deonice. Mogu samo da kažem da mi je žao što to mesto ne zauzima neki naš bolji centar, a ima ih sasvim dovoljno. Tu pre svega mislim na Milutinova koji je kvalitativno tu negde sa Štimcem, ali je 8 godina mlađi i ima značajno veći igrački plafon. Nažalost, taj dečko jako loše vodi svoju karijeru, tu je sad već nekoliko prilično klimavih odluka, njega ili menadžmenta, svejedno, ali stvarno je poražavajuće što je odabrao košarkaški turizam u Las Vegasu umesto igranja u reprezentaciji (gde mu je Đorđević možda i neopravdano pružio veliku šansu, i letos kada ga je ubacio u 12 i sada kada ga je stavio u 16). Očito je da gotivi, a ovaj mu je vratio rčinomku.
S druge strane, Simonova uloga je očigledna, i odradio je odličan posao. Njegov najveći kvalitet ovde je što je stvarno krakat, a opet ima dovoljno brze lateralne kretnje da ne ispada na mismeču sa nižim. Sinoć je nekoliko puta ostao sa RTL-om i Parkerom, i to je izgledalo korektno. Koliko je u karijeri bitan sticaj okolnosti i kontekst, dosta se vidi i po njemu. On na početku uopšte nije bio u planovima Đorđevića leta 2014, nije bio ni na širem spisku, i onda je tokom jula nekoliko igrača otpalo, što povredama što otkazima, i Simon je dobio naknadni poziv, i to u početku očigledno samo da pojača trening. Došao je do svoje šanse, ekipa na klupi je prepoznala šta može doneti u svojim deonicama, i sad će ga baš biti teško izostaviti iz 12, već treću godinu za redom.
Jedino što je sinoć promašio par otvorenih šuteva, bio je sam kao duh

. A pre 15-ak dana ga je šiljio sve u šesnes.
Što se tiče same igre, nema puno promena u odnosu na prethodne dve godine. I dalje je to iznenađujuće dobro za mene, ekipa je stvarno kliknula i radi kao doksa. Uzorak Đorđevićevog rada je i dalje mali da bi izneli neke šire zaključke o njemu kao treneru. Ono sa PAO-om je bilo prilično tanko, verovatno tu nije sve leglo kako treba ni sa nekim igračima ni sa upravom, ali ovde kod nas on je nedvojbeni autoritet i za sada fino jaše sve ovo.
I dalje se ne mogu setiti tima u Evropi koji u ovom trenutku igra tako dobro kombinaciju pika i fleksa, dva osnovna napada koji su u svojoj srži toliko različiti, a kod nas se jako dobro dopunjuju, i to stvarno izgleda prelepo. Cut-ovi na osnovnoj liniji i dalje dobro funckionišu, i bekovi imaju dobre promene kretnji i često su sami, samo što sad pasovi nisu išli toliko dole, ipak je prvi meč, a i dosta minuta je uzeo Ažansa sa albatroskim rasponom ruku gde to ne prolazi.
Posebno se dobro snašao Jokić koji je u NBA naučio da pravi ove ilegalne blokove koji se ipak ne sviraju, i to je jedna od stvari gde se vidi da je neko rođeni talenat. Kad ti Bog da toliko košarkaškog ajkjua, ne moš propasti, Jokić je stvarno

Đorđeviću se puno toga može prigovoriti, ali ovakav
motion offense nije česta stvar u Evropi, i sasvim je razumljivo što mu mnoge kolege skidaju kapu.
Ostaje nam samo da uživamo da gledamo svoj tim u ovakvom izdanju, teško da ćemo dugo, verujem da će sledeći trener biti iz ovog većinskog dela, grit and grind, krvavih kolena.