ne vidim ja tu neku mogućnost da njemu uloga i ovlašćenja u ovom timu avanzuju. 6 čovek?
Jebemliga, meni je to SF. Jedina mogućnost za tako nešto je povećana minutaža na 4, ali nisam siguran da ga Sale tu vidi, jer bi ga već gurnuo u tu ulogu lani kad smo ostali bez Bjelice. Sve te minute je pokupio Birč, pa čak i Mačvan kog je čekao jako dugo da se oporavi, i dao mu iznenađujuće puno minuta na OI.
Dakle, Simonova uloga u reprezentaciji je gotovo isključivo off the ball krilo, igrač koji može čekati na višku loptu i opali tricu (pritom je posebno bitno što drži veću širinu od mnogih krila jer šutira trojke i sa 7.5-8 metara) ili da dobro čita igru svog tima, i pravi cut-ove po čeonoj liniji za back door pasove.
Simon nema hustle da igra odbranu na klasičnim četvorkama, inače bi ga Đorđević sigurno gurnuo u vatru, a ne bi trpio Birčevićeva pomračenja mozga u igri.
Simonović je igrač sistema, mislim da smo od njega u reprezentaciji videli šta može, ja čisto sumnjam da tu ima prostora za nešto više.
Što se tiče njegove starosti, pa jbga, moje je godište

, nije mi lako prevaliti preko usta da je star, ali recimo ovako, najstariji je igrač od svih 17 na pripremama. Pritom, postoji neproverena priča da je Simon lažirao godište, tj. da je po dolasku iz Prištine frizirao dokumente za dve godine. Meni je to pričao lik koji je stvarno blizak njegovoj porodici, i koji je visoko u toj košarkaškoj priči FMP-a (sada Zvezde), pa što kaže Đole, ako je on lagao mene...
Ali u principu nebitno, i bez toga ja nisam neki fan Simonovića u repstaciji.