posle derbija ostaje veliko zadovoljstvo zbog pobede i overene titule, ali i gorak ukus zbog činjenice da smo poslednji put u bitnom meču gledali Lazara Markovića.
Tužno je što je došlo vreme da nam najbolji igrači odlaze sa jedva napunjenih 19 godina. Pre 10-ak godina smo kukali kako je nekad bilo dobro kada su igrači ostajali do 28, pa se ta granica spustila, pre par godina sam bio besan što ne možemo zadržati Tošića i Obradovića koji su tek došli do 21 godine, a sada odlaze i tinejdžeri

.
E sad, još jedna opaska po pitanju njegove igre. Više puta sam slušao priče kako je on prevera, kako ne može izdominirati protiv jednog BSK-a ili Javora, kako ga forsiramo samo zbog prodaje... Gorka istina je da taj tip igrača i ne može izdominirati protiv bunkeraša... Kada je odbrana postavljena na 10 metara od gola, teško je iskoristiti igrača brzinca, stoga je on vrlo često zaista bio neupotrebljiv u tim mečevima, jer nije jak u duelu, niti ima šut van 16 metara, ni igru glavom...
Ne znam kako ljudima ne padne na pamet da je on najbolje partije igrao u derbijima i u Ligi Evrope, naročito protiv Intera. Dakle protiv ekipa koje imaju neku ambiciju da krenu napred, gde je odbrana pomerena i gde postoji prostor za njegova utrčavanja. I protiv CZV i protiv Intera je više puta bio u stopostotnim šansama, dakle bio je glavni oslonac tima u napadu (to što je promašivao je već neka druga priča, nedostatak kontinuiteta, česte promene trenera, mladost, tenzije u klubu...)
Stoga ne delim mišljenje dežurnih pesimista koji kažu da će brzo propasti u inostranstvu i da će nazad kod nas na pozajmicu. OK, možda Čelsi nije najsrećniji izbor, ali opet mislim da će pronaći svoje mesto pod suncem (naročito ako je tačan onaj trač da će na pozajmicu u Atletiko Madrid koji bi mu daleko više ležao dok je još mlad).
Svakako nije kalibar jednog Jovetića, nema toliko širok set mogućnosti u igri, ali da je klasa - klasa je. Bilo je zadovoljstvo gledati ga ove dve godine na JNA, a ostaje veliki žal što nije mogao ostati bar do svoje 21. godine

.
Nadam se da se neće vraćati u Partizan bar do 30 i neke godine, i da će izrasti u igrača koji može biti nosilac igre naše reprezentacije.
Sretno Lazare