Autor Tema: FK Crvena zvezda 2012/13  (Pročitano 562115 puta)

Van mreže djemba djemba

• Starosedelac
  • Ugled: +27/-1
    • Pogledaj profil
Odg: FK Crvena zvezda 2012/13
« Odgovor #210 poslato: Septembar 17, 2012, 03:24 »
Kakva pomoc sudija, vidis da je Zvezda jos i pokradena ;D
Oprem dobro

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +105/-164
    • Pogledaj profil
.
« Odgovor #211 poslato: Septembar 17, 2012, 03:26 »
Sad jos nase sudije pomazu vama da bi se zamaskirali :D hahahaahahah, genijalno! Svaka cast na ideji :D
Zar nisu ljudi čudni? Nikad ne koriste slobode koje imaju ali zahtijevaju one koje nemaju. Ne koriste slobodu misli, traže slobodu govora.

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
  • Ugled: +61/-256
    • Pogledaj profil
« Odgovor #212 poslato: Septembar 17, 2012, 05:27 »
a vidite kako je kad se svirne fakticki nepostojeci faul(iako me za slicne situacije neki od vas stalno ubedjuju da jesu faulovi ili penali) i da gol iz slobodnjaka(ko je spominjao necu tomica?  :)) ) i onda kao pa sve je ok...
kada vi igrate vise puta se desavalo da se celu utakmicu sviraju ovakvi i slicni faulovi u zoni suta i centarsuta,nama su bar samo jedan faul  izmislili...
realno da nismo dali gol iz slobodnjaka,tesko bi mi ovu utakmicu dobili...

a posle ovog slobodnjaka mi jesmo osteceni.ajde da vidimo ko ce tvrditi da ono nije cist penal plus drugi zuti?dva crvna cista ko suza,udaranje bez lopte.

nego bi voleo radnicki da vidim da ovako bude drcan i protiv partizana,da kidaju i sa igracem manje,pa i da biju...
« Poslednja izmena: Septembar 17, 2012, 05:27 NenadBG »
A ljubav ka tebi jos jaca je...

I svakim danom sve vise volim te...

Van mreže VolimPFC

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +53/-42
    • Pogledaj profil
« Odgovor #213 poslato: Septembar 17, 2012, 07:08 »
Potukli se Babalj i Asamoa...
Моје јутро, мој дан, моје жеље, мој сан, мој живот, моја ствар, једно име Партизан...

Н.А.                                                            26.11.1918.

Van mreže deda

• Starosedelac
  • Ugled: +50/-4
    • Pogledaj profil
« Odgovor #214 poslato: Septembar 17, 2012, 08:20 »
Ja sam video samo drugi crveni za Radnicki gde Milivojevic(valjda) udara pesnicom u stomak ovog iz Radnickog na sta mu budala odgovara laktom.

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #215 poslato: Septembar 17, 2012, 08:53 »
deda,ne znam sta si hteo da kazes?da je taj igrac zvezde trebao takodje da dobije crveni?ne slazem se.bilo je kosakanje(ne bih rekao da ga je udario pesnicom u stomak,posebno sto mutavdzic nije ni zastao,niti se trgao i sl),i mutavdzic ga je udario.takvih koskanja ima koliko hoces na utakmicama,posebno kod prekida...
pa i kod prvog crvenog radnickog je isto bio start zvezdinog igraca i kao da je isto doslo do nekog guranja ili cak kao blagog udarca,na sta igrac radnickog udara zvezdinog.hocu reci takvo gurkanja i sl se desava cesto i ne smatram da je za crveni.
ako si to hteo da kazes ok.ako nije to bila sustina tvog posta,onda nista,zajebao sam se  ;D
« Poslednja izmena: Septembar 17, 2012, 09:22 NenadBG »

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #216 poslato: Septembar 17, 2012, 09:26 »
Citat
Прича о невесињском грбу

Категорија: Вести Датум објављивања петак, 14 септембар 2012 00:01 Аутор РСБ.инфо, Raducojо, Popovic Погодака: 8636

Прочитајте детаље о градњи Звездиног грбa у сред планине Вележ.

''Шта све радили ми због тебе''... Ови стихови из једне од песама са севера најбоље описују подухват који су започели невесињски звездаши. Огроман Звездин грб на планини? Делује нестварно, али када нешто толико волиш као што Невесињци воле Звезду, ништа није неоствариво. РСБ вам, уз помоћ чланова форума и учесника у овој акцији, омогућава да сазнате како је настала идеја, како су текле акције и напредак изградње.

Опште је познато да су кафане у српској културу много више од места где се испије која чашице. Многе велике идеје и велика дела, рађали су се управо у овим култним окупљалиштима. Тако је настала и идеја о невесињском грбу – у кафани. У Сарајеву се окупило пет-шест другара из Невесиња који су причали о идејама шта би могли да ураде за свој град. Наравно, сви су навијачи Звезде. Тако је уз по које пиво настала идеја да се петокрака са планине Вележ, која је направљена за време комунизма, претвори у велелепни грб Црвене звезде.

Друштво које је осмислило овај подухват је углавном завршило техничке факултете, па се одмах кренуло у осмишљање плана како би се идеја спровела у дело. Грб су скалирали према постојећој петокраки, и испало је да ће грб износити око 21000 квадратних метара. Након тог сазнања, одустало се од поплочавања целог грба, јер је то готово немогућ подухват, па је одлучено да се ураде контуре Звездиног грба. Геодетске тачке са рачунара пренели су на терен и коцима обележили темена и ивице грба. О техничким детаљима смо већ писали у првом делу приче о Невесињском грбу, и ту можете више сазнати о томе, а у овом тексту ћемо више говорити о дешавањима на лицу места.

Камење за градњу се проналази на лицу места. Некада је на том месту поред петокраке било исписано и име ''највећег сина народа и народности''. Сада је то камење искоришћено како би се довршио штит. Димензије камена су обично око 50x50 цм, али користи се и веће, и оно у зависности од димензија може да варира од тжине од једног до читавих тридесет килограма.

Када је све било осмишљено, кренуло се у реализацију на терену. Укупно се седам пута ишло на планину. На самом почетку је било потребно припремити терен, пошто је шумски пут у веома лошем стању, а пешице треба минимум сат времена од подножја планине до места где се налази грб. У припремању терена је учествовало двадесетак људи који су ишли трактором, ''наоружани'' крамповима и секирама како би почистили пут.

Након што је терен припремљен, почело је са прављењем масовнијих акција. Становници Невесиња су обавештавани плакатима и позивани за учешће у омом подухвату. Најмасовнија акција изведена је 12. августа и тада се одазвало око 60 људи: било је ту клинаца, старијих људи од 50-60 година, али и три девојке, које су се редовно одазивале акцијама. За време 12. августа, направљен одличан посао, па је  завршен већи део штита. Остало је да се заврши још око 100 метара штита при дну. После ове акције, следећа је била 26.08. и тада је урађена петокрака са дијагоналом. Поново је била ''шарена'' екипа по годинама, али свакако највреднији помена је ратни инвалид, Раде Мрковић, који је у рату деведесетих година остао без ноге. То га, међутим,  није спречило да и себе угради у ово дело у Звездину част. У раду није ни најмање заостајао за осталима. Заиста, подухват за свако дивљење. Љував према Звезди овде не познаје никакве лимите.

Због неприступачности и јако тешког терена сваки дан на планини је изискивао огромне физичке напоре. Међутим, љубав према Звезди и сазнање да се ради нешто велико, доводио је до тога да људи раде и преко својих физичких могућности. И они који нису могли бити на планини из разних разлога, пружали су учесницима моралну и сваку другу подршку. Најбољи пример за то је дешавање са једне до акција. Тога дана је члановима екипе око 15 часова нестало воде за пиће. Без ње је уз такав рад и на таквој планини немогуће радити. Неко се сетио да позове суграђанина Жарка, који је био у граду и замолио га да донесе воду  џипом, пошто се на таквом терену једино џип може пробити. За неких сат времена је Жарко био на планини са водом. "Колико штете имам на џипу, могао сам вам платити свима пиће у најскупљем хотелу у Београду", рекао им је тада Жарко уз осмех.

Свака акција је посебан доживљај, јер је дружење увек на нивоу. Касније је екипа која је осмислила цео овај подухват организовала одлазак на утакмицу Звезда-Бордо и од спонзора скупила новац, тако да се плаћала само карта за утакмицу.  Наравно, приоритет за одлазак на утакмицу били су људи који су учествовали у акцији.

Нажалост, било је и тужних догађаја. Уочи једне акције умро је велики навијач Звезде из Невесиња, Велибор Џонгала, па се тог дана из поштовања према њему на тој акцији није певало. Направљена је једна мала спомен плоча која ће бити постављена у теме саме звезде њему у част, а биће их урађено још неколико. Једна од њих ће бити посвећена великом навијачу Звезде из Невесиња,  Горану Ивковићу Кусцу, о чијој смо дирљивој причи већ писали, и која је такође имала утицај у остваривању ове идеје.

По речима наших извештача, није остало још много посла. Треба да се заврши доњи део контуре штита, а после да се цео грб офарба. Пронађена су одређена средства за фарбу, а највероватније ће се користити фарба за хоризонталну сигнализацију путева. Међутим, у првим данима септембра, у околини Невесиња су беснели пожари, а један од њих био је и недалеко од самог места где се прави грб, па је било немогуће и ризично отићи и завршити овај подухват.

Пожари су се сада примирили и планира се поновно окупљање како би се пројекат привео крају. План Невесињаца је да се сваке године 29. маја прави окупљање и дружење Делија на планини, како би се прославио датум највећег успеха у Звездиној историји, а окупљање би такође искористили за поправљање грба.

Скромност ових људи је заиста невероватна, што додатно показује њихову величину. Иако су осмислили и готово до краја реализовали овај велики подухват, не желе да се претерано јавно експонирају. Својим грађанима, којих има између 10-12 хиљада, као и будућим покољењима и свим Звездашима широм света, остављају на дар овај велелепни споменик. Ови камени зидови на планини вечно ће причати о љубави између ње и нас.

Овај подухват инспирисао је једног од учесника акције, Миљана, који се приватно бави поезијом, да напише песму о Звезди и љубави коју према њој осећају људи са из Невесиња. Песма је настала током, за сада, последње акције и представља можда је и најбољи начин да се заврши ова јединствена прича.

Љубав нас је водила,

Далеко од сна,

Ни небеска препрека,

Не води до дна.

Растао сам са Звездом,

Волио сам њу,

И хтео сам јединој,

Оставит срећу.

Вријеме је летило,

А љубав се множила,

Година за годином,

Није ме истрошила.

Заједно са браћом свом,

На Вележ смо кренули,

Да би нашој љубави,

Икону опремили.

У очима Цигана,

Пламсала је светиња,

И љубави јединој,

Захвалницу спремила.

Невесињски Цигани,

Сад су свима познати,

Због грба на Вележи,

Многи су нам завидни.

Али се не бринемо,

Јер ми Звезду волимо,

И живот ће дат Звезди,

Невесињски Цигани!

:aplauz: :aplauz: :aplauz:

Van mreže djemba djemba

• Starosedelac
  • Ugled: +27/-1
    • Pogledaj profil
« Odgovor #217 poslato: Septembar 17, 2012, 09:41 »
Ovi moji tacno bez kamena ne mogu.. Jos mi je u pamcenju kad je keva naterali matorog da ponesu dve velike korpe kamenja odatle za Sabac.. Naravno da su amortizeri od golfa stradali kao da nisu ni postojali..
Oprem dobro

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
.
« Odgovor #218 poslato: Septembar 17, 2012, 11:18 »
Ne vidim slike....naravno... Ali svaka cast ljudima,ovo je za divljenje!
Zar nisu ljudi čudni? Nikad ne koriste slobode koje imaju ali zahtijevaju one koje nemaju. Ne koriste slobodu misli, traže slobodu govora.

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
.
« Odgovor #220 poslato: Septembar 18, 2012, 12:41 »
Kompjuter je crkao,pa sam ga ja cackao da popravim i izgorelo je cijelo (vec crknuto) napajanje :D

Treba da nabavim novi,ovih dana se jurimo sa nekim kreditom :D

Hvala za slike,puno ce mi znaciti vas grb od cetr i po kilometra :)

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #221 poslato: Septembar 18, 2012, 12:51 »
znam da ce ti znaciti,prosto ti toplo oko srca kad ovo vidis.zato sam ti i postavio linkove  :smeh3:

Van mreže dejo94

• Starosedelac
  • Ugled: +60/-36
    • Pogledaj profil
« Odgovor #222 poslato: Septembar 18, 2012, 11:55 »

Van mreže dejo94

• Starosedelac
  • Ugled: +60/-36
    • Pogledaj profil