Pregled danaČetvrti dan iako nismo osvojili medlju možemo slobodno reći da je najbolji do sada.

Prvi su na teren izašli
odbojkaši Srbije protiv najjače afričke ekipe Tunisa. Prva dva seta lagano, u trećem je došlo do opuštanja, da bi u četvrtom stvari došle na svoje mjesto i tako su naši momci zabilježili prvu pobjedu na 30.Olimpijskim igrama. Rezultat na kraju je glasio 3:1 (25:15, 25:21, 20:25, 25:18).

Negdje u isto vrijeme su nastupli i naši veslači u četvercu.
Jagar, Vuković, Djerić i Vasić su bili najbolji repasažu i sa vremenom 6:01:97 obezbjedili plasman u polufinale.
Da imamo teniske majstore dokazali su
Novak Djoković u singlu i
Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić u dublu. Prvo je Nole očitao lekciju tenisa Amerikancu Endiju Rodiku sa 2:0 (6:2,6:1). Zadnji koji su od naših sportista danas završili posao su naši dubl igrači koji su u teškom meču pobjedili Kanađanine Nestora i Pospišila sa 2:1 (6:4,6:7, 11:9). Sledeći protivnici su im Francuzi Beneto i Gaske, dok će na crtu Noletu izaći legenda Lejton Hjuit.
Jedini koji danas nisu pobjedili su
rukometaši Srbije koje je komšijska Hrvatska pošteno pobjedila sa 31:23 i vratila za poraz u 1/2finalu EP u Beogradu.
"
Ovo je poraz koji boli više nego od nego onaj od Španije. Definitivno zabrinjava što smo ponovo bili veoma naivni i smeta mi što smo se opet vrlo rano predali. Nemamo podršku koju smo imali u Beogradu. Na poslednjem tajm-autu sam rekao da smo se u poslednjih pet minuta vratili dve godine u nazad i da o tome moramo da razgovaramo"- rekao je selektor Vuković.
Vaterpolisti su odradili lakši trening sa domaćinom Velikom Britanijom. 21:7 rezultat je koji govori sam za sebe.
I najveća nada današnjeg dana je bio plivač
Velimir Stjepanović koji je pored veličina poput Felpsa i Jukića zauzeo odlično 6.mjesto i time pokazao da na njega možemo računati u budućnosti. Sa vremenom 1:55:07 i tako bio bolji od sedmog za jednu stotinku, ali je za isto to vrijeme izgubio 5.mjesto.
Moja malenkost