klasicna relativizacija kradje iz prvog kola.vise nego ocigledna zelja i namera autora teksta...
sudija jeste pogresio u ove dve situacije,i to na stetu partizana. ali sve to ne moze da se podvede ni pod deseti deo one kradje iz proslog kola.pri tom da nije bilo prvog kola i onakvog sudjenja ovo se ne bi desilo.ne verujem da je sudija imao ni zelju ni sada neku direktivu.eventualno je mogao da dobije opomenu pazi kako sudis jer greske u korist partizana ce da odjeknu u javnosti,ali pre mislim da nije ni toga bilo nego on sam zna da ce posle svega sto se desava,dodatno pomaganje partizanu da digne veliku prasinu...
sto se tice price da je licemerno da navijaci zvezde i partizana pricaju o sudjenju,i da to imaju prava samo navijaci manjih timova,u neku ruku se slazem,ali samo u neku ruku.e sada druga je stvar sto realno prica manjih o tome ne izaziva preveliku znatizelju javnosti,nema nekog velikog odziva,ne dize se prasina kada neko od njih pocne da kuka na sudjenje.a nije da ne kukaju.ali tu nije toliko rec o nekom medijskom uticaju velikih,nego prosto nema prevelikog interesovanja javnosti za to.krecem od sebe-ako dodje do neke sudijske kradje(npr u nivou ovoga protiv pazara ili cak i gore) u npr duelu radnicki kg-sloboda,to ce me zanimati na nivou informacije.pogledacu situacije,i mozda prokomentarisati,u ala su pokradeni.i aj cao.zavrsilo se moje interesovanje za to.nema price,nema rasprave(ne pricam samo o forumu),necu previse ulaziti ni u to dal je namerna kradja ili ne.prosto me previse ne zanima.zanimljivo mi je da vidim,da imam info o tome,i aj cao.
inace, isto je tako licemerno od navijaca partizana da stavljaju tu u istu ravan zvezdu i partizan,jer nisu u istoj poziciji.istina da manjim klubovima to bas i nije neka uteha,i njima dodje skoro na slicno.ali situacija nije ni priblizno ista za ova dva kluba...
prica da nase sudije dobro sude i sl,pa i to nije toliko istina.takodje mi je muka prica o jadnim i nevinim sudijama koje su na stubu srama.posebno sto eto znam sta se sve oko njih desava,sto znam kako napreduju kroz lige,sto znam u kakvim su sve kombinacijama i sl.naravno vecina foruma zna da imam jednog od najboljih drugova koji je sudija(tj bio je do pre godinu dana,sada je delegat),i tacno znam svaki detalj i sitnicu vezanu za njega.preko njega sam milion puta bio u drustvu mnogih sudija,mnoge dosta dobro znam.da nije u prvoj ligi ukljucena javnost kao sto jeste,tek onda bi se kralo.ovako ipak ne smeju da rade ono sto sme da se radi,pa i u drugoj,da ne pricam o trecoj ligi.da ne pricam da je moj drug imao situacije da ga zovu iz jednog kluba kome sudi za vikend,i kukaju kako nemaju para,ali mu nude 100e da sudi posteno

ipak je morao da ih odbije. ili da ga zove trener ekipe kojoj sudi,sa kojim je inace u dobrim odnosima i pita ga kazi mi jel nas seces ili ne,da znam.i ovaj mu mrtav ladan kaze da ce suditi za protvnika. da ne pricamo koliko se puta sudijama desava(to sam cuo od puno njih) da na terenu ili pred utakmicu ih pita neko od igraca,najcesce neko koga malo bolje znaju,kazi mi samo da znam ako sviras za njih,nije problem,ali da se ne kidan i ne nerviram za dzabe.i mrtvi hladni oni im odgovaraju vec u zavisnosti od situacije,da li su se dogovorili ili nisu sa tim protivnikom.
opet da se ne lazemo nije problem do sudija,jer skoro svi oni su krenuli i usli u to sa idejom da posteno sude,da napreduju i sl,a onda su videli kako sistem funkcionise,i da samo ispadas budala ako sviras posteno i ne uzimas pare.a uz sve to napredovanje nema nikakve veze sa tvojim sudijskim kvalitetima,nego sa vezom...
e sada da ja onda branim sudije(da ne pricam sto 90% koji prodju do prve lige su najcesce najobicniji ljigavci),da pricam jadni oni kako ih svi pritiskaju i sl,boli me uvo.ali naravno da sudije ko sudije nisu glavni problem naseg fudbala.ali sudijske kradje i navlacenje jesu problem,a one i nemaju mnogo veze sa samim kvalitetom sudija,nego sa drugim stvarima.
PS.ipak najbolja fora koju sam cuo kada je jedan sudija mrtav hladan dao dugi zuti, mislim golmanu tima koji je jurio rezultat(mislim da je bilo nereseno,a njima trebalo da ne ispadnu),zbog zadrzavanja igre.a naravno je uzeo kintu od ovih drugih.i mrtav hladan kaze igracima kada ga pitali zato,zbog zadrzavanja