pa sa sudijom koji je na fejsbuku npr clan grupe grobari cokot(pri tom i svirne neke stvari u korist partizana),treba ga zauvek skloniti iz prve lige.nek navija za koga hoce,ali biti sudija u superligi,suditi partizanu i njegovim konkurentima i biti clan na fejsbuku grupe grobari cokot,ajde cao...
sudija koji je unakazio vojvodinu u finalu kupa protiv partizana,tog treba takodje zauvek iz prve lige izbaciti,jer je vise nego ocigledna bila tendencija...
mi nismo kao normalan svet,zato se ne mozemo pozivati na njih. u celom normalnom svetu se na sve strane otrkrivaju afere sa namestanjem utakmica,samo kod nas kada neko spomene da je nesto namesteo,dobije gomilu napada od saveza,jasnu zelju za zataskavanjem i formalan poziv nadleznim organima da ispitaju slucaj.
kod nas je predhodnih godina sigurno bilo vise namestanja nego u vecini evrpskih zemalja,a niko ni za jedno jedino namestanje nije optuzen.
sudije napreduju iskljucivo preko veze,ni jedan jedini nije usao u prvu ligu sto dobro sudi.to smem da tvrdim.ako pored veze zna i da sudi dobro je,ako ne zna,sta da se radi,nauci ce. veliki deo njih godinama u razlicitim nivoima takmicenja radi sa klubovima,uzima pare(pri tom oni izmedju sebe i te kako dobro znaju za to i pricaju o tome,takodje dobro znaju i ko je kome veza,ko ih gura i sl), cesto i sudi onako kako mu kazu njegovi sefovi,komesari za sudjenje za taj nivo takmicenja i sl.i nikom nista.
svi znaju za mnoge primere namestanja,neke i drasticne,posebno u npr 2-4 lige.cini mi se da je bask pre par godina bio poslednji tako drastican primer.pa oni su placali sudije u svakom kolu na 2-3 utakmice(svoja utakmica i utakmice konkurencije) ceo drugi deo prvenstva.koliko utakmica svojih su namestili i sa protivnicima,koliko su premirali protivnika konkurencije.cela 3 liga zna sta se desava.ceo fudbalski savez beograda,pod cijom je ingerencijom liga zna za to.da se ne lazemo znaju sve to i rukovodioci u fss.i nikom nista.
i onda se mi pozivamo na svet...
kada budemo kao ostali normalni svet tada cemo moci i da se pozivamo na njih...