Hajde, Mrkvinjo, budi IZNAD svega i otvori im temu! Ipak je to član "velike četvorke", KAJ NE?
Najozbiljnije, više puta mi je padalo na pamet dok sam gledao teme. Nekako, braćo, NE IDE ovo bez Majstora s mora! Ima nas ovdi dovoljno matorih da se sećamo (jako dobro! Odn. VIŠE NEGO DOBRO

) sjajnih timova Ajduka iz 1970ih i 1980ih... Ajdučije zbog koje sam udarao pesnicom o zid... Pa, KAKO? KAKO? KAKO ih nismo pobedili?!?!?!
A odgovor je bio krajnje prost: kombinacija Šjor Tomo + Jurica, Žungul, Oblak, Frfa, Peruzović, Džoni, Boljat (najpotcenjeniji bek ondašnje Jugoslavije!) , Šure (the "King of Udine"
Hugoooo, javi seee! Gazda, NEMOJ da se javljaš!

), Boriša Đ (ROFL - i dan danas, siguran sam, ima grobčića iz ulice Humki koji bi da OPET pale mreže jerbo su FK Boru poklonjeni bodovi za opstanak, a Boriša, ipak, ode na permanentno letovanje
na Čiovo! Pa, KAKO?KAKO? KAKO!!)
Džaja
iz one inkarnacije bi rekao, pa TAKO, TAKO, TAKO! Uz Zvezdu, bivša nam zajednička država je imala samo još jedan tim koji je pravo bio ozbiljan i sa kojim se nije dalo zezati! Zvao se, NK Ajduk, Split!
Zbilja, kao mladjani navijač FK CZ mogu ovde posvedočiti da je tada (sredinom 1970ih) u YU postojao SAMO još JEDAN tim uz Crvenu Zvezdu. Zvao se: Hajduk Split.
Ja se samo sećam da se nikoga tada nismo pribojavali (pričam o navijačima; tada sam još pohodio "Sever") , ali jedino je Hajduk u svima nama izazivao odredjenu dozu (straho)poštovanja. Imali su IGRU, imali su TIM, imali su VIZIJU i PLAN... Nažalost, pucali su nekoliko puta a da su bili toliko blizu! Da ne poveruješ! Ajduče, SVAKA TEBI ČAST, druže! [/font]