sto se tice ofsajda,ortak mi rece da je citao komentare na fejsu,pa smo onda gledali na youtubu snimak.i evo sta sam video i izvukao frizeve...

ovo stankovicevo se vidi da je ofsajd.dok za fofanu iz jednog se cini da nema sanse,a iz drugog ko da je cist.pri cemu su oba ugla losa,jedan je od pozadi,drugi od ispred,tj ni jedna kamera nije ni priblizno u liniji.za fofanin gol ne tvrdim,ali je sumnjivo.stankovicev je po svemu vidjenom ofsajd...
a evo i snimaka sa kojih sam radio frizeve...
[youtube=622,350]http://www.youtube.com/watch?v=0hb98UfNFgk[/youtube]
[youtube=622,350]http://www.youtube.com/watch?v=8W6PuHpb24g[/youtube]
zgemba,poslusaj malo fudbalske sudije kada pricaju teoretski o tom pravilu.imas i na sos-u i na areni.ali eto slusaj onaj deo koji objasnjava pravilo,a ne toliko konkretne situacije.meni je drug do ove godine sudio(sada je delegat),preko njega znam veliki broj sudija,vecinom onih koji sude 2-3 ligu.licno ne znam nikog iz prve,ali on ih naravno zna. njega cesto pitam za pravila,znaci bas ono teoretski sta jeste,sta nije penal,i sta se gleda.naravno i vise sam slusao ove sta pricaju,ali vise me zanima kada teoretski objasnjavaju,nego kada konkretan slucaj komentarisu,tj dal nesto jeste ili nije penal.samo objasnjenje je zanimljivije,tj vise me zanima,da bi sam znao da prepoznam sta jeste sta nije penal.
Stoga, moja interpretacija tog pravila bi bila, NAMERA UOPŠTE NIJE BITNA, svako igranje rukom u šesnaestercu je penal jer se pretpostavlja da ta igra rukom (bez obziran na nameru) sprečava lopti dalju putanju kroz šesnaesterac...
ovo sigurno nije tacno.to je ono sto sigurno znam.a druga stvar koliko znam sve detalje o ovome ces tesko naci u samim pravilima fudbalske igre,tj ta pravila mnogo detaljnije razradjuje fifa u svojim preporukama koje daje na seminarima,a mislim da ih salje i savezima radi dalje edukacije sudija.
samo igranje rukom nije penal,cak nije ni enac van sesnaest.bas sam danas pitao druga dok smo gledali zvezdu,jel isto pravilo i van sesnaest ili bi tu trebalo sve svirati osim mozda napucanih,on kaze sve je isto.
inace gleda se namera,gleda se da li je ruka u prirodnom polozaju,i gleda se dal lopta ide ka ruci ili ruka ka lopti.to je otprilike koliko znam ono glavno.a kazem pricao sam sa sudijama i slusao ove na tv-u.otprilike je to to.seti se one situacije u smederevu mislim kada je zvezdin igrac bio na gol liniji i pogadja ga lopta u ruku,ali niti je svirao sudija penal,a i svi su ocenili da ga nije ni bilo,jer nije bilo namere,a fakticki je sprecio gol,jer je bio na gol liniji.sta sudije sve mogu da svirnu,tacno je da znaju sve i svasta da sviraju,nekada sa pravom,nekada ne.
ramkens,ti si brate ili glavni saradnik bebe popovica ili vesica ili njihov glavni konkurent.posto takvo spinovanje kao ti retko je ko sposoban da napravi.
najbolje mi je da se pozivas na penal gde su svi nakon prenosa i utakmice,i vidjene situacioje iz nekoliko uglova rekli da je penal,a onda tek se sa snimkom sos kanala iz nekog ko zna kog ugla videlo da je lopta pogodila igraca u butinu ne u ruku.i sada ti kao tu situaciju koristis kao dokaz ne znam cega
kao sto rekoh klasican spiner...