djemba,mislis da ne bi mogli da naprave slican klip i navijaci fenera?sto nema kosa i faula milutinova kada je kleiza dobio 4 faul,pa onda i tehnicku?
sudjenje nije bilo dobro,ali partizan nije pokraden i nije svirano protiv partizana...
sto se tice klipa:
1. greska sudija,bar po ovom snimku,i faul je bio pre isteka vremena
2. bogdanov faul- ok odluka sudije
3. milosavljevicev faul-ok odluka sudije
4. gagicev faul nad mekelebom-ok odluka sudije
5. sut vestermana i izlazak zorica na njega-ok odluka sudije,nije bilo kontakta rukama,nego posle suta vesterman padau nazad,a zoric doskace,u tom trenutku na delic sekunde ima kontakta,zoric zadnjom lozom i donjim delom guzice lagano ima kontakt sa vestermanovom butinom. ovo nije faul,em je posle suta,em totalno blag kontakt.teoretski mozes i ovo da svirnes,ali bi po meni to bila greska.onda apsolutno za svaki kontakt mozes da sviras faul,ako je ovo faul.
6. faul lovernja nad zoricem-ovo po meni ne treba da se svira,jer kao sto rekoh onda mozes da sviras sve i svasta.ali je lovernj napravio u zadnjem trenutku pokret,a trebao je da stoji apsolutno mirno.
7. nesviran faul nad milutinovim-po meni sasvim ok odluka.istina ovakve stvari se cesto sviraju,jer ima tu dosta malih kontakata,ali ispod kosa su te stvari normalne.
8. faul lovernja nad bjelicom- ok odluka.
9. nesviran faul nad daolom-greska sudija.mada sama slika nista ne dokazuje,posto je to ruka kojom igrac se stiti,tj stiti loptu kod polaganja,da ne popije bananu.i tu najcesce i dodje do kontakata rukom,ali to nije faul.u svom slucaju zoric je spustio ruke,i doslo je do kontakta sa tom rukom,sto koliko znam jeste faul...
10. nesviran faul nad milutinovim-po meni sasvim ok.ali kao sto rekoh i za proslu situaciju sa milutinovim takve stvari cesto znaju da se sude,jer tu ispod kosa ima kontakta.i ovde ima kontakta,ali zoric drzi ruke gore,ne spusta ih.kazem obe ove situacije sa milutinovim znaju da se sviraju.ali nesviranje apsolutno nije greska.jer ako ovo sviras,svaki kontakt ispod kosa se moze svirati.
11. gledam na play by play sa utakmice,i nisam siguran sta je svirano kod ovih nesvirani koraka zoricu.tamo nema nista tu,niti faul,nit koraci.ali to sitno stepovanje cesto i prodje bez sviranja.to je mislim u partizanu cesto radio ako se ne varam maric.i retko mu je svirano.cesto to sudije ne primete.meni se cini da je u ovoj situaciji sudija svirao pre dolaska lopte do zorica nogu partizanovog igraca,i onda i nije ni mogao da svira korake.a cini mi se da se i vidi sudija u donjem cosku da to pokazuje i vracanje vremena.tako da se cini da ni ovde nema sudijske greske.
12. situacija sa preldzicem na kraju 3cet,jesu bili koraci,ali ovo se najcesce ni ne svira.tj najcesce se ni ne vidi,sudija svasta gleda u toj situaciji i najmanje obraca paznju na ovu stajnu nogu,koju je jedva pomerio.u sustini jesu koraci,ali niti je dao kos,samim tim nije uticalo na rezultat,a i ovakvih malih koraka ima na svakoj utakmici nekoliko koji se ni ne vide ni ne sviraju...
znaci to je otprilike 4 pogresne odluke na partizanovu stetu.od cega ova br 6 kao sto rekoh ne treba da se svira,ali i moze.ali videli smo 2 takve situacije nad milutinovim koje nisu svirane,znaci ni ova nije trebala.ali hocu reci sve ukupno 4 pogresne odluke,jedna nebitna(koraci preldzica),jedna nije trebala da se svira,ali i moze.ostaju 2 jasne greske -faul pre isteka vremena i faul nad dalom.na to se svela sudijska kradja.ali sta je onda sa ociglednim faulom milutinova nad kleizom,gde se naslanja na njega.a sudija svira kos faul.kleiza za to dobija jos i tehnicku,partizanu poklonjena 4p,plus lopta sa strane?a bilo je sigurno jos nekih situacija kao ove sa klipa na koje bi mogli da se pozivaju navijaci fenera...