Autor Tema: KK Partizan 2013/14  (Pročitano 499761 puta)

Van mreže Zgembo Adislić

• Starosedelac
  • Ugled: +54/-20
    • Pogledaj profil
Odg: KK Partizan 2013/14
« Odgovor #1305 poslato: Decembar 05, 2013, 07:14 »
Tepić...  :kafa:

Šta reći, paradigma stanja srpske košarke u poslednjoj deceniji. Umislili smo da smo Bogom dani, i odstupili od nekih starih principa, zanemarili jednostavnost košarke i počeli da kombinujemo, pravimo neke univerzalne igrače koji treba da znaju sve, a na kraju ostanu nedorečeni u svemu.

Milenko je kao klinac bio san svakog trenera, fizički odlično građen, tehnički savršeno potkovan, uz to vredan, poslušan, dobrica... Kada ga gledaš na terenu, pomisliš da je sve tako jednostavno, i da će rešenje doći samo od sebe.

Ali ne dolazi. Tepić zna svaku akciju savršeno, i to ne svoje kretnje, nego i igrača na drugim pozicijama. Pravi mali profesor. Problem nastaje kada akcija ne može proći, kada se sruši šablon, kada ne prođe ni plan B, ni plan C. Ostalo je još malo do kraja napada, i plan D je individualno završavanje akcije, igra u izolaciji, ili pik (ali bez roll-a, već sa svojim završavanjem).

Onda nastaje panika, besomučno tabanje lopte u prazno, i na kraju nemoćno hvatanje i završetak driblinga. Sledeći put se uvuče nesigurnost i sledi bežanje u ćošak... Opcija je i bacanje vrućeg krompira saigraču. Ili šut koji usled nedostatka samopouzdanja lomi tablu. Nakon toga je svaki pas nesiguran, svaki šut je cigla, profesor Milenko sada postaje uplašeni đak prvak.

Nijednom nije opsovao na terenu, nijednom se nije uneo u lice protivniku, nijednom nije pustio krik nakon važnog koša... Kada prođe protivnika i krene na koš odrazi se tako da mu glava dođe blizu obruča, ali svejedno ne ide zakucati već polaže loptu iznad koša...

Milenko sve zna, taktički je jedan od najboljih igrača u Evropi, ali je zbog ranog ubacivanja u ozbiljne timske porgrame (mlađe selekcije rep. i Partizan) ostao bez potpune tehničke obuke, i fali mu dosta toga iz bekovskog napadačkog arsenala.

Milenko je i elokventan, načitan, odličan drug, svaka ga majka za zeta želi, ali takve osobine na parketu ga često pretvore u bezmudu pičketinu.

Partizanu će Tepić sada značiti, uostalom, značio bi nam gotovo svaki profesionalni košarkaš iz Srbije (jer Dallo je i dalje ispod tog nivoa), ali mislim da su i najveći optimisti digli ruke od njega u smislu onoga što je trebao postati.

Najveći neiskorišćeni talenat Partizana još od Aleksandra Čubrila.

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +105/-164
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1306 poslato: Decembar 05, 2013, 07:56 »
Sta jos dodati na ovo...nista...bravo!
Zar nisu ljudi čudni? Nikad ne koriste slobode koje imaju ali zahtijevaju one koje nemaju. Ne koriste slobodu misli, traže slobodu govora.

Van mreže nyc

• Starosedelac
  • Ugled: +217/-297
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1307 poslato: Decembar 05, 2013, 09:26 »
Zgembo, umetnik pisane reči. Sjajan esej.

Van mreže Deneb

• Starosedelac
  • Ugled: +27/-3
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1308 poslato: Decembar 05, 2013, 10:07 »
dalloooooooooooo

Van mreže VolimPFC

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +53/-42
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1309 poslato: Decembar 05, 2013, 10:23 »
BOGDAN 10 ASISTENCIJA!!!  :uzbudjen:
Моје јутро, мој дан, моје жеље, мој сан, мој живот, моја ствар, једно име Партизан...

Н.А.                                                            26.11.1918.

Van mreže Dimitrije BP

• Starosedelac
  • Ugled: +40/-15
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1310 poslato: Decembar 05, 2013, 10:28 »
Mislim da nikad nismo imali više kucanja na meču.

Odlična utakmica!  :aplauz:

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
.
« Odgovor #1311 poslato: Decembar 05, 2013, 10:28 »
Lijepo :)

Sad je tek steta sto ispustismo Nanter. Ovako,treba nam cudo,ali ne bas preveliko... Nanter da pukne sva tri puta,ili da mi dobijemo cska i pusti nas zeljko :)
Zar nisu ljudi čudni? Nikad ne koriste slobode koje imaju ali zahtijevaju one koje nemaju. Ne koriste slobodu misli, traže slobodu govora.

Van mreže deda

• Starosedelac
  • Ugled: +50/-4
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1312 poslato: Decembar 05, 2013, 10:29 »
Tek sada ne mogu da prezalim ni Nanter ni Budjave u gostima..
Realno smo ,uz sve probleme, bolja ekipa i od jednih i od drugih.

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
.
« Odgovor #1313 poslato: Decembar 05, 2013, 10:34 »
Bolja ekipa jesmo,to je jasno. Ali jebem li ga,ove sezone nas je kratka klupa najvise sjebala, nadam se da to nece sprijeciti ovu sjajnu generaciju da napravi neki veliki rezultat.

Van mreže Boki

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +7/-2
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1314 poslato: Decembar 05, 2013, 11:21 »
Eto, glavne konkurente razvalili kod kuće, a u gostima od istih izgubili na jednu loptu. Nema veze, u sledećem kolu rešavamo sve!

Dajte kucanje Daloa!  :uzbudjen:

Evo ga...

[youtube=622,350]http://www.youtube.com/watch?v=MuOy4gPq7WY[/youtube]
« Poslednja izmena: Decembar 05, 2013, 11:25 Boki »
Voleo sam, volim ga, voleću ga ja.
Jer će ime njegovo večito da sja!

Van mreže Laki

• Globalni moderator
  • Starosedelac
  • Ugled: +54/-10
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1315 poslato: Decembar 06, 2013, 08:38 »
Utakmica je sa naše strane bila lepršava, smislena, puno zakucavanja, asistencija. Ne sećam se da je u ovoj sezoni bilo ovako superiorno.
Ako sam dobro čuo oni su prvu trojku dali posle 14. šuta.

Nervira me samo indolentnost Muslija, definitivno tupan nije za nas. A poletarci koji su dobili šansu naq kraju utakmice, da su ušli minut ranije verovatno bi izgubili utakmicu. Kakav haos.

Kucanje Daloa, Kinsija, Dragana i Lovrenja definitivno za top 10 poteza
John Pilger je sedamdesetih pravio dokumentarac o disidentima u Čehoslovačkoj. Jedan od njih mu je tad rekao kako zapad ima mnoge prednosti u odnosu na istok, ali u jednoj stvari istok ima prednost. Pilger ga pita,a koja je to? Odgovor - Kad nas mediji lažu, mi znamo da nas lažu.

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
  • Ugled: +61/-256
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1316 poslato: Decembar 06, 2013, 04:27 »
inace vidim da medju partizanovcima vlada odusevljenje(ne samo ovde na forumu),ali ja stvarno ne vidim neki veliki razlog za to(a stvarno mi ni na kraj pmati nije da nesto provociram).jeste juce bilo atraktivnih poteza,ok igra,solidna odbrana,ali i ove sezone sam gledao bolje igre partizana u svim segmentima.partizan juce nista ekstra nije odigrao,ali ovi su skinuli gace pre izlaska na parket.raspali su se od starta,vola nisu mogli da pogode,mnogo vise zahvaljujuci svojoj losoj igri i sutu nego partizanovoj dobroj odbrani(silne otvorene suteve su promasili).pri tom u odbrani nisu mogli da zagrade kos,iz svega toga logicno je proizaslo dosta kontri partizana,atraktivna igra,puno kucanja.generalno kao sto rekohh partizan je odigrao ok,ima razloga za zadovoljstvo,ali igra nije bila ni blizu za neko odusevljenje i ushicenost...

partizanu ce mislim kljucno biti da dobije cska,a pitanje dal je u stanju to da uradi.videcemo.uz sve to nanter moze da dobije u ukrajini,i to je sasvim moguci ishod,s obzirom da budiveljnik nece biti bog zna koliko motivisan.ipak svi igraju za sebe,zele da se pokazu i dokazu,i niko nece protivniku prepustiti pobedu,cak i ako mu rezultataski ne treba.znaci utakmice kljucne za prolazak partizana bi trebalo da budu nanterova u ukrajini,i protiv cska u beogradu...
A ljubav ka tebi jos jaca je...

I svakim danom sve vise volim te...

Van mreže Deneb

• Starosedelac
  • Ugled: +27/-3
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1317 poslato: Decembar 06, 2013, 04:49 »
inace vidim da medju partizanovcima vlada odusevljenje(ne samo ovde na forumu),ali ja stvarno ne vidim neki veliki razlog za to(a stvarno mi ni na kraj pmati nije da nesto provociram).jeste juce bilo atraktivnih poteza,ok igra,solidna odbrana,ali i ove sezone sam gledao bolje igre partizana u svim segmentima.partizan juce nista ekstra nije odigrao,ali ovi su skinuli gace pre izlaska na parket.raspali su se od starta,vola nisu mogli da pogode,mnogo vise zahvaljujuci svojoj losoj igri i sutu nego partizanovoj dobroj odbrani(silne otvorene suteve su promasili).pri tom u odbrani nisu mogli da zagrade kos,iz svega toga logicno je proizaslo dosta kontri partizana,atraktivna igra,puno kucanja.generalno kao sto rekohh partizan je odigrao ok,ima razloga za zadovoljstvo,ali igra nije bila ni blizu za neko odusevljenje i ushicenost...

partizanu ce mislim kljucno biti da dobije cska,a pitanje dal je u stanju to da uradi.videcemo.uz sve to nanter moze da dobije u ukrajini,i to je sasvim moguci ishod,s obzirom da budiveljnik nece biti bog zna koliko motivisan.ipak svi igraju za sebe,zele da se pokazu i dokazu,i niko nece protivniku prepustiti pobedu,cak i ako mu rezultataski ne treba.znaci utakmice kljucne za prolazak partizana bi trebalo da budu nanterova u ukrajini,i protiv cska u beogradu...

moras mi pozjmiti te ciganske naocare da i ja ponekad  gledam sve sa losije strane

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1318 poslato: Decembar 06, 2013, 06:17 »
NBA Europe tour:

[youtube=622,350]http://www.youtube.com/watch?v=MuOy4gPq7WY[/youtube]

[youtube=622,350]http://www.youtube.com/watch?v=AcZJ1POh5kk[/youtube]

[youtube=622,350]http://www.youtube.com/watch?v=OP7FcceMdDI[/youtube]

[youtube=622,350]http://www.youtube.com/watch?v=VreYquPXYno[/youtube]

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
  • Ugled: +61/-256
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1319 poslato: Decembar 06, 2013, 08:10 »
deneb,nista ja lose o partizanu nisam napisao,napisao sam i da imate razlog za zadovoljstvo,ali da ne vidim uz onakvu igru budiveljnika razlog za ushicenje i odusevljenje...
A ljubav ka tebi jos jaca je...

I svakim danom sve vise volim te...