Ne znam cega je to Evropa merilo kada nasi klubovi evropski nivo mogu samo da sanjaju. Oni prosto nisu kompatibilni sa evropskim takmicenjima - ni finansijski, ni po vlasnickoj strukturi, ni po igrackom kadru. Tako da se mi ne zavaravamo. Evropa ce biti merilo kada ovde dodje do rasciscavanja odnosa u fudbalu, kada klubovi budu bili privatizovani, kada bude organizovana prava, profesionalna liga (a ne poluamaterska) i kada budemo imali infrastrukturu na evropskom nivou. To sada nije slucaj, niti ce biti sve dok u savezu sedi olos koji decenijama truje sve sto moze. A uslov svih uslova jeste da ode Karadzic i ostatak udbasko-espesovsko-kriminalne bande iz saveza i politikanti iz klubova.
Nisu mjerilo sa Samrokom,Tunom,Slovanom i slicnima? Da ne govorimo o Apoelu,Bate-u i slicnim klubovima koji imaju osjetno manje budzete od nasa dva 'velikana'. Te price neka prodaju onoj svojoj vojsci sa korumpiranih tribina. Da se ne mozemo mjeriti sa prvom i drugom evropskom ligom,to stoji,ali vala sa trecom mozemo. Iz naseg igrackog kadra ode momak u Borusiju Dortmund i igra 90 minuta,trci 14 km na utakmici, a to izgleda nije dovoljno da se prodje amaterski klub ili peta ekipa slovacke?
To koliko ce se brzo desiti sad vec i ne zavisi od vlasti,koliko od toga da je privatizacija postala neizbjezna, iscrpjelo se svako drugo moguce resenje,doslo se do kraja,ili privatizacija ili kraj. Gledajuci kako su se radile privatizacije velikih,ogromnih fabrika i firmi koje su obrtale mnogo vece pare od sportskih klubova,koje su drzavama u finansijskom smislu itekako vise znacilo, ne vidim ama bas nijedan razlog zasto bi sad klubovi bili izuzetak pa bi se njihova privatizacija odradila kako treba. Ja mislim da ce i to da upropaste kao i sve ostalo. Daj boze da se zajebem,ali nema od toga nista.