Autor Tema: FK Crvena zvezda 2013/14  (Pročitano 492606 puta)

Van mreže nyc

• Starosedelac
  • Ugled: +217/-297
    • Pogledaj profil
Odg: FK Crvena zvezda 2013/14
« Odgovor #1095 poslato: Novembar 15, 2013, 08:13 »
Obzirom kakvo je stanje u nas, ovaj momak je UltraGiga talenat. Nešto kao jsd Markec, samo po desnoj strani. Ustvari, mislim da bi njih dvojica mogli da budu pakleni tandem u reprezentaciji, samo da igraju na svojim prirodnim pozicijama. Markec levi, a Darko desni ofanzivni. U sredini Mitrović (ili Kleo, kad su mu već uradili sošku  :zvizvdi: ) .
Mislim da imamo čemu da se nadamo ako obojica budu zdravi.

Van mreže Laki

• Globalni moderator
  • Starosedelac
  • Ugled: +54/-10
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1096 poslato: Novembar 15, 2013, 09:01 »
Juče su igrali prijateljsku (zatvorenu) utakmicu sa Spartakom.
Bilo je baš dosadno, odgledao sam celih 5 minuta.

Od kada se igraju prijateljske sa superligašem?
John Pilger je sedamdesetih pravio dokumentarac o disidentima u Čehoslovačkoj. Jedan od njih mu je tad rekao kako zapad ima mnoge prednosti u odnosu na istok, ali u jednoj stvari istok ima prednost. Pilger ga pita,a koja je to? Odgovor - Kad nas mediji lažu, mi znamo da nas lažu.

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
  • Ugled: +1197/-454
  • mitoman i povijesni revizionist
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1097 poslato: Novembar 15, 2013, 02:05 »
Moji izvori kazu da je Onjilo opet "briljirao", bez obzira na to sto je nad njim napravljen penal.
"This is exactly what football should be about."

Van mreže djordje

• Starosedelac
  • Ugled: +47/-24
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1098 poslato: Novembar 15, 2013, 04:16 »
Lazovic ce se vratiti, moje je misljenje je da je puno bolji fudbaler od Lazara.

Van mreže ramkens

• Starosedelac
  • Ugled: +0/-0
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1099 poslato: Novembar 15, 2013, 04:36 »
Od kog Lazara?

Van mreže Zgembo Adislić

• Starosedelac
  • Ugled: +54/-20
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1100 poslato: Novembar 15, 2013, 04:37 »
e jbga sad, to je baš optimistično stajalište...  :D

Ne kažem da neće biti bolji, ali za sada je to velika razlika. Lazar je 4 godine mlađi, a za dosadašnji deo karijere je daleko konkretniji, po meni u svakom segmentu igre.

Lazović je OK, ali previše je tu nestabilnosti u klubu, povreda, (ne)opravdanih padova u igri.

Ja bih rekao da je priča o njemu malo prenaduvana, ali dobro, vreme će pokazati.

Van mreže djordje

• Starosedelac
  • Ugled: +47/-24
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1101 poslato: Novembar 15, 2013, 05:11 »
Konkretan je posldnji epitet koji bih upotrebio za Markovica. :)
Meni je Laza defitnivno omiljeni igrac ovog tima te sam i subjektivan.
« Poslednja izmena: Novembar 15, 2013, 05:11 djordje »

Van mreže ramkens

• Starosedelac
  • Ugled: +0/-0
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1102 poslato: Novembar 15, 2013, 06:21 »
Znači na Markovića si mislio, bilo mi čudno, pošto je Lazović 4 godine stariji, pa je zbog toga njihove karijere za sada ne moguće porediti...
« Poslednja izmena: Novembar 15, 2013, 06:21 Eurelijus Žukauskas »

Van mreže nyc

• Starosedelac
  • Ugled: +217/-297
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1103 poslato: Novembar 15, 2013, 10:28 »
Mislim da bi Lazović trebalo da se vrati 3x bolji da bi uopšte stao u istu rečenicu sa Markovićem.

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
  • Ugled: +61/-256
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1104 poslato: Novembar 16, 2013, 11:40 »
Znači na Markovića si mislio, bilo mi čudno, pošto je Lazović 4 godine stariji, pa je zbog toga njihove karijere za sada ne moguće porediti...
otprilike to je to.do odlaska lazara u benfiku smo nekako i mogli kao da poredimo uz problem zbog razlike u godinama,ali mogli smo da poredimo njihov kvalitet.sada je to nemoguce,jer lazar pokazuje na jednom ozbiljnom evropskom nivou da je dobar igrac.a lazovic je sto zbog svojih nedostataka i mana,sto zbog zvezdinih,i sada zbog teske povrede,trenutno daleko od tog nivoa...ne znaci da ga mozda nece dostici,ali je glupo o tome pricati i nagadjati...a lazu u svakom slucaju volim,i na nivou domace lige dok je i lazar bio ovde laza je donosio po meni vecu premoc svojoj ekipi.a gledao sam obojicu dosta puta...ali kao sto rekoh sada je glupo uopste vrsiti poredjenje.
A ljubav ka tebi jos jaca je...

I svakim danom sve vise volim te...

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1105 poslato: Novembar 16, 2013, 01:48 »
Lazovic? Bogotac. Uopste ne zelim da ga poredim sa bilo kim (generalno mislim da poredjenja pojedinaca u timskim sportovima, iz razlicitih klubova - sto ce reci razlicitih konteksta - nemaju mnogo smisla). Momak je imao tu nesrecu da su slepci u klubu odlucivali o njegovoj sudbini, da je formativne godine proveo na tribini i seljakajuci se po iznajmljenim stanovima na beogradskoj periferiji koje klub nije placao. Tek je Robi video sta momak moze, i tada je Lazovic i eksplodirao i postao igrac. Onda je Robi oteran, poceo je potpuni sunovrat, a na sve se jos nadovezala i teska povreda. Ja mu od srca zelim da se vrati na najbolji nacin. I mislim da on ima jos mnogo toga da pokaze. Prvo u Zvezdi, a posle, ko zna.

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1107 poslato: Novembar 17, 2013, 11:12 »
[youtube=622,350]http://www.youtube.com/watch?v=Wf9MAZpGJN0[/youtube]

tetovo 2013

na malijot komsija mu nema spas...  :cigara:    :smeh1: :smeh1: :smeh1:

:clap: :clap: :clap:
« Poslednja izmena: Novembar 17, 2013, 11:16 NenadBG »

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1108 poslato: Novembar 22, 2013, 11:57 »
Filip Mladenovic je danas razgalio srca milionske armije navijaca FK CZ. Hvala ti Filipe!

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1109 poslato: Novembar 23, 2013, 04:27 »
odlican tekst o robiju...

Citat
PRELAZZI: Robijeva odiseja (VIDEO)
pre 20 sati | mozzartsport.com
Ako Prosinečki nikada ne postane veliki trener, to će biti samo zbog toga što je bio (pre)veliki fudbaler koji je s loptom znao mnogo više nego što je to bilo pristojno i očekivano. Jer ne može se na klupi ponašati kao one aprilske noći u Minhenu, kada je negde u prvim minutima utakmice dohvatio loptu i iznebuha je opalio prema golu Bajerna, sa svih 35 metara

Došao je u prugastoj majici, teturao se do stolice kao čovek kojem su upravo saopštili da mu je preminuo neko najbliži – a on je još u šoku, mada savršeno svestan da će od sada život krenuti nekim sasvim drugim, ružnijim, sumornim tokom – i već tada se u zraku moglo opipati zašto je tu i šta će reći (pogledaj video).
Ona scena nije mogla, siguran sam, ravnodušnim da ostavi ni bilo kojeg, ma kako zadrtog navijača Partizana ili nekog drugog kluba. Ostavka Roberta Prosinečkog u Zvezdi nakon blamaže protiv Rada i svega nekoliko dana pre Bordoa, ona poslednja konferencija za novinare završena u suzama, ono "jebote" koje mu se otelo s drhtavih usana, bili su kristalizovana suština fudbala koji nije izgubio svoje srce, ma koliko veštačkih bajpasova da mu je ugrađeno poslednjih godina.

No nije Prosinečki bio iole kriv za te suze i taj prerani odlazak: kako danas smešno zvuči ona rečenica "razgovarao sam s predsednikom" ako se setite ko je tada bio predsednik i ko je činio upravu nesrećne Crvene zvezde...
Ta je noć samo potvrdila ono što su zvezdaši držali kao knedlu u grlu još od decembarske noći u kojoj je saopšteno da će se Decembarski vratiti na mesto svog najslađeg zločina: strah da sile mraka ne potroše Velikog Žutog, da ga ne slome, da ga ne iskoriste, obrukaju, da ga ne povuku sa sobom u svoj glib sačinjen od laži, prevara i demagogije...
Nisu uspeli, ne do kraja, izvukao se poput čoveka koji u akcionom filmu preseče crvenu žicu sekund pre detonacije, mada davljenik ima običaj da svog spasioca povuče na večno dno...
I onda premotajmo godinu i po unapred. Ostavka u Kajzeriju, koju je podneo pre desetak dana, sigurno nije sa sobom nosila takvu ljudsku, životnu, antičku dramu, ali s Prosinečkim nikad nije samo posao i nikad nije samo čist račun, bez repova i zalizaka...
Žuti je ipak "pretekao". Uprava nije prihvatila njegovu ostavku, pa će legenda srpskog, jugoslovenskog i hrvatskog fudbala (otprilike tim redosledom) i dalje sedeti na klupi tima koji je prošle sezone bio najprijatnije iznađenje odeljka s belim polumesecom u listi MOZZART Sporta, da bi ove tavorio na dnu skoro bez ikakvog rezona...
Turci kao Turci – to nije moglo da prođe bez frtutme i belaja. Navodno je i predsednik Turske Abdulah Gul, veliki navijač i pokrovitelj Kajzerija (rođen je u tom gradu), lično zvao telefonom Prosinečkog da ga zamoli da ostane u klubu, a i igrači su bili na njegovoj strani...
To, ta odanost koju ljudi gaje prema njemu, Robijeva je velika prednost i njegov najveći usud...
Baš kao i nepatvoreni talenat, igrački i trenerski...
Ako Prosinečki nikada ne postane veliki stručnjak, to će biti samo zbog toga što je bio (pre)veliki fudbaler, koji je s loptom znao mnogo više nego što je to bilo pristojno i očekivano.
Jer ne može se na klupi ponašati kao one aprilske noći u Minhenu, kada je negde u prvim minutima utakmice dohvatio loptu i iznebuha je opalio prema golu Bajerna, sa svih 35 metara (golman će je jedva odbaciti preko prečke), kao da hoće da kaže da može sve i da mu niko, ponajmanje Bavarci, ne može ništa (pogledaj video). Bilo je to i otvoreno sprdanje s čitavim Olimpijskim stadionom, koji će, pretečom tiki-take, Zvezda te noći pregaziti kao da je pomoćni teren Marakane.

Ne može se sve, Robi, srcem, šmekom i talentom, ponajmanje inatom. Ne može se sa fudbalerima, koji su kvarljiva roba – u svakom smislu te sintagme – biti ortak i drugar. U fudbalu mora da postoji hijerarhija i respekt se ne zaslužuje samo rezultatima, osmehom ili dobrim odnosima, već i kaznama, verbalnim šamarima i javnim kritikama. A to Prosinečki nije do kraja naučio u Zvezdi, gde je bio meka srca i prema igračima i prema Upravi, išavši često i protiv svog autoriteta. I nije, izgleda, lekciju savladao u Turskoj, bez obzira na to što mu je neki tamo Kajzeri, a ne njegov voljeni klub – u kojem je bio i Paganini (trademark: Milojko Pantić) i za kratko vreme, činilo se, Fon Karajan – dao blanko ček poverenja...
Jedan od problema je što Prosinečki voli igrače koji su slični njemu, tvrdoglavi i pomalo ludi, te što dolazi iz jednog vremena u kojem je bilo sasvim normalno da, posle utakmice u kojoj neke tamo Nemce odučiš od fudbala, zapališ cigaretu i odeš u kafanu. I nije svestan da je ta era gotova jednako koliko i ona u kojoj će svi igrači nositi, kako i dolikuje, samo brojeve od 1 do 11...
To je jedna krajnost, naravno, druga je bila fašistička disciplina Siniše Mihajlovića, sa strogim pravilima bez pokrića. Istina je, kako to obično biva, negde između...
Žuti je dobio drugu šansu u središtu Anadolije i ako bi u nastavku turske serije malo manje uključio srce, a malo više pustio da ga vodi racio, i njemu i njegovom klubu bi bilo bolje i tek tada bi mogao da postane trener s velikim T.
Samo što bi onda fudbal – "jebi ga", što bi rekao on na onoj konferenciji – ostao bez još jednog odanog, posvećenog virtuoza koji je spreman da pusti suzu zbog poraza ili da skoči s terase kada mu kažu da će mu prodati najboljeg igrača...
No možda bismo – ne sada, ali kroz godinu-dve – zauzvrat dobili nešto nalik onom scenariju koji je prorekao najbolji književnik među ljubiteljima fudbala (važi i obrnuto): Beskrajni Žuti krug, i u njemu (Crvena) zvezda...

Piše: Marko Prelević, urednik Nedeljnika i kolumnista MOZZART Sporta

:aplauz: :aplauz: :aplauz: