naravno da odavno nismo imali bolji tim.i da ovo jeste u velikoj meri dream team za nasu ligu. jasno mi je da se aludira na namestanje,sto je glupost. naravno ne smem i ne mogu da tvrdim da nismo ni jednu utakmicu dogovorili i namestili,ali prica o zatvaranju svih utakmica je teska glupost.
i kao sto rekoh da ovo je za nasu ligu dram team, jer je to tim sa mijailovicem,milijasem,ninkovicem i mrdjom kao povratnicima u sasvim solidnim godinama(29-30),i sa izuzetno jakim pedigreom(osim mijailovica),sa lazovicem kao najboljim igracem lige,koji je mnogo mocan,nikada nije bio zreliiji.mi veceg znalca od nineta u ligi dugo nismo imali.sasa ilic stvarno zna fudbal,ali njegova karijera je bar klasu ispod ninetove.tu su i odlicni pecnik,koji je klasa za nasu ligu, z iskusni stoperski par pavicevic- kelhar,koji vise nego solidno odradjuju svoj posao,i zbog njih smo jaci bar 40% nego u prvom delu sezone,jer vise ne primamo buljuk smesnih golova.
sve u svemu za nasu ligu imamo izuzetno iskusan,i izuzetno kvalitetan tim. zamerka je sto se premalo sanse daje mladim igracima.ali verujem da ce se i to u odredjenoj meri promeniti ako uzmemo titulu,a i za ocekivati je da dosta igraca ode na leto(pecnik,milijas,mrdja, laza...),sto zbog zarade,sto zbog toga sto smo bez dinara,a oni zele jos nesto da zarade u karijeri. tako da verujem da cemo u odredjenoj meri biti i prinudjeni da damo sansu nekim mladjim igracima. za sada su tu petkovic i kovacevic.koji relativno standardno igraju.tu je jos savicevic koji cesto ulazi,ali je daleko od forme koju je pokazivao prosle godine,i posebno pocetkom ove.nadam se da ce bajko otici da zasluzeno naplati svoje odbrane,i da ce mali rajkovic sledece godine biri prvi golman...
inace istina je da odavno nismo izgledali mocnije,ali s obzirom kakav je period iza zvezde(najveci lomovi i najveci raspad tokom istorije od 60ak godina),to i nije nesto mnogo tesko.
pri tom nije bas da nam je prosek datih golova 4 u ne znam koliko utakmica.od pocetka ove polusezone ovo su nam rezultati- 2-1, 2-0, 4-1, 1-0, 1-0, 5-1, 2-1, 4-1. znaci dali smo 21 gol na 8 utakmica, tj 2,62 po utakmici. za to isto vreme partizan je sa puno mucenja i sa 2 kiksa u 8 kola dao 16golova,odnosno 2 po utakmici. ne vidim da je to toliko drasticna razlika. iako je jasno da je zvezda u boljoj formi i u pravoj seriji dobrih rezultata.
sto se tice jucerasnje utakmice, dobra i kvalitetna igra zvezde,sto rece dule mogli smo jos neki gol da damo.cuka je imalaneke suteve iz daljine,ali iz bukvalno jedine ozbiljne akcije su nam dali gol. kisksnuli su nam obacentralna igraca,prvo kelhar,koji je udario loptu glavom,ali je poslao nazad iza sebe,a onda i savo koji je dozvolio da ga mandic lako pretrci,i da ga izbaci jednim forom glavom koji je dao sam sebi. ipak lepo vece,dobra igra zvezde i sigurna pobeda.