Autor Tema: FK Partizan 2011/12  (Pročitano 464254 puta)

Van mreže Boki

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +7/-2
    • Pogledaj profil
Odg: FK Partizan 2011/12
« Odgovor #270 poslato: Decembar 11, 2011, 12:54 »
Једино правило је то да смо из године у годину све даље од просечних европских тимова. Значи, сад смо испод ПРОСЕКА! И требаће нам бар 2 године озбиљног рада да се ситуација поправи. Живим за дан када ће у ФК радити људи као у КК, а сигуран сам да можемо такве да нађемо. Еееј, па замислите да један млади играч напусти Партизан тек када стварно мора, као што је то рецимо био са Веселијем у КК. Е зато је КК из године у годину све јачи и стабилнији, а ФК све слабији.
Voleo sam, volim ga, voleću ga ja.
Jer će ime njegovo večito da sja!

Van mreže ramkens

• Starosedelac
  • Ugled: +0/-0
    • Pogledaj profil
« Odgovor #271 poslato: Decembar 11, 2011, 03:29 »
Ne može se porediti to. Velike su razlike u potrebnim budžetima. KKP i bez prodaja pomoću "prijatelja kluba" može nekako namaći 2-2.5 miliona. A i to je teška muka bez obzira na dobre rezultate. Ali namaći 8-10 miliona je malo teže.

KKP je puno rizikovao, pogotovo kad su odlučili da ne prodaju Tripka, već uzimaju kredit od Marfin banke, ali da se nije desio onaj F4 zbog kojeg je ušlo nešto svežeg kapitala da se pokriju dugovi, mi bi imali opet problema i sa grejanjem Pionira, zamrzavanjem računa, i svega što ide uz to.

Uz to KKP je jedinstven slučaj, da je to tako lako bilo bi više klubova koji prave čuda sa takvim budžetom.

U fudbalu je isto, desi se Apoel i Bazel, desilo se Olimpijakosu pre par godina, Dinamu iz Kijeva i Galatasaraj početkom veka, ali ima 40-tak klubova u evropi koji imaju takve budžete, ali nemaju uspeha, nekome se mora posrećiti. Nije to pravilo.

A to ako se čeka sa prodajom, ne znači da će se zaraditi više, znači jedino u slučaju ako klub ili reprezentacija sa njima ne naprave neko čudo. Posle prodaje Kežmana, mi smo odlučili da čekamo sa daljom prodajom te generacije (Ivić, Ilić, Iliev...), 6-7 godina smo ih čekali, pa na kraju verovatno ih time i upropastili. Nismo napravili neki veći rezultat do ulaska u LŠ,  kad je već prošlo njihovo vreme da se uzmu neke veće pare, a niti su se ugurali u reprezentaciju.

Nije Mamić zaradio onakve pare zbog toga što je bio pametan i čekao. Već što su Hrvati napravili čudo protiv Engleza, pa se ovi popalili na hrvatske fudbalere i pokupovali praktično celu generaciju, to se nije moralo desiti. A pri tom je imao sreće što je Bilić gurnuo te klince u "A" selekciju, koje je pre toga vodio u mladoj reprezentaciji.

A druga stvar je to što kod nas nema takmičarskih utakmica, KK je to dobio kroz ABA ligu, i odma se primetilo koliko je to povećalo kvalitet naše igre u EL. Ovde imamo 6-8 utakmica u Evropi i 2 derbija. Sve ostalo je daleko od takmičarskih uslova i nedovoljno za pravilan razvoj.

Prodaja je neminovnost, samo je pitanje koliko je hitno krpiti rupe. Normalno je da ako neko ponudi 8-10+ miliona za talenta, da tu nema mesta prevelikom razmišljanju. Ili ako neko dođe i ponudi 2 miliona za nekog Lazevskog ili Rnića.

Neki maksimum maksimuma je da se dostigne nivo PSV-a i Ajaxa. Tj. dodatno uložiti u školu fudbala, i poraditi na skautskim mrežama, koje praktično i nemamo.
« Poslednja izmena: Decembar 11, 2011, 03:49 ramkens »

Van mreže Boki

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #272 poslato: Decembar 11, 2011, 10:26 »
Ramkens, јел треба опет Фаул да ти набраја трансфере које смо остварили последњих година. Па не да имамо довољно да покријемо наш буџет већ би још мало могли и да помножимо пута 3! Ајде Фауле, немо да те мрзи.  :yes:

Van mreže ramkens

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #273 poslato: Decembar 11, 2011, 11:41 »
može, ali da se pazi koji procenti su išli bivšim klubovima i menadžerima :)

I da se obrati pažnja da nam treba godišnje tih 8-14 miliona. Recimo nisam siguran da u poslednje 4 godine, imamo zarađeno 35-50 miliona od transfera da bi se pokrili budžeti čisto od transfera za taj period i bili na nuli  ;D
« Poslednja izmena: Decembar 11, 2011, 11:50 ramkens »

Van mreže Boki

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #274 poslato: Decembar 11, 2011, 11:51 »
Само од ЛШ имамо 10 милки.

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +105/-164
    • Pogledaj profil
« Odgovor #275 poslato: Decembar 11, 2011, 01:31 »
Dios mio  ;D

Djuric ti je definitivno tetak  :zvizvdi:

Nije problem sto ga oni prodaju za 8-10.Neka ga prodaju.Ali je problem kad te pare stave u svj dzep.Nije bitno u cijem dzepu zavrse,bitno je da ne zavrsavaju u Partizanovom! Jesu sami rekli da ce da naprave menadzersku agenciju u sklopu kluba? Sto je ne naprave? Meni je svejedno da li Partizanove pare odu kod Ramadanija,Damjanca,Djurica ili Bjekovica,bitno je da nisu otisle na racun FKP i to je strasno.

Sto se LS tice,da ponovim,Zecevic je posle LS bar bio na pozitivnoj nuli,a sad Grubor kaze da se i pored LS mora prodati nesto i napraviti bar jedan veliki transfer.Pozitivna nula je ocigledno dinamicka promjenljiva  :whistling:

Zar nisu ljudi čudni? Nikad ne koriste slobode koje imaju ali zahtijevaju one koje nemaju. Ne koriste slobodu misli, traže slobodu govora.

Van mreže ramkens

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #276 poslato: Decembar 11, 2011, 06:16 »
Pozitivna nula je bolje od -32 milona koliko komšije imaju, priznaćeš, zar ne?  ;D

Van mreže Boki

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #277 poslato: Decembar 12, 2011, 12:35 »
Далеко ћемо догурати ако се са њима будемо поредили.

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #278 poslato: Decembar 12, 2011, 05:36 »
Boki je sve rekao...
Zar nisu ljudi čudni? Nikad ne koriste slobode koje imaju ali zahtijevaju one koje nemaju. Ne koriste slobodu misli, traže slobodu govora.

Van mreže ramkens

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #279 poslato: Decembar 12, 2011, 06:04 »
Ne, ja sam sve rekao :P

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #280 poslato: Decembar 12, 2011, 06:23 »
Ajde priznaj,koliko te placa da ga falis po internetu  :smeh4:

Van mreže ramkens

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #281 poslato: Decembar 12, 2011, 07:34 »
Pa ne smem ovako javno o tome, razumeš  :wub:

Van mreže Svetinja

• Administrator
  • Matori član
    • Pogledaj profil
« Odgovor #282 poslato: Decembar 12, 2011, 08:11 »
Opet ce prodati sve sto vredi

Van mreže ramkens

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #283 poslato: Decembar 12, 2011, 11:49 »
Krle i Stanoje će pokušati da zadrže Vukića, bilo bi lepo.

Tomić ima želju da ide.
« Poslednja izmena: Decembar 12, 2011, 11:51 ramkens »

Van mreže Laki

• Globalni moderator
  • Starosedelac
  • Ugled: +54/-10
    • Pogledaj profil
« Odgovor #284 poslato: Decembar 12, 2011, 11:59 »
Krle i Stanoje će pokušati da zadrže Vukića, bilo bi lepo.

Tomić ima želju da ide.

Neka ide. Ne zaboravljam mu ono debilno izležavanje u šesnaestercu Genka u momentima odluke.
Ni sto golova u mreži musavih neć popraviti utisak
John Pilger je sedamdesetih pravio dokumentarac o disidentima u Čehoslovačkoj. Jedan od njih mu je tad rekao kako zapad ima mnoge prednosti u odnosu na istok, ali u jednoj stvari istok ima prednost. Pilger ga pita,a koja je to? Odgovor - Kad nas mediji lažu, mi znamo da nas lažu.