Autor Tema: FK Partizan 2011/12  (Pročitano 465378 puta)

Van mreže ramkens

• Starosedelac
  • Ugled: +0/-0
    • Pogledaj profil
Odg: FK Partizan 2011/12
« Odgovor #885 poslato: Februar 21, 2012, 02:31 »
Neka ovo ide na čast onima koji su to napisali. Stoka...

Van mreže Boki

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +7/-2
    • Pogledaj profil
« Odgovor #886 poslato: Februar 21, 2012, 02:32 »
Време ће показати ко је у праву, као и увек.
Voleo sam, volim ga, voleću ga ja.
Jer će ime njegovo večito da sja!

Van mreže djemba djemba

• Starosedelac
  • Ugled: +27/-1
    • Pogledaj profil
« Odgovor #887 poslato: Februar 21, 2012, 02:42 »
Neka ovo ide na čast onima koji su to napisali. Stoka...
A sto?
Oprem dobro

Van mreže djemba djemba

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #888 poslato: Februar 21, 2012, 02:50 »
Vujosevic na skupstinu dolazi u kolima profesionalnog politicara, coveka koji nema 2 dana radnog staza, a nosi cuku od par hiljada evra, a nadje za shodno da proziva "sabackog demokratu".. Gospodin profesionalni politicar proziva Mikoja da je bio sluzbenik u Fondu PIO.. A taksista i snajder koji je pokupovao i upropastio cetvrtinu Srbije valja.. I sta je on radio u zivotu sem sto je sedeo po upravnim odborima? On ce nekom da prica da je tu zbog ljubavi prema klubu.. On ce nekom da prica da ide u Macvu.. A Dule ce da aminuje  :pesnica:  Najgore je to sto je pljunuo po onima koji su stali uz njega kad je izbilo ono sranje sa kartama za Pariz.. Ti ljudi sad ne valjaju.. E Dule, Dule.. A nekad si bio bozanstvo..
« Poslednja izmena: Februar 21, 2012, 02:51 djemba djemba »
Oprem dobro

Van mreže ramkens

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #889 poslato: Februar 21, 2012, 02:54 »
Zato što se ne poštuje nikakav autoritet. Zato što se ne razumeju Duletove i Šoškićeve reči, a mi veće legende od njih nemamo.

Zato što su tom Duletu i na startu drugog mandata u KKP pevali "svinjo debele" i što su na kraju njegovog mandata započinjali nekakve bojkote zbog 100 karata za F4.

Zato što su terali Bjekovića (jednu našu drugu legendu), a sad bi im je od jednom dobar pa staju iza njega. Stoka izmanipulirana, ništa manje, ništa više.  Priča se o tajkunima, a podržavaju nekog Bogićevića, za koga ni samo ne znaju, šta je i ko je. A juče su protv tog Jokana vodili najstrašniju kapmanju, i po tribini, i po forumima, i sad ga uzimaju u reč. Pa on je i smenjen da bi se zadržala njihova naklonost...

Podržavaju se Stanoje i Krle, koji su naneli najveću bruku FK-u. A pri tom su dobili najviđe para na trošenje u istoriji kluba.

Sad više poštujem Delije, koji i četiri godine bez titule, pružaju sve veću i veću podršku svom fudbalskom klubu...

Eto zašto. Zadovoljan?

A što se tiče SPS-a, da njih nije bilo, tj. da nije bilo Dačića, Divac i Danilović se ne bi vratili u klub 2001, a samim tim ni Danilović.  Uostalom Gljivica je i zaslužan i za Dodikovu pomoć.
« Poslednja izmena: Februar 21, 2012, 02:58 ramkens »

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +105/-164
    • Pogledaj profil
« Odgovor #890 poslato: Februar 21, 2012, 02:57 »
Bas tako djemba.Ovo je dostojanstvenije i kulturnije nego sto su se i Dule i ovi koje brani ikad izrazavali.Nadjite jos jedno ovakvo saopstenje u srpskom sportu ( a tek u navijackim krugovima) i svaka cast.

Ovje Boki vrijeme nema sta da pokaze,sve ono sto je Vujosevic rekao su gluposti,zamjena teza i kantar koji ne mjeri isto.

Na kraju,zar je potrebno vrijeme da pokazuje da su Djuric i njegova ergela fatalna greska? Sve i da je crni djavo u opoziciji,oni treba da lete.
Zar nisu ljudi čudni? Nikad ne koriste slobode koje imaju ali zahtijevaju one koje nemaju. Ne koriste slobodu misli, traže slobodu govora.

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #891 poslato: Februar 21, 2012, 03:15 »
Zato što se ne poštuje nikakav autoritet. Zato što se ne razumeju Duletove i Šoškićeve reči, a mi veće legende od njih nemamo.

Zato što su tom Duletu i na startu drugog mandata u KKP pevali "svinjo debele" i što su na kraju njegovog mandata započinjali nekakve bojkote zbog 100 karata za F4.

Zato što su terali Bjekovića (jednu našu drugu legendu), a sad bi im je od jednom dobar pa staju iza njega. Stoka izmanipulirana, ništa manje, ništa više.  Priča se o tajkunima, a podržavaju nekog Bogićevića, za koga ni samo ne znaju, šta je i ko je. A juče su protv tog Jokana vodili najstrašniju kapmanju, i po tribini, i po forumima, i sad ga uzimaju u reč. Pa on je i smenjen da bi se zadržala njihova naklonost...

Podržavaju se Stanoje i Krle, koji su naneli najveću bruku FK-u. A pri tom su dobili najviđe para na trošenje u istoriji kluba.

Sad više poštujem Delije, koji i četiri godine bez titule, pružaju sve veću i veću podršku svom fudbalskom klubu...

Eto zašto. Zadovoljan?

A što se tiče SPS-a, da njih nije bilo, tj. da nije bilo Dačića, Divac i Danilović se ne bi vratili u klub 2001, a samim tim ni Danilović.  Uostalom Gljivica je i zaslužan i za Dodikovu pomoć.

Ohoho...ovdje ima materijala za 4 strane  :)

Cekaj da provucem sebe kroz ovu pricu: Nisam za Duleta nikad govorio svinjo debela.Smatrao sam da je bojkot posle F4 teska glupost.Bio sam protiv Bjekovica,vjernog psa udbasa i lopovcine Zarka Zecevica.Pa da je 16x legenda.Bogicevica nikad ne bi podrzao,osim sad da skine ovu bagru.Naravno da je lopovcina kao i ovi.Tog Jokanovica sam branio na ovom forumu kao da mi je stric rodjeni.Isto tako sad branim i Stanojevica i Krstajica.

Nidje veze.Jedno tacno,jedno netacno.Za jedno se slazem,za jedno sam protiv.A zasto? Zato sto kao i ovi koji su ovo napisali razmisljam svojom glavom i ne vjerujem usranom sistemu za koji se 1000x pokazalo da je truo i da je produkt lazi i manipulacija.Onamo dje procijenim da je dobro,slazem se,dje procijenim da nije ne slazem se.I vjerujem da je to dobar put.Da mi sve valjda - zabrinuo bih se.Da mi sve ne valja - opet bih se zabrinuo.A ti vidi,kako je moguce da je SISTEM uvijek u pravu.Kako je moguce da za mlijeko kazu crno je a ne zapitas se kako majku mu crno?

Toliko o izmanipulisanim.A stoka je uvijek bolji izbor nego Alkatraz,Djuric,Sandra Partizan,Ristevski ili Dacic.Mislio sam da razuman i normalan covjek ne moze stati na stranu ovih nakaza,ali Vujosevic i ti izgleda demantujete.
Zar nisu ljudi čudni? Nikad ne koriste slobode koje imaju ali zahtijevaju one koje nemaju. Ne koriste slobodu misli, traže slobodu govora.

Van mreže djemba djemba

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #892 poslato: Februar 21, 2012, 03:17 »
Nisam.. A znas zasto..Zato sto autoritet moze da postoji samo dok sam sebe ne uvaljas u govna..Uostalom i Slavko Drljaca je legenda Partizana, covek koji se nikad nije eksponirao, gospodin za sve one koji su u klubu.. Doneo je vise para Partizanu od svih ovih talibana iz upravnog odbora.. A njegova rec ne vazi, jel.. Treba da slusam Soskica, koji bi umro da mu sad nije Partizana.. A drugo.. Djuric i Bogicevic u istu recenicu.. Nemoj molim te.. Koliko god ja ne volim DS, da ne upotrebim neku tezu rec, ovaj covek je jedan od retkih normalnih bogatih ljudi kod nas.. Drugo, nijedna firma koju je on kupio nije propala, vec je prosperirala, a da ne pricam o radnicima koje nije otpustao, vec je neke firme pretvorio u javna preduzeca gde se zaposljava onaj ko nema gde.. Djuric je opet upropastio sve sto je mogao i izvukao pare, a socijalu ko jebe, nek poumire od gladi.. Uostalom, Mikoja znam od kad sam bio klinac,  xy puta mi je bio u kuci, i znam o kakvom se coveku radi.. Sa Mutavim sam jednom sedeo za stolom i dobio proliv.. A ovo o stoki.. Vidis, ja sam uvek bio uz Jokana, i posle Sampdorije sam napisao post preko cele strane da su me ispljuvali i govorili mi da nam navijaci kao sto sam ja ne trebaju.. Naravno, branio sam Jokana, a ispljuvao snajdera.. Bio sam uz Danilovica i Dula kad je izbila frka oko karata, iako sam znao da su pojeli govno i da su prejebali ljude da bi Baki Andjelkovic mogao da vodi dve svalerke u Bersi.. Nikad se nisam vodio time sta tribina govori, pre svega jer mislim svojom glavom.. A taj autoritet o kome pricas.. Svako ko ima obraza i malo razuma ne bi stao uz Djurica, Rasu Babica i ostale moralne vertikale.. Ne treba biti mnogo pametan pa videti kakvo zlo predstavljaju.. Tako da o nekom autoritetu ne mozemo vise pricati..
Oprem dobro

Van mreže Boki

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #893 poslato: Februar 21, 2012, 03:19 »
Време ће показати да ли је Богићевић још горе решење од Ђурића. На то сам мислио. Иако мислим да су шансе за тако нешто испод 5%, али никад се не зна. Што се тиче Дулета, очигледно да је он из личних интереса стао на страну Мутавог.

Van mreže ramkens

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #894 poslato: Februar 21, 2012, 03:26 »

Eto zašto. Zadovoljan?

Ohoho...ovdje ima materijala za 4 strane  :)

Cekaj da provucem sebe kroz ovu pricu: Nisam za Duleta nikad govorio svinjo debela.Smatrao sam da je bojkot posle F4 teska glupost.Bio sam protiv Bjekovica,vjernog psa udbasa i lopovcine Zarka Zecevica.Pa da je 16x legenda.Bogicevica nikad ne bi podrzao,osim sad da skine ovu bagru.Naravno da je lopovcina kao i ovi.Tog Jokanovica sam branio na ovom forumu kao da mi je stric rodjeni.Isto tako sad branim i Stanojevica i Krstajica.

Nidje veze.Jedno tacno,jedno netacno.Za jedno se slazem,za jedno sam protiv.A zasto? Zato sto kao i ovi koji su ovo napisali razmisljam svojom glavom i ne vjerujem usranom sistemu za koji se 1000x pokazalo da je truo i da je produkt lazi i manipulacija.Onamo dje procijenim da je dobro,slazem se,dje procijenim da nije ne slazem se.I vjerujem da je to dobar put.Da mi sve valjda - zabrinuo bih se.Da mi sve ne valja - opet bih se zabrinuo.A ti vidi,kako je moguce da je SISTEM uvijek u pravu.Kako je moguce da za mlijeko kazu crno je a ne zapitas se kako majku mu crno?

Toliko o izmanipulisanim.A stoka je uvijek bolji izbor nego Alkatraz,Djuric,Sandra Partizan,Ristevski ili Dacic.Mislio sam da razuman i normalan covjek ne moze stati na stranu ovih nakaza,ali Vujosevic i ti izgleda demantujete.

To što ti nisi zvao Duleta svinjom debelom, što nisi podržavao sranja zbog karata za F4 i terao Jokana, ali ovi sa tribine koja sada pišu saopštenja jesu to radili. Ako se sećaš i na ovom forumu sam jedini uz tebe branio Jokana, većina ostalih je pokačilo one sličice jokane odlazi, sa kojom se mahalo i na tribini.

Ja sam ubeđen da legende poput Duleta i Šoškiča znaju šta rade. A što se tiče rezultata, ja tu ne vidim ništa loše. 4 titule zaredom, igrali smo LŠ, ove godine je sportskom delu dodeljena kesa para za trošenje. Promenjen je sportsk ideo koji je zakazao, i koji je pokušao da izmanipuliše masu da bi ostao na stolicama posle onakve bruke i dovedeno kvalitetno trenersko ime. Što pokazuje želju da se ozbiljno radi. A ne neko prvoligaško ime kakvo je preldagao baš Krle posle poraza od Šamroka.

Van mreže djemba djemba

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #895 poslato: Februar 21, 2012, 03:32 »
A sto se tice Duleta, posebno me impresionirala ova recenica
Citat
  (o Stanojevicu)Ti si rener - radis za Partizan, ne mozes da budes odan Bjekovicu ili Krstajicu. Sto se tice gospodina koji je broj jedan po anketama - Bogicevica... Tacno je da sam posle UO dao podrsku legitimnim organima. Da ne pricamo u rukavicama - to je bio pokusaj da se Partizan srusi. Propust u pripremama je uvod u poraz. Stalne price, pritisci... Ako dodje do losijih rezultata nece biti kriv Grant nego oni koji su to stanje izazvali..
Sta reci..
Oprem dobro

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #896 poslato: Februar 21, 2012, 03:42 »
Boki,da li ce Bogicevic biti gori,nije uopste bitno.Tom logikom "moze doci gori,bolje da ne diramo" se uvaljujemo iz govana u govna.Ja to znam i vidim,ovdje kod mene na drzavnom nivou,identicna prica.Da li je ljude strah od novog i nepoznatog,ne znam,ali podrzati Djurica je grijeh prema svom razumu,pa ne znam kakav strah da je u pitanju.

Ramkens,ovo je napisalo vjerovatno nekoliko ljudi,koji predstavljaju par stotina navijaca Partizana koje povezuje jedino taj Partizan.Nikakva navijacka grupa,nikakva interesna grupa,nikakava vlast,opozicija,nikakav organizovan faktor.Upravo zbog toga je i najpribliznije istini.Mozda je nekoliko njih koji ovo pisu izmanipulisano,a ako jeste,svaka cast tome ko ovako manipulise,radi perfektan posao.

Ako je ko volio tog Vujosevica,ja ga volim,eno stoji mi na jebenom fejsbuku slika sa njim i ne pada mi na pamet da je skinem.Ali ja slijepo u njegove rijeci niti sam vjerovao niti cu sad da vjerujem.Vise vjerujem svojim ocima nego tudjim,pa bile to i oci Duska Vujosevica.A vidi i on odlicno,nije blesav covjek,ali ko zna sta izvodi sa ovim.

Sto se tice rezultata,daj ne zajebavaj da cemo 4 titule u ovom pokusaju od lige da uzimamo kao argumente...u redu kad se prepucavamo sa ciganima,onda vrijede,ali u ozbiljnoj prici znamo svi koliko su teske te titule i koliko mi vrijedimo.Ma sve i da su 4 LS uzeli,oni su covjece pokrali MILIONE I MILIONE,zar to nije dovoljno??????

Van mreže Boki

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #897 poslato: Februar 21, 2012, 03:48 »
Boki,da li ce Bogicevic biti gori,nije uopste bitno.Tom logikom "moze doci gori,bolje da ne diramo" se uvaljujemo iz govana u govna.Ja to znam i vidim,ovdje kod mene na drzavnom nivou,identicna prica.Da li je ljude strah od novog i nepoznatog,ne znam,ali podrzati Djurica je grijeh prema svom razumu,pa ne znam kakav strah da je u pitanju.

Слажем се у потпуности.

Van mreže ramkens

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #898 poslato: Februar 21, 2012, 03:52 »
Smiljanić: Sa Grantom ozbiljni i u LŠ 
                  Vezista Partizana za MONDO pričao o svojoj karijeri, nedostatku jakih mečeva, novom treneru, čestom pojavljivanju na stranama "zabave"...

Dovoljno je reći Lola. Pod tim nadimkom ga svi znaju. To mu je stajalo na dresu u Španiji, a i sada u Partizanu.

Milan Smiljanić vratio se među crno-bele pre godinu i po, posle četiri sezone u Primeri. Prošlu sezonu je odigrao kao pozajmljen igrač Espanjola, a sada je već šest meseci pod ugovorom sa srpskim šampionom.

Iz Barselone ponovo u Beograd. Zvuči kao "s konja na magarca", ali Smiljaniću nije žao što se vratio.

" ;D aleko od toga da mi je žao. Vratio sam se kući posle teškog perioda u karijeri kada sam bio 'na ledu", počeo je 25-godišnji vezista priču za MONDO.

"Bilo je divno prve dve godine u Espanjolu, a onda su promenjeni trener, sportski direktor i uprava. Kao što bi bilo svakom strancu na svetu - i za mene su tada počeli problemi", nerado se priseća Smiljanić.

U januaru 2010. otišao je na šestomesečnu pozajmicu u Sporting.

"I epizoda u Hihonu je počela kao u bajci. Bio sam igrač utakmice na debiju, dobro odigrao i drugu utakmicu i svi su me zavoleli. A onda sam se povredio, operisao prepone i bajka se završila. Sporting je hteo da me zadrži i po isteku pozajmice, ali nije imao sredstva, jer sam imao 'jak' ugovor sa Espanjolom. Na kraju sam sa Espanjolom našao zajednički jezik oko povratka u Partizan, pošto su Španci ostali dužni za moj transfer iz 2007".

Ostanak u Espanjolu nije postojao kao opcija.

"Kada sam odlazio u Hihon, molili su me da ostanem, jer su imali mnogo povređenih igrača. Ja nisam hteo i zato ni šest meseci kasnije nije dolazilo u obzir da nastavimo saradnju. Imao sam mnogo problema sa sportskim direktorom Ramonom Planesom".

Za Smiljanića je beogradski "večiti derbi" utakmica svih utakmica. Sa njim ne može da uporedi ni gradski derbi Barselone niti "El klasiko".

"Na gradske derbije u Barseloni dolaze samo domaće pristalice. Takva je tradicija. Nema tamo vatrenih navijača kao kod nas. Na tribine dolaze porodice, trudnice... Nema frke u gradu, čak ni kada dolazi Real".

U inostranstvo je otišao kao mlad, sa 21 godinom. Ni sada ne žali što je tako rano krenuo u pečalbu, ali žali što nije pošao drugim putem.

"Otišao sam u klub sa svetlom tradicijom, u kome se igra bez pritiska i živeo u prelepom gradu. Ipak, mislim da bi mi više odgovorale holandska ili nemačka liga. Zato, da mogu sve ispočetka, ne bih otišao u Espanjol nego u Ajaks, koji me je takođe hteo u to vreme. Međutim, transfer se stalno odlagao, Holanđani su čekali da prodaju Madura da bi kupili mene. Samo nekoliko dana pošto sam potpisao za Espanjol, prodali su ga".

U Partizanu važi za "čoveka zadatka". Kad god je gusto, Lola zaigra na svojoj poziciji zadnjeg veznog i tuda malo ko može da prođe.

"Kada sam se vratio iz Španije imao sam jaku konkurenciju. Bio je tu Raća Petrović, koji je trebalo da se proda, došao je zatim i Medo Kamara. A ja sam bio tu kao pozajmljen igrač. Svestan sam bio da ću biti u senci. Ne kažem da sam bolji igrač od njih dvojice već govorim o klupskom principu".

Kod novog trenera, Avrama Granta, mnogo toga će biti drugačije, smatra Smiljanić.

"Stranac je i ne zanimaju ga ti principi. Videćete da će u prvi plan da iskoči neko koga ne očekujete".

Ne krije Smiljanić da su minuli događaji u sportskom sektoru i upravi Partizana potresli ekipu.

"Važno je da smo ostali po strani i da je sve to sada samo prošlost. Promenio se trener, a atmosfera u ekipi, što je najvažnije, ostala je ista - sjajna". "TITULU SMO VEĆ OSVOJILI"  <b>" />  Smiljanić se u Španiji uverio kako funkcionišu tamošnji klubovi. Zato voli da povuče paralelu sa "svojim" Partizanom.

"Partizan je na visokoj grani".

Upitan šta nedostaje crno-belima da igraju zapaženju ulogu u evropskim takmičenjima, na prvu loptu je odgovorio:

" ;D va-tri ozbiljna pojačanja".

Međutim, kada stane na loptu, Smiljanić tvrdi da nije sve u parama.

"Naravno da nije. Ima klubova koji nisu bogati, pa redovno igraju u Ligi šampiona. Nama je veliki problem što nemamo dovoljno jakih utakmica. Na proleće ćemo ih imati četiri - tri sa Zvezdom i jednu sa Vojvodinom, a sledeću tek u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Davno smo prevazišli domaću ligu. Titulu smo već osvojili", dodao je Smiljanić kao jedan od malog broja Partizanovih igrača, koji se ne boji da kaže da je deset bodova razlike nedostižno za konkurente.

U prijateljskom meču sa Šahtjorom (1:2) igrao je u poslednjih desetak minuta, ali i dok je gledao utakmicu sa klupe, jasno mu je bilo da je to idealan protivnik za Partizan.

"Po svemu, iako je to bila prijateljska utakmica, bila je jača od derbija. Eh, kada bismo ih imali još i tokom sezone".

Siguran je da crno-beli, ukoliko opet dođu do evropske elite, neće ponoviti rezultate iz prethodnog učešća i da neće biti samo "topovska hrana".

"Utisak mi je da smo više igrali da što manje izgubimo nego da damo gol i osvojimo koji bod. Ako opet uđemo u Ligu šampiona, biće to veliki uspeh, jer će nam to biti drugi put za tri godine. I ako se to desi, siguran sam da ćemo bolje proći, jer ovaj čovek (Avram Grant) ima mnogo iskustva i znaće da nas usmeri". "PRIVATNI ŽIVOT NE UTIČE NA TEREN"  <b>" />  Milan Smiljanić se često pojavljuje u domaćim medijima - čim uveče izađe, slika mu osvane u štampi. Često se dovodi u vezu sa poznatim beogradskim devojkama.

" ;D ok sam bio mlad opterećivao sam se time, jer sam razmišljao ko bi sve to mogao da vidi. Vremenom je prestalo da me tangira, jer ne mogu ništa da promenim. Postoje stvari koje volim da radim van terena i radim ih, ali u razumnoj meri. Nikada se to nije odrazilo na trening ili utakmicu. Nikada mi ni trener niti bilo ko iz kluba nije zamerio", jasan je Smiljanić.

"S obzirom na to da sam kao mlad zaigrao za Espanjol i reprezentaciju već tada se dosta pisalo o meni... I sada mi se mnogo toga 'dodaje' i 'spajaju me' sa mnogima".

Lola je interno poznat i kao vođa crno-belog "Zemunskog klana"!

"Osipamo se", uz osmeh je rekao Smiljanić.

Radosav Petrović je otišao u Blekburn, Marko Šćepović je na oporavku od operacije u Berlinu, pa su u Beleku samo još Nemanja Tomić i "priključeni član" Nikola Ninković.

"Ne sećam se ko nas je tako prozvao. U svakom slučaju, bila je to šala na račun nas koji smo i tada, a i sada, nerazdvojni", zaključio je Milan Smiljanić.
« Poslednja izmena: Februar 21, 2012, 03:52 ramkens »

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #899 poslato: Februar 21, 2012, 06:33 »
I u CG je odjeknula ova tuzna vijest...  :no:

Kraj ljubavi između Grobara i Duška Vujoševića

http://www.vijesti.me/sport/kraj-ljubavi-izmedu-grobara-duska-vujosevica-clanak-61557