Nazad na pocetak price. Nije Arsenal nista PRODAO Arapima ili bilo kome drugom osim imena stadiona koji je tada bio u izgradnji a i to na ograniceno vreme. Arsenal je jedan od retkih klubova u Premijer ligi koji obrce uglavnom VLASTITI kapital. Upravo ZATO su morali da udju u aranzman izgradnje novog stadiona.
A ovo ostalo je potpuno bez veze. Sta tacno znaci u liberalnom kapitalizmu "domaca firma"? Ako je danas struktura vlasnistva jedna, koliko sutra moze da bude potpuno drugacija. Zakon trzista. Isto vazi u bankarstvu, fudbalu ili avio-prevozu. Da nije mozda PSG manje francuski, HSV manje nemacki, Milan manje italijanski a Real manje spanski zato sto sve odreda sponzorisu ti isti Emirates i svi ti klubovi oderda reklamiraju Emirates na svojim dresovima? Svasta.
Nije baš isto i mani me liberalnog kapitalizma.
Milanu je Emirates sponzor ali ne i vlasnik kluba za razliku od Etihada čiji je vlasnik neki Alibaba..mada ni Berluskoni nije daleko od Alibabe..
Istina da Arsenalovi vlasnici su još englezi...
Ne znam ko je sad vlasnik HSV-a ali ni jedan veći Nemački klub nije prodan nekome van Nemačke barem koliko ja znam.
I da kad si već liberalni kapitalizam pomenuo pa baš zbog toga predviđam skoru propast projekta Premijeršipa samo što će to biti veća frka od Kalčopolija..propasti Ciria i porodice Anjeli u Italiji...
Postali su gramzivi naručito City i Untd pa i Čelsi....gađaju se stotinama miliona funti kao od šale...dok mi "slavimo" ako naša Zvezda raspala proda igrača za više od 5 mil...