Autor Tema: Premier League - Engleska  (Pročitano 369798 puta)

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
  • Ugled: +1197/-454
  • mitoman i povijesni revizionist
    • Pogledaj profil
Odg: Premier League - Engleska
« Odgovor #1050 poslato: Decembar 22, 2015, 05:23 »
Izvini, sta je to tacno uprava kluba "prodala" osim ogranicenog prava na ime objekta (sto je inace uobicajena praksa, od Alianz-a preko Etihada do Kombank arene)?
"This is exactly what football should be about."

Van mreže ladja

• Starosedelac
  • Ugled: +108/-96
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1051 poslato: Decembar 22, 2015, 05:27 »
Izvini, sta je to tacno uprava kluba "prodala" osim ogranicenog prava na ime objekta (sto je inace uobicajena praksa, od Alianz-a preko Etihada do Kombank arene)?

Ajde da se ne zakačim samo za Arsenal nije on prvi ni poslednji..ali ako hoćeš da Arsenal da stavljaš u isti koš sa jednim skorojevićem kakav je Man.City ..ok...

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1052 poslato: Decembar 22, 2015, 05:31 »
Siti je klub koji je osnovan pre skoro 140 godina. Oni skorojevici? Nece biti.

Ali ajde, dobro. Jel' ti i Bajern "skorojevic"?

Ponavljam, sta je to sto su svi oni prodali? U cemu je problem?

Van mreže ladja

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1053 poslato: Decembar 22, 2015, 05:43 »
Siti je klub koji je osnovan pre skoro 140 godina. Oni skorojevici? Nece biti.

Ali ajde, dobro. Jel' ti i Bajern "skorojevic"?

Ponavljam, sta je to sto su svi oni prodali? U cemu je problem?

Skorojević u smislu borbe za vrh i izlaska u Evropu....pre onog Malezijca što je optužen za korupciju i onda prodaje Arapima(Etihadu) pa sad trećine i Kinezima bili su na nivou jednog Fulama...ulazili ispadali iz prve lige i nikada ništa ozbiljno nisu uradili osim što su negde 60-ih ili kad već bili prvaci.

Za razliku od Arsenala koji je jedan od tri najveća kluba u Engleskoj i nikako ne idu u isti koš.

A što se Bayerna tiče...oni su barem okačilli ime svoje domaće firme kao i Borusija Dortmund...itd a ne ime neke Šejkovske firme koji do pre 30 godina jedino što su videli slično lopti je Koziji Mehur i Kamilini izmet.

Ne razumeš me vidim...meni je STRAŠNO to što su Englezi prodali svoje klubove znači kolevka fudbala se prodala ARAPIMA,KINEZIMA i Ruskim Oligarsima koji na ko zna kakav način su stekli kapital i do kad će uopšte biti zainteresovani za fudbal kao sport i biznis.

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1054 poslato: Decembar 22, 2015, 05:51 »
Nazad na pocetak price. Nije Arsenal nista PRODAO Arapima ili bilo kome drugom osim imena stadiona koji je tada bio u izgradnji a i to na ograniceno vreme. Arsenal je jedan od retkih klubova u Premijer ligi koji obrce uglavnom VLASTITI kapital. Upravo ZATO su morali da udju u aranzman izgradnje novog stadiona.

A ovo ostalo je potpuno bez veze. Sta tacno znaci u liberalnom kapitalizmu "domaca firma"? Ako je danas struktura vlasnistva jedna, koliko sutra moze da bude potpuno drugacija. Zakon trzista. Isto vazi u bankarstvu, fudbalu ili avio-prevozu. Da nije mozda PSG manje francuski, HSV manje nemacki, Milan manje italijanski a Real manje spanski zato sto sve odreda sponzorisu ti isti Emirates i svi ti klubovi oderda reklamiraju Emirates na svojim dresovima? Svasta.

Van mreže ladja

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1055 poslato: Decembar 22, 2015, 06:45 »
Nazad na pocetak price. Nije Arsenal nista PRODAO Arapima ili bilo kome drugom osim imena stadiona koji je tada bio u izgradnji a i to na ograniceno vreme. Arsenal je jedan od retkih klubova u Premijer ligi koji obrce uglavnom VLASTITI kapital. Upravo ZATO su morali da udju u aranzman izgradnje novog stadiona.

A ovo ostalo je potpuno bez veze. Sta tacno znaci u liberalnom kapitalizmu "domaca firma"? Ako je danas struktura vlasnistva jedna, koliko sutra moze da bude potpuno drugacija. Zakon trzista. Isto vazi u bankarstvu, fudbalu ili avio-prevozu. Da nije mozda PSG manje francuski, HSV manje nemacki, Milan manje italijanski a Real manje spanski zato sto sve odreda sponzorisu ti isti Emirates i svi ti klubovi oderda reklamiraju Emirates na svojim dresovima? Svasta.

Nije baš isto i mani me liberalnog kapitalizma.
Milanu je Emirates sponzor ali ne i vlasnik kluba za razliku od Etihada čiji je vlasnik neki Alibaba..mada ni Berluskoni nije daleko od Alibabe.. :D

Istina da Arsenalovi vlasnici su još englezi...

Ne znam ko je sad vlasnik HSV-a ali ni jedan veći Nemački klub nije prodan nekome van Nemačke barem koliko ja znam.

I da kad si već liberalni kapitalizam pomenuo pa baš zbog toga predviđam skoru propast projekta Premijeršipa samo što će to biti veća frka od Kalčopolija..propasti Ciria i porodice Anjeli u Italiji...
Postali su gramzivi naručito City i Untd pa i Čelsi....gađaju se stotinama miliona funti kao od šale...dok mi "slavimo" ako naša Zvezda raspala proda igrača za više od 5 mil... :slavi:

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1056 poslato: Decembar 22, 2015, 08:00 »
Rado cu te "manuti" sa pricama o kapitalizmu ako ti mene manes sa pricama da Arsenal "pisa" po svojoj tradiciji.
To sto ti predvidjas skori kraj Premijersipu to je tvoja procena i to je lepo i ok ali nema nikakve veze sa onim sto tvrdim od pocetka a to je da je u pitanju najjaca i najzahtevnija liga na svetu.

Van mreže ladja

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1057 poslato: Decembar 22, 2015, 08:30 »
Rado cu te "manuti" sa pricama o kapitalizmu ako ti mene manes sa pricama da Arsenal "pisa" po svojoj tradiciji.
To sto ti predvidjas skori kraj Premijersipu to je tvoja procena i to je lepo i ok ali nema nikakve veze sa onim sto tvrdim od pocetka a to je da je u pitanju najjaca i najzahtevnija liga na svetu.

Rezultati na međunarodnoj sceni najboljih klubova iz te lige govore upravo suprotno.

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1058 poslato: Decembar 22, 2015, 09:13 »
Neka tebi govore sta govore, ne bih se ponavljao i vrteo celu pricu ispocetka.

Van mreže shorty

• Starosedelac
  • Ugled: +7/-1
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1059 poslato: Decembar 26, 2015, 08:42 »
nisam znao za ovo pravilo,ko bi reko da je ovo ofsajd

https://twitter.com/nufctoonarmy/status/680797238700969984

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
  • Ugled: +61/-256
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1060 poslato: Decembar 26, 2015, 10:42 »
pravilo kaze da moraju ispred igraca da budu dva igraca ekipe koja se brani(ili ti najcesce je to golman i jos jedan igrac). tako da da,ovo je ofsajd...
A ljubav ka tebi jos jaca je...

I svakim danom sve vise volim te...

Van mreže Ajkula

• Starosedelac
  • Ugled: +105/-396
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1061 poslato: Decembar 27, 2015, 02:53 »

Najjaca tesko a najkvalitetnija jos teze ali sigurno najpostenija i najinteresantija iz prostog razloga sto nema politicki favorizovanih klubova kao u ostalim ligama.
Mislim da je englesko shvacanje fudbala nesto cemu svi treba da tezimo.

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1062 poslato: Decembar 27, 2015, 11:36 »
Sve se slazem samo mi reci koja je to liga kvalitetnija po tvom misljenju?

Van mreže Ajkula

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1063 poslato: Decembar 27, 2015, 12:37 »

Ajde da se ne zakačim samo za Arsenal nije on prvi ni poslednji..ali ako hoćeš da Arsenal da stavljaš u isti koš sa jednim skorojevićem kakav je Man.City ..ok...

Ni meni nije jasno sta je ta Arsenal lose uradio ?
Pokusavam odgovorit ali tesko je odgovorit kad nema pitanja.
I mancester siti je osnovan prije 130 godina i prije dolaska seika imao je 12 trofeja tako da tesko da su skorojevici.

Van mreže Ajkula

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1064 poslato: Decembar 27, 2015, 12:40 »
Sve se slazem samo mi reci koja je to liga kvalitetnija po tvom misljenju?

Spanska i Bundesliga. Samo tu je veliki jaz izmedju vodecih ekipa i ostalih pa ne izgleda tako.