u zadnjih 20-ak godina titule u premijer ligi su osvajali - mancester junajted,arsenal,celzi,mancester siti i blekburn.
od 20 titula MU ima 12.
u spanskoj ligi su osvajali barsa,real,valensija,atletiko madrid i la korunja. niko nije osvojio titula koliko mancester junajted.
tako da teorija kako zadnjih decenija dva tima samaraju a ostali sluze za gol razliku ne stoji. bar ne za taj period, i ne vise za primeru nego premijer.
u ligi sampiona 7 trofeja za spance( 2 tima brasa i real) a 4 za engleze( 3 tima MU, liverpul i celzi).
kup kupova 2 za engleze (2 kluba arsenal i celzi ) i barsa za spance.
kup uefa 5 za spance ( 3 kluba valensija,sevilja,atletiko madrid) i liverpul za engleze .
kad se sve sabere i oduzme vise trofeja su osvojili spanci ,i to sa vise klubova.
u istom periodu zlatnu loptu su 9 puta dobijali igraci iz primere,a samo dva puta iz premijer lige.
ako bisitnicarili i gledali koliko je igraca osvajaca lige sampiona,kupa kupova i kupa uuefe poniklo u spanskima koliko u engleskim klubovima vjerovatno bi dosli do interesantnih podataka.
iz primere je izaslo 99 posto igraca koji su osvojili zadnja dva evropska i jedno svetsko prvenstvo obarajuci sve mouguce rekorde u kvalifikacijama.
i ja sam sigurniji u pobjedu atletika ili valensije u svonsiju,viganu ili protiv stouka ,nego u pobjedu arsenala u valjadalidu,valjekanu ili majorci.
ali to sto sam ja siguran nema veze i nije relevantno koliko ova statistika koja u ovom slucaju nije samo bikini

.