Autor Tema: Yugovici u eurokupovima 2015/2016  (Pročitano 118381 puta)

Van mreže Cvjecar Florijan

• Starosedelac
  • Ugled: +169/-97
    • Pogledaj profil
Odg: Yugovici u eurokupovima 2014/2015
« Odgovor #75 poslato: Avgust 22, 2014, 11:53 »
evo i prvih utakmica play offa

LP:

maribor-celtic 1-1

EL:

partizan-neftci 3-2
sarajevo-monchengladbach 2-3
petrolul-dinamo 1-3
rijeka-serif 1-0
split-torino 0-0
dnipro-hajduk 2-1

rezime: 7 utakmica, 3 pobjede, 2 remija, 2 poraza, gol razlika 11-9

ako se gleda samo hrvatska, 4 utakmice, 2 pobjede, 1 remi i 1 poraz, gol razlika 5-3

sanse, po meni, u postotcima:

maribor 45% - imaju blago pasivan rezultat, ali celtic je u krucu, imaju stajerci sanse
partizan 55% - partizan je bolji, vjerujem da ce proci
sarajevo 10% - izbacili nositelja vec u 3. pretkolu, ovo sinoc je samo bonus bio...steta sto nisu zadrzali remi....u njemackoj 3-1 za svabe
dinamo 80% - malo su se plavi decki galvanizirali, malo se imalo i "srece"...ocekujem da dinamo i u uzvratu natambura rumunje
rijeka 70% - mucila se rijeka, oprosten jos penal i gol iz nepostojeceg offsidea....nekako su ukrumpirali, i sad idu u mldaviju s rezom koji najvise vole
split 30% - povoljan rez, nisu primili gol, svaki remi s golovima u torinu vodi ih dalje....bit ce tesko, ali ne i neostvarivo...
hajduk 20% - ili ce ONO NESTO presuditi, pa ce hajduk i torcida zajednicki otpuhati dnipro s terena, ili ce zavrsit 0-3....hajduku je i 1-0 dosta....jos kad bi mogli obranit gol protiv momaka iz 8.c.  :smeh1:

Ja još uvek ludujem za tobom
ne znam šta ću sam sa samim sobom
još uvek me bole dani naši
tvoje oči još vidim u čaši

Van mreže Saga Norén

• Starosedelac
  • Ugled: +2305/-1146
    • Pogledaj profil
« Odgovor #76 poslato: Avgust 22, 2014, 01:46 »
tablica kvaliteta ne laže...Izraelci su sljedeći na redu za prestizanje...

"Rijeku se može dobiti samo kad je mamurna!" - Samir Toplak
"Saga, kucy i miha su vratili Adeze na vlast!" - by Bojci
"između običnog koša i dobre asistencije, uvijek izabirem dobru asistenciju! to mi je draže!" - #7 Toni Kukoč

Van mreže nyc

• Starosedelac
  • Ugled: +217/-297
    • Pogledaj profil
« Odgovor #77 poslato: Avgust 23, 2014, 07:48 »
Odavno ne videh pristrasniju tabelu od ove, "Made by UEFA". U ovakav redosled može da poveruje samo neko ko uopšte ne prati fudbal! Ha! Eto, tolko od mene, gospodo iz UEFE  (ovo "gospodo" je sarkazam!) ! HA! 
Čuj, Srbija iza jedne Švedske, Grčke, jedne Rumunije, jedne Danske… pa, ako ćemo pravo, i iza jedne Hrvacke!
Dobro, jeste vi možda malo bolji. Ali, to je trenutno. Samo malo. I to možda.
Ali ovolka razlika? Pa, ne ide, drugovi. Recite i sami:

"NE IDE".Bez onong "drugovi", naravno.

Još sad kad nas je preuzeo Pimpek Odvjetnik, kako ga je Dule lingvistički obradio , ima da gi deremo SVI!
SVI SVI SVI!

:kolce: .

Poželeh da oma dodam i zastavu bratske nesvrstane Nizozemske, ali je ne nadjoh tuna. Ima ova druga koja je jako slična. Ima, doduše nekakav dodatak na sredini, ali to nije toliko uočljivo. Važno je da je ovo nizozemska trobojka i da su boje pravilno posložene (iskreno, meni malo vuče na hrvatsku zastavu, ali da ne otvaram/o pandorinu kutiju! Znamo svi vrlo dobro kakav bi haos nastao na forumu !).  Stoga bez ulaska u nepotrebne rasprave, razvijmo ovde nizozemski barjak, uz novi poklič 

Адвокату Диче,
Србија ти кличе

croatia

Напред, Пимпек!

« Poslednja izmena: Avgust 23, 2014, 07:49 nyc »

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #78 poslato: Avgust 27, 2014, 04:07 »
maribor u ligi prvaka!

apsolutno zasluzeno!

najzdraviji i trenutno mozda i najbolji klub u ex yu...kazem "mozda" zbog rijeke, nikako zbog dinama, koji je broj 3....

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #79 poslato: Avgust 27, 2014, 05:05 »
na grafu dolje moze se vidjeti pozicija 6 najboljih klubova iz ex yu u zadnjih 15 godina na momcadskom rankingu UEFA-e

vidljivo je slijedece:

-hajduk, rijeka i maribor su u usponu zadnjih nekoliko godina...svakako, ovo treba uzeti cum grano sali, hajduk nije napravio neki znacajan rezultat cak ni za ove nase ex yu prilike, ali svake godine se cisto na racun plasmana u hnl-u i nositeljske pozicije u drugom pretkolu plasira u trece pretkolo....tokom 5 godina nakupi se tu samo na racun tog plasmana u 3. pretkolo svojih 5.000 bodova...

-dinamo ima "kontinuitet" (medikoritetskih nastupa u europi)

-partizan i zvezda su u padu....

-u periodu 2004-2007 hrvati su imali veliki downhill, koji su generirali zdravko mamic i igor stimac....naime, dinamo se nije plasirao u europu 2005/2006 (najgora sezona u povijesti hrvatskog nogometa), a hajduk 2006/2007 godine...dinamo je izgubio 20% bodova za koeficijent zbog te jedne sezone, i onda je 2006/2007 morao u kvalifikacije za kup uefe kao nenositelj, gdje je ispao od auxerrea....

-hajduk od 1995 do 2010 nije odigrao postenu europsku sezonu.....bodovi od cetvrtfinala lige prvaka 1994/1995 su trajali do 1999, i od tada do 2010 i plasmana u grupe EL traje hajdukova agonija u europi, sto se najvise manifestiralo 2008 i 2009, kad je hajduk bio bez plasmana na ovoj listi (sto znaci da se u 5 godina prije toga ni jednom nisu plasirali u glavni dio nekog europskog natjecanja)

-period 1999-2005 je "zlatno doba" poratnog srpskog nogometa....najvjerojatnije uslijed oporavka, kako privrede, tako i nogometa i sporta u cjelini, nakon visegodisnjih sankcija, partizan i zvezda su imali nekoliko plasmana u grupe LP (partizan, i to po onom starom sustavu, protiv kluba iz liga petice-newcastle) i EL (oboje partizan i zvezda), a partizan je cak i prezimio, te u jako teskoj grupi LP uzeo 3 boda....

-maribor je najbolje iskoristio platinijevu reformu kvalifikacija za LP i EL (koja znacajno pogoduje malim zemljama i njihovim prvacima)...naime, u zadnje 4 godine, 4 puta su usli u grupnu fazu...malo su imali srece, malo znanja i eto ih...vjerojatno ce, dok se ne ispusu, financijski i sportski, biti sudionici grupne faze LP/EL....

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +105/-164
    • Pogledaj profil
Re: Yugovici u eurokupovima 2014/2015
« Odgovor #80 poslato: Avgust 27, 2014, 06:24 »
Ova lista UEFA-e je uvijek bila najbolje mjerilo. Kome se ne svidja jebi ga.

JSL je dolazila do čini mi se 17.mjesta onih godina kad je Partizan usao u LS pa prezimio. Od tad ide konstantan pad i ne vidim sta je tu problem. Lista predstavlja period od 5 godina, nije trenutno stanje liga, ali nikad nije ni puno daleko od trenutnog. Zasto je tesko pomiriti se sa činjenicom da je JSL jedna od najgorih liga u Evropi? Ja bih se iznenadio da nije.
Zar nisu ljudi čudni? Nikad ne koriste slobode koje imaju ali zahtijevaju one koje nemaju. Ne koriste slobodu misli, traže slobodu govora.

Van mreže VolimPFC

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +53/-42
    • Pogledaj profil
« Odgovor #81 poslato: Avgust 27, 2014, 06:52 »
Period 2005-2007 najbolji za nas. I nije nam valjao Zeko... eeeeeee  :D
Моје јутро, мој дан, моје жеље, мој сан, мој живот, моја ствар, једно име Партизан...

Н.А.                                                            26.11.1918.

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #82 poslato: Decembar 12, 2014, 11:17 »
rank

Gotovo je, gotovo!  :yes:
Ispadose i zadnja 4 predstavnika EX Yu, Maribor, Rijeka, Dinamo i Partizan.

Hrvatska je dobro odradjenim kvalifikacijama (najbolje od svih 54 saveza), sa sva 4 kluba u play-offu kao i solidno odradjenom grupnom fazom ove godine skupila 6.875 bodova, sto je najvise od 1993., od kad igramo Europu. S ukupno 23.500 bodova, Hrvatska je na 17. mjestu. Vec nekoliko godinama gonimo famozno 15. mjesto, sto daje 2 kluba za Ligu prvaka, ali uvijek smo ostali kratki....u iducu sezonu startamo s minusom od 3.758 u odnosu na Rumunje, dakle, trebat ce nam sezona od 8.000, jos bolja od ove, kako bismo stigli cigice s karpata :)

Srbija je druga ex yu nacija...Na 27. mjestu u ukupnom poretku, i nalazi se u stagnaciji....uskoro ce ju prestici i Slovenija, i Azerbajdzan i Kazahstan....s obzirom na broj stanovnika, nogometnu tradiciju, talent, igrace koji se izvoze vani, pa cak i ulaganja u nogomet, Srbija moze i mora puno vise. Ne znam dje je zapelo. Znate li vi?

Slovenci pusu za vrat Srbima. Maribor tu radi sjajan posao, najbolji ex-yu klub, ostali pomognu koliko mogu, i eto ga, vec su dostigli Srbiju. Ukoliko se pojavi jos barem jedna ekipa koja ce kroz 2-3 godine doc do nivoa play-offa EL ili cak grupne faze, Slovenci ce se pribliziti Hrvatima.

Bosanci (koji su u tablici navedeni kao Herzegovina, nisam skuzio da nisam wrapao text i da se "izgubila" Bosna) su 37., Makedonci 39., Montosi 41. Izmedju su se smjestili amateri iz Lihtenstajna i Irske. S tim da treba reci kako su Bosanci ipak malo bolji od preostalo dvoje, konstantniji, s ipak nesto vise pobjeda u prosjeku, i plasmana u visa pertkola :P

Van mreže VolimPFC

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #83 poslato: Decembar 12, 2014, 01:24 »
Kakva sramota za CG fudbal. Uskoro će mo igrati ono pvo kolo sa timovima iz San Marina, Malte, Andore...

Liga nam jeste loša, ali sve to izgleda još lošije u Evropi kada su na čelu klubova ljudi kojima je cilj igranja kvalifikacija da uzmu keš od namještanja.
Моје јутро, мој дан, моје жеље, мој сан, мој живот, моја ствар, једно име Партизан...

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #84 poslato: Decembar 12, 2014, 02:11 »
posteno govoreci, CG je konstantno u tom rangu, 40. mjesto....nece dolje, jer su ovi tipa estonija, vels, farani-jos ocajniji! :P
hoce li gore, pitanje je koje sami moraju dogovoriti...

Van mreže VolimPFC

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
Odg: Yugovici u eurokupovima 2015/2016
« Odgovor #85 poslato: Jun 22, 2015, 01:53 »
Mislim da nema potrebe otvarati novu temu, samo ćemo nastaviti ovu sa izmijenjenom godinom.

Pa da krenemo...

Srbi:

Partizan - Dila Gori
Crvena Zvezda - Kairat(Kazahstan)
Vojvodina - MTK Budimpešta

Hrvati:

Dinamo - Fola Esch(Luksemburg)
Hajduk Split - Sillamae(Estonija)
Lokomotiva Zagreb - Broughton(Vels)

Bosanci:

Sarajevo - Leh Poznanj
Olimpik Sarajevo - Sprtak Trnava
Željezničar - Balzan(Malta)
Zrinjski - Shirak(Jermenija)

Makedonci:

Vardar - APOEL
Renova - Dačia(Moldavija)
Škendija - Aberdin
Rabotnički - Flora(Estonija)

Crnogorci:

Rudar - Qarabag
Budućnost - Spartaks(Letonija)
Sutjeska - Debrecin
Mladost - Nefči

Slovenci:

Maribor - Astana
Koper - Vikingur(Island)
Celje - Slask

A što se tiče međusobnih duela, žrijeb je spojio Čukarički i Domžale.

Rijeka valjda kreće tek od 2. kola?

« Poslednja izmena: Jun 22, 2015, 01:55 VolimPFC »

Van mreže VolimPFC

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #86 poslato: Jun 22, 2015, 02:06 »
Neka kratka analiza. 

-Nijednom Srpskom klubu neće biti lako. Možemo svi da prođemo, a možemo i svi na kupanje.  :D
-Hrvati bi morali bz problema ovo da prođu.
-Željezničar sjajno prošao na žrijebu. Zrinjski može da prođe, a dosta težak posao za Olimpik.  Sarajevo završava svoju priču u Evropi za ovu sezonu, ali nas čeka strašan navijački duel, biće posla za UEFA-u.  :D
-Vardar, slična priča kao Sarajevo. Škendija jako teško, mada nisu bez šansi. Renova 50-50, dok na papiru nešto lakši posao čeka Rabotnički. Mogli bi Makedonci vrlo lako ostati bez predstavnika do sredine Jula.
-Budućnost bi morala proći. Ovo ostalo dosta teško. Najteži posao čeka Rudar, Qarabag je tim prepun kvalitetnih Brazilaca koje bi rado poželjeli najjači klubovi regiona.
-Celje vjerovatno završava priču. Koper bez većih problema. Maribor mora biti oprezan, Astana nije nimalo naivan tim. Domžale 50-50.

« Poslednja izmena: Jun 22, 2015, 02:09 VolimPFC »

Van mreže ladja

• Starosedelac
  • Ugled: +108/-96
    • Pogledaj profil
« Odgovor #87 poslato: Jun 22, 2015, 02:26 »
Vojvodina-MTK će biti jebena utakmica...dajem prednost Mađarima jer zadnjih nekoliko godina ulažu poprilične pare u svoje klubove i ligu..popravili su stadione itd.

Partizan bi trebao proći najlakše...dok se bojim da bi Zvezda opet mogla na kupanje dok je Dunav još hladan...

Van mreže shorty

• Starosedelac
  • Ugled: +7/-1
    • Pogledaj profil
« Odgovor #88 poslato: Jun 22, 2015, 02:29 »
Vojvodina-MTK će biti jebena utakmica...dajem prednost Mađarima

I ja,mada moze MTK da iznenadi

Van mreže VolimPFC

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #89 poslato: Jun 22, 2015, 02:37 »
Vojvodina-MTK će biti jebena utakmica...dajem prednost Mađarima jer zadnjih nekoliko godina ulažu poprilične pare u svoje klubove i ligu..popravili su stadione itd.

Partizan bi trebao proći najlakše...dok se bojim da bi Zvezda opet mogla na kupanje dok je Dunav još hladan...

Dila Gori je prethodnih godina izbacivala Hajduk, Alborg, Anortozis... Neće nama biti nimalo lako. Dobro je makar što prvi meč igrao u Beogradu, tu treba napraviti razliku.