Autor Tema: KK Partizan 2014/2015  (Pročitano 286023 puta)

Van mreže Saga Norén

• Starosedelac
  • Ugled: +2305/-1146
    • Pogledaj profil
Odg: KK Partizan 2014/2015
« Odgovor #435 poslato: Novembar 17, 2014, 05:26 »
1. ovaj tim Partizana nije i ne može biti bolji od prošlogodišnjeg, sve i da Saša stigne...jer bio je i tad, al su tad uz njega ekipu vukli i onaj riđokosi prgavac, Lovrenj, te najviše od svih - BB...
sad u ekipi jednostavno nemate takvih igrača...

2. lijepo kak ste si već rezervirali poziciju 3, i to nakon pobjede na slabim Levskim...no do kraja, valjda će se nešto pitat i Cedevitu, Budućnost, Krku, Olimpiju...
"Rijeku se može dobiti samo kad je mamurna!" - Samir Toplak
"Saga, kucy i miha su vratili Adeze na vlast!" - by Bojci
"između običnog koša i dobre asistencije, uvijek izabirem dobru asistenciju! to mi je draže!" - #7 Toni Kukoč

Van mreže NebojsaK

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +0/-0
    • Pogledaj profil
« Odgovor #436 poslato: Novembar 17, 2014, 06:11 »
Stvar je u tome sto kada Partizan igra kako treba ne pita se ni Olimpija, ni Cedevita, niti bilo ko drugi.
Cinjenica je da smo ove sezone mozda i kasno poceli da dajemo znake zivota ali sezona je duga, ima jos mjesta za napredak, mislim da ce kako forma bude isla uzlaznom putanjom sve to doci na svoje, mada, sve i da se nista ne uradi nije smak svijeta, uz sve probleme i besparicu cudi me da klub uopste i postoji a na osnovu starih uspijeha, Partizan je stvorio dovoljan kredit kod svojih navijaca da im se ne smije prigovoriti cak i da budu posljednji.

Van mreže ladja

• Starosedelac
  • Ugled: +108/-96
    • Pogledaj profil
« Odgovor #437 poslato: Novembar 17, 2014, 06:20 »
Partizan dize formu, sasvim osvigledno. VEc ste na pragu prva 4 mesta i prognoziram 3 poziciju do kraja. Cak sam uveren da cete proci u finale Aba lige, sto vam je i najveci cilj.
Pavlovic stize, verujem i jos jedan crnac i to ce biti dovoljno za finale Aba lige i finale domaceg prvenstva. Ali ne i za titule. Uz sav respekt prema Pavlovicu on ne moze doneti tu prevagu, kao ni stranac kakvog mozete da priustite.
Prosle godine Partizan je nosio jedan momak, Bogdan Bogdanovic.

gledajući iskustva iz proteklih sezona, nemoguće je ne primetiti jednu veliku razliku između Partizana i CZV u maju i junu. Jeziv disbalans u trčanju, poenima iz kontri, skokovima itd...  Nisam stručnjak za fizičku pripremu, ali čini mi se da Partizan godinama tokom sezone "nabija kondiciju" za finiš sezone gde presto pregazi Zvezdu/Hemofarm/FMP.

Najindikativniji primer je sezone 12/13 kada sam ostao frapiran Zvezdinom nemoći, pre svega Savovića protiv Lovernja, a potom i onim kontrama Lučića i Milosavljevića gde je Partizan delovao kao Metaloplastika 80-ih. U tim serijama Zvezda se obično drži tek jednu ili jednu i po utakmicu, a Partizan ima dva 20+ blowouta.

Ove godine je zadatak nikad teži, ali opet se uzdam da ćemo baš na tom polju parirati Zvezdi, naročito jer je moje neko mišljenje da će do tada Vilijams i Bobi pasti u formi.

Naravno, sve ovo govorim pod uslovom da signe neki plejmejker sa tempom u nogama  :yawn:

Dobro zapažanje i presek dešavanja iz zadnje dve sezone(Savović je bio u Zvezdi pre dve godine) i preslikani situacija iz godine i u godinu..
Samo razlika je u tome što Zvezda ni blzu nije imala kvalitetniji sastav od Partizana pre dve sezoen kada su tu bili i Lučić i svi ostali ma koliko bolje startovala tada se znalo da će kad tad Partizanova veća kvaliteta doći do izražaja.
Prošla sezona je bolji primer ali i on je neuporediv sa ovom sezonom.

Ono u čemu je najveća razlika na strani Partizana je naravno manji pritisak i očekivanja ali najveća koliko god bio psihički i fizički bolestan Dule Psihopata je tata za našeg Radonju..

Van mreže Saga Norén

• Starosedelac
  • Ugled: +2305/-1146
    • Pogledaj profil
« Odgovor #438 poslato: Novembar 17, 2014, 06:32 »
Stvar je u tome sto kada Partizan igra kako treba ne pita se ni Olimpija, ni Cedevita, niti bilo ko drugi.
Cinjenica je da smo ove sezone mozda i kasno poceli da dajemo znake zivota ali sezona je duga, ima jos mjesta za napredak, mislim da ce kako forma bude isla uzlaznom putanjom sve to doci na svoje, mada, sve i da se nista ne uradi nije smak svijeta, uz sve probleme i besparicu cudi me da klub uopste i postoji a na osnovu starih uspijeha, Partizan je stvorio dovoljan kredit kod svojih navijaca da im se ne smije prigovoriti cak i da budu posljednji.
čekaj, a o kojem mi Partizanu pričamo - ovogodišnjem ili onom od prošle i pretprošle godine?! možda onom sa F4 Eurolige?!  :zbunjen:

ako mi želiš reći da ovaj današnji tim Partizana, ovisi isključivo samo o sebi, i sa relativno dobrom igrom, ne ostavlja suparnicima šansu, onda ne znam što bi ti više rekao...

kad dobijete Zvezdu, Budućnost, Cedevitu, onda možemo pričat o dizanju forme i objektivnim šansama za vrh lige, jer Levski i Metalac nisu nikakvo mjerilo...uz sav respekt...
"Rijeku se može dobiti samo kad je mamurna!" - Samir Toplak
"Saga, kucy i miha su vratili Adeze na vlast!" - by Bojci
"između običnog koša i dobre asistencije, uvijek izabirem dobru asistenciju! to mi je draže!" - #7 Toni Kukoč

Van mreže VolimPFC

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +53/-42
    • Pogledaj profil
« Odgovor #439 poslato: Novembar 17, 2014, 06:43 »

:D
Моје јутро, мој дан, моје жеље, мој сан, мој живот, моја ствар, једно име Партизан...

Н.А.                                                            26.11.1918.

Van mreže ladja

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #440 poslato: Novembar 17, 2014, 06:46 »
Balša de me podseti na šta bi ovo trebala biti parodija?
Zaboravio sam..

Van mreže VolimPFC

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +53/-42
    • Pogledaj profil
Моје јутро, мој дан, моје жеље, мој сан, мој живот, моја ствар, једно име Партизан...

Н.А.                                                            26.11.1918.

Van mreže NebojsaK

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #442 poslato: Novembar 17, 2014, 09:33 »
čekaj, a o kojem mi Partizanu pričamo - ovogodišnjem ili onom od prošle i pretprošle godine?! možda onom sa F4 Eurolige?!  :zbunjen:

ako mi želiš reći da ovaj današnji tim Partizana, ovisi isključivo samo o sebi, i sa relativno dobrom igrom, ne ostavlja suparnicima šansu, onda ne znam što bi ti više rekao...

kad dobijete Zvezdu, Budućnost, Cedevitu, onda možemo pričat o dizanju forme i objektivnim šansama za vrh lige, jer Levski i Metalac nisu nikakvo mjerilo...uz sav respekt...

U sportu svako ima svoju sansu, zato i jeste zanimljivo a sve tri "strasne", ekipe koje si nabrojao mi ne djeluju bas kao timovi koji su u rangu NBA ligasa pa da Partizan nema sanse protiv njih, ili mozda grijesim?!
Da, pricam o ovogodisnjem timu Partizana koji po meni uz vec navedena dva pojacanja ni po cemu nije slabiji od onog prosle godine, uostalom, kakve su sanse Partizana vidjece se na kraju kad se budu svodili racuni, u svakom slucaju Partizan nema sta da izgubi dok sa druge strane Zvezda nosi taj teret moranja, po principu sad i odmah, a to vam se prosle sezone zestoko obilo o glavu, znas ono kad ste od sve muke nastale usled visegodisnje torture ukrali trofej, samo da ga malo pridrzite i vidite ga izbliza  :smeh3:

Van mreže Boki

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +7/-2
    • Pogledaj profil
« Odgovor #443 poslato: Novembar 17, 2014, 10:34 »
Kažu da je gotovo sa Pavlovićem.
Voleo sam, volim ga, voleću ga ja.
Jer će ime njegovo večito da sja!

Van mreže Dimitrije BP

• Starosedelac
  • Ugled: +40/-15
    • Pogledaj profil
« Odgovor #444 poslato: Novembar 17, 2014, 10:34 »
I bilo je vreme. :aplauz:

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
  • Ugled: +61/-256
    • Pogledaj profil
« Odgovor #445 poslato: Novembar 18, 2014, 12:57 »
gledajući iskustva iz proteklih sezona, nemoguće je ne primetiti jednu veliku razliku između Partizana i CZV u maju i junu. Jeziv disbalans u trčanju, poenima iz kontri, skokovima itd...  Nisam stručnjak za fizičku pripremu, ali čini mi se da Partizan godinama tokom sezone "nabija kondiciju" za finiš sezone gde presto pregazi Zvezdu/Hemofarm/FMP.

Najindikativniji primer je sezone 12/13 kada sam ostao frapiran Zvezdinom nemoći, pre svega Savovića protiv Lovernja, a potom i onim kontrama Lučića i Milosavljevića gde je Partizan delovao kao Metaloplastika 80-ih. U tim serijama Zvezda se obično drži tek jednu ili jednu i po utakmicu, a Partizan ima dva 20+ blowouta.

Ove godine je zadatak nikad teži, ali opet se uzdam da ćemo baš na tom polju parirati Zvezdi, naročito jer je moje neko mišljenje da će do tada Vilijams i Bobi pasti u formi.

Naravno, sve ovo govorim pod uslovom da signe neki plejmejker sa tempom u nogama  :yawn:
da se razumemo dosta ima istine u tome sto kazes,ali ne bih rekao da je osnovni problem kondicija,tj fizicka priprema. zvezda pada u drugom delu sezone u vise aspekata.uzmimo bas sezonu koju si pomenuo 12-13,vec nakon nove godine krenuli su veliki problemi. braunu je drasticno smanjena minutaza i promenjena uloga,dovodi se samardzijski umeesto njega,pa i on tera. ostajemo na centru sa raskom katicem,kao rezerva igra subotic,ponekada moze i savovic da odigra. na 4 imamo savovica i subotica,eventualno mitrovica,koji najcesce nije ni ulazio,kao i simonovica koji po malo je mogao da pokriva to mesto. sezonu smo zavrsili pre svega na 5-katic,subotic,milanovic(koji nije ulazio u igru) na 4-savovic,subotic, luka mitrovic. sve u svemu igrace koje smo koristili na poziciji 4 i 5 su bili katic,subotic i savovic. samo u retkim trenutcima su korisceni luka mitrovic ili milanovic.
na poziciji 3 te sezone je poceo almond,pa otpusten,doveden skot.koji je dobro poceo pa upao u ogromnu krizu forme.nakon toga ga je i trener sve manje koristio,pa je u samom finisu sezone skot malo igrao,a simonovic cesto imao veliku minutazu i bio fakticki prva trojka. tu je  bio lazic koji je mogao da podkrpi i na 2 i na 3. na pleju su bili nelson i vuk radivojevic,i cvele koji skoro nije ni igrao,posebno finis sezone. na dva su bili rakocevic,lazic i po potrebi je mogao vuk da odigra.
sve u svemu pocelo se sa otpustanjem pojedinih bitnih igraca i ne dovodjenju zamene.onda je i sam radonjic maksimalno smanjio rotaciju,i umesto da maksimalno iskoristi ono sto ima na raspolaganju on je iskoriscenost sveo na minimum. onda dolazimo dotle da nam nelson,rakocevic,simonovic,savovic i katic besumucno igraju.a pri tom rakocevic i katic su vec stari igraci koji tako nesto ne mogu da izdrze,a dule na njima menja igrace. tu dolazi do izrazaja i vise igraca koje dule koristi,a i godine.
zvezda znaci kraj sezone zavrsava
1-nelson, radivojevic
2-rakocevic, lazic
3-simonovic, skot(sa malom minutazom,a to kripi lazic)
4-savovic, subotic
5-katic
uz njih tri igraca koji se maltene ne koriste djokic(zamenjuje na kraju cveleta,a povlace ga iz fmpa),luka mitrovic i milanovic. uz to skot kao sto rekoh jako malo igra.u polufinalu skot igra ukupno 19min u 3utakmice,iako u 2 rakoc ni ne igra,koliko se secam zbog neke povrede.vraca se u trecoj utakmici polufinala i malo igra,a vidi se potpuno van forme. sve u svemu u tako smanjenoj rotaciji,nama se rakoc povredjuje pred plej of,nije bas spreman do kraja,a partizan menja igrace na njemu,a najvise ga je u odbrani ubijao bogdan. naravno pri tom sudijski kriterijum u najblazu ruku odgovara partizanu.
u takvoj situaciji radonjic ipak u finalu dosta vise koristi skota,koji je u velikoj meri izgubio samopouzdanje(sto svojom zaslugom,sto trenerovom zaslugom koji ga je sve manje i manje koristio).
sve u svemu naravno da ako rakoc i katic igraju po 30+min da ce oni to mnogo teze podneti,nego bogdanovic ili lovernj.

partizan zavrsava tu sezonu u sastavu
1-vesterman,gordic
2-bogdan, milosavljevic
3-lucic, bertans
4-lovernj,
5-musli, gagic, milutinov
na 4 je po potrebi igrao gagic i bertans uz lovernja.tu su naravno bili cakarevic(jedan od najskupljih igraca te sezone) i djekic koji manje vise nisu ni ulazili u igru...

tako da po meni nije rec samo o fizickoj spremi,mada su igraci partizana uvek vise nego dobro pripremljeni.mnogo su vise u pitanju druge stvari,koje su dovodile do raspada u nasoj igri.
pricali smo o pretprosloj sezoni.prosle teramo fakticki najboljeg igraca silba, i dovodimo lipovija,koji ni ne igra. samim tim resavamo se najboljeg igraca,da ne pricam o specificnosti,gde nemas klasicnog pleja,pa silb sa svojim kvalitetima i karakteristikama je bio jako bitan za nas i u segmentu organizacije igre,pa osim svog individualnog ucinka,tim jos dodatno gubi na kvalitetu njegovim odlaskom...
« Poslednja izmena: Novembar 18, 2014, 01:11 NenadBG »
A ljubav ka tebi jos jaca je...

I svakim danom sve vise volim te...

Van mreže NebojsaK

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #446 poslato: Novembar 18, 2014, 12:51 »

Daj Boze, ja dok ne procitam da je to i zvanicno vise ni u sta ne vjerujem.
Samo mi nije jasno koji je klinac tom liku, nemoguce je da igraca poput njega nije niko trazio, ako nista drugo pominjali su se ti neki Kinezi, sto znaci da njemu nije stalo do para ali je ocigledno da on nije bas dobar u glavi, ne razumijem, moze jos par sezona da odigra za svoju dusu, bez ikakvog pritiska a on covjek peca  ::)
Mada, sa druge strane, svaki covjek u zivotu se svega zasiti i pozeli da se okrene na drugu stranu, mozda je takva situacija i sa njim, ko ce ga znati  :zbunjen:
« Poslednja izmena: Novembar 18, 2014, 12:54 NebojsaK »

Van mreže Boki

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +7/-2
    • Pogledaj profil
« Odgovor #447 poslato: Novembar 18, 2014, 12:59 »
To što je išao na pecanje ne znači da nije trenirao. Normalno da će čovek da iskoristi priliku da uživa malo u svom kraju.
Voleo sam, volim ga, voleću ga ja.
Jer će ime njegovo večito da sja!

Van mreže NebojsaK

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #448 poslato: Novembar 18, 2014, 01:10 »
To što je išao na pecanje ne znači da nije trenirao. Normalno da će čovek da iskoristi priliku da uživa malo u svom kraju.

I to sto kazes, mada mi je nekako suvise mlad da ga privlaci ribolov - mislim na rijecno-morski  :D
Isto smo godiste nas dvojica, ustvari, on je mladji od mene pola godine a mene ne zanima ribolov, picolov je vec druga stvar  :D

Van mreže ladja

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #449 poslato: Novembar 18, 2014, 01:22 »

Daj Boze, ja dok ne procitam da je to i zvanicno vise ni u sta ne vjerujem.
Samo mi nije jasno koji je klinac tom liku, nemoguce je da igraca poput njega nije niko trazio, ako nista drugo pominjali su se ti neki Kinezi, sto znaci da njemu nije stalo do para ali je ocigledno da on nije bas dobar u glavi, ne razumijem, moze jos par sezona da odigra za svoju dusu, bez ikakvog pritiska a on covjek peca  ::)
Mada, sa druge strane, svaki covjek u zivotu se svega zasiti i pozeli da se okrene na drugu stranu, mozda je takva situacija i sa njim, ko ce ga znati  :zbunjen:

Danilović se povukao u 30 godini!
Jednostavno čoveku je nestalo motiva(doduše imao je i hroničnu povredu leđa) a gde se mogu recimo njih dvojica upoređivati?

Pošto sijate od samopouzdanja i sigurni ste u sebe stavio sam nešto para u kladionici na vas.. :D