Sto se onda ne distanciraju od Bogdanova? Ili Dunjica, nego im je klicano na svakoj utkamici?
Jasno je meni da je to subkultura ali najveci broj takozvanih vodja su ljudi sa debelim dosijema, osumnjiceni za mnogo teza dela od obicnih tuca.
I veliki deo njih zivi od toga sto su.
I to ne vazi samo za Zvezdu, Prelic, Kimi, Dzoni, vodje RAda, ne pravim ja tu razliku.
Pjer, kaze da ne voli da se generalizuje. Slazem se ja, verovatno nisu sve vodje ogrezle u kriminal, kao sto sam uveren da je veci deo onih koji slede te vodje sasvim ok. Kao sto je i ovaj momak bio.
Meni smeta jedna druga stvar takodje, Pjer je nesvesno vodje navijaca i navijace poredio sa profesorima, advokatima itd. Prosto kod nas u drustvu je navijanje postalo zanimanje i profesija. NAvijaci su postali drustveni sloj koji veoma utice na nase drustvo. Cija podrska znaci, a opet zameranje moze da kosta i zivota.
Ono sto je za Zvezdu karakteristicno je i ta glupava doslednost. Insistiranje na pravoslavlju recimo, kada su u pitanju termini utakmica i sve ostalo sto uz to ide. Bilo bi lepo kada bi bili tako smerni i kada su njihovi zivoti u pitanju, ovako to izgleda u najmanju ruku smesno i degutantno.