Autor Tema: KK Crvena zvezda 2014/2015  (Pročitano 268935 puta)

Van mreže ladja

• Starosedelac
  • Ugled: +108/-96
    • Pogledaj profil
Odg: KK Crvena zvezda 2014/2015
« Odgovor #405 poslato: Novembar 22, 2014, 07:15 »
Imaš na RTS-ovom sajtu

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
  • Ugled: +61/-256
    • Pogledaj profil
« Odgovor #406 poslato: Novembar 22, 2014, 07:45 »
bio sam sada u crkvi Sv. Marka gde su se okupili ljudi da odaju pocast ubijenom momku. Citam da je bio tu Covic, Nikola Jestratijevic(bivsi kosarkas Zvezde), gen sek KKCZ. Ja ih nisam primetio, jedino koga sam video je Vladan Lukic, sa kojim sam maltene zajedno dosao na plato ispred crkve, jer smo u istom momentu naisli, i tu se on odmah pozdravio sa Zoranom Djorovicem (bratom blizancem Gorana). Nikog drugog od poznatih nisam video, naravno osim navijaca(ljudi iz partera B Pionira, likovi sa severa, bio je i Stella-ajkulin drug,cele prosle godine su zajedno sedeli za novinarskim stolom,inace lik blizak klubu,bio je ranije i neki manji sponzor, ceo KK je jeo za dz kod njega u restoranu). Cuo sam i otprilike opis dogadjaja od decka koji je bio tu kada se sve to desilo i kaze da oni nisu ni provalili da je Marko uboden nozem,posto je imao neku kao Mont jaknu,a s obzirom da su kamenice letele na sve strane,kaze svi su mislili da je i on pogodjen nekom,mada kaze da je krkljao. Tek su posle saznali da je uboden nozem...

Inace u i ispred crkve je bilo par stotina navijaca, posle crkve je vecina otisla do Turske ambasade, a ja sam zapalio kuci...
« Poslednja izmena: Novembar 22, 2014, 07:45 NenadBG »
A ljubav ka tebi jos jaca je...

I svakim danom sve vise volim te...

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #407 poslato: Novembar 22, 2014, 08:19 »
Citat
Navijač Zvezde: Bio je haos, gađali su nas bakljama, stolicama, topovskim udarima!

pre 36 minuta | mozzartsport.com, tanjug
"Svi smo u šoku i ne možemo da verujemo da je dečko ubijen", rekao je Dušan Jovanović

DELIJE
Veličina slova A A A

Navijač Crvene zvezde Dušan Jovanović, koji je bio u Istanbulu na meču protiv Galatasaraja, rekao da je danas da je šokiran zbog ubistva Marka Ivkovića, kojeg su pristalice turskog tima ubile u sukobu dve grupe.

Jovanović je istakao da je dogovor navijačke grupe da nijedan član ne daje izjave povodom incidenata u Turskoj, ali on je otkrio atmosferu iz dvorane.
"Svi smo u šoku i ne možemo da verujemo da je dečko ubijen. Unutra je bio haos. Čim smo ušli, krenule su pretnje i napadi na nas. Turski navijači sabili su nas u jedan ćošak i konstantno se zaletali, gađali bakljama, stolicama, topovskim udarima. Bilo je jako neprijatno. Sa nama je bilo i žena, pa čak i Turaka, koji su bili zgroženi količinom mržnje unutra", rekao je Jovanović, a prenosi sajt "Vice.com".

Ivković je ubijen nožem u sukobu navijača Crvene zvezde i Galatasaraja ispred dvorane Abdi Ipekči uoči meča dva tima u Evroligi.
"Bilo je veoma gadno ispred hale. Prećeno nam je na srpskom jeziku, pevali su uvredljive pesme, mahali albanskim i bosanskim zastavama. Bilo je jako neprijatno i zaista velika sramota", rekao je Jovanović.

Oko 1.000 ljudi, među kojima su bili predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović i sportski direktor Davor Ristović, je u tihoj atmosferi upalilo je danasa sveće u crkvi Svetog Marka.

Skup je protekao mirno, a prisustvovao je i nekadašnji predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Vladan Lukić.

Sahrana povodom smrti Ivkovića održaće se u ponedeljak od 15 sati na Bežanijskom groblju.

(FOTO: MN press)
jovanovic koji je dao izjavu je verovatno decko koga znaju mnogi sa neta-veteran (pise na dosta foruma,izmedju ostalog i zvezdaskih).inace deo ekipe perinog druga dabe,koga je pera vec spominjao.a i on je izjavio isto ono sto je i pera rekao da je cuo od coveka koji je bio u hali...

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #408 poslato: Novembar 22, 2014, 08:34 »
[youtube=622,350]http://www.youtube.com/watch?v=74YQG5QQ2OI[/youtube]

Van mreže Blefer

• Starosedelac
  • Ugled: +104/-109
    • Pogledaj profil
« Odgovor #409 poslato: Novembar 22, 2014, 11:41 »
daba i veteran koji je takpdje moj drug i jos desetak momaka veceras je doletelo aionom u kojem je bilo i telo pokojnog Marka
Daba covek od 47 godina koji je preziveo dosta tragedija u svom zivotu je bukvalno bey glasa i van sebe, place kao malo dete
o atmosferi u hali kaze da je svakog sekunda ocekivao da ih pregaze, van hale nisu imali problema i relativno su mirno prosli
vu gurpu u kojoj je bio pokojni  marko policija je dovel na zicer turskim koljaacima ,ako su bili bez karata sto ih je policija dopratila do hale i prepustila na klanje turskim koljacima? ovo prevazilazi navijacke sukobe jer je direktni saucesnik u ubistvu Marka Ivkovica
Ћацо СрБиНе скини нам се с grbine

Van mreže ladja

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #410 poslato: Novembar 23, 2014, 02:11 »
Jel igra Galatasaraj još koju utakmicu s Olyimpijakosom?

Van mreže VolimPFC

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +53/-42
    • Pogledaj profil
« Odgovor #411 poslato: Novembar 23, 2014, 10:43 »
Igra.  U Stambolu, čini mi se na Svetoga Nikolu.
Моје јутро, мој дан, моје жеље, мој сан, мој живот, моја ствар, једно име Партизан...

Н.А.                                                            26.11.1918.

Na mreži dejo94

• Starosedelac
  • Ugled: +60/-36
    • Pogledaj profil
« Odgovor #412 poslato: Novembar 23, 2014, 01:01 »
Postoji mogućnost da budemo ponovo u grupi sa njima, ako mi budemo drugo (a to je najrealnije), a oni četvrti (što je vrlo moguće). E tu bi bilo svačega..

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #413 poslato: Novembar 23, 2014, 02:51 »

juce ispred crkve Svetog Marka...

Van mreže ladja

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #414 poslato: Novembar 23, 2014, 02:57 »
Čitam da je neobično puno policije i žandarmerije u centru Beograda?
Šta se dešava?

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #415 poslato: Novembar 23, 2014, 03:15 »
nista.ocekivali su moguce proteste navijaca,i to kao vise navijackih grupa,a kazu da se okupilo samo nesto malo delija na marakani.opet ne znam odakle sada to o okupljanju,nema nista na delije net,mozda neko na fejsu napisao. pojma nemam...

Van mreže ladja

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #416 poslato: Novembar 23, 2014, 03:43 »
Govna novinarska crkli da Bog da kako sad eksplatišu ljudsku tragediju!Samo za još jedan klik ... :pusiga:

Ma ne vredi više o tome...Pokoj mju duši.. :mukica:

Biće interesantno koliko će naši imati snage da se suprostave sutra Cedeviti..iskreno očekujem lagani poraz...

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #417 poslato: Novembar 23, 2014, 09:07 »
Citat
Prošle godine sam bio u Atini u OAKI,a pre toga na zaista mnogo teških gostovanja i moram priznati da mi je bilo užasno,bojao sam se za svoj život.Sinoć je momak izgubio svoj život,ne znam da li je stigao da se uplaši,ali ga je nažalost izgubio i pre nego je počeo da ga živi.Dan pre utakmice sam razgovarao sa Turčinom koji nas je sačekao na utakmici i on je rekao:"Glavni problem za bezbednost navijača KKCZ će biti veliki broj Sandžaklija,Bosanaca,ljudi sa Kosova i Kurdi,koji nažalost čine najveći broj navijača Galatasaraja..." ... U četvrtak i petak ništa nije ukazivalo na bilo kakav problem,ali mi smo bili oprezni.Do hale smo stigli oko sat i po pre početka utakmice i morali smo da čekamo još 30 minuta na karte i na Turke koji su išli sa nama na utakmicu.Nas petorica nismo ni pokušavali da razgovaramo,da nas neko ne bi provalio.Autobus sa našim igračima je do hale došao bez policijske pratnje,bio sam na pet metara od mesta gde je autobus ušao na parking hale.Kada smo dobili karte javili smo se policajcima ispred hale,kojih je u tom trenutku bilo dvadesetak, malo je reći da su bili iznenadjeni kada su nas videli,pogotovo kada su videli da imamo karte.Trojica su ušla,nas dvojica ostajemo da sačekamo Turke.U medjuvremenu dolazi još naših ljudi,koji ne da nisu navijači,nego nisam siguran da su uopšte svesni gde i zašto su došli.Izlaze iz taksija,dovikuju se na srpskom,dva muškarca i dve žene.Navijači Galate ih ignorišu,dok drug i ja ne verujemo u naivnost ljudi koji su lako mogli da se nadju na mestu nesretnog Marka.Kada sam malopre rekao policija,zaboravio sam da spomenem da je to više neka sekjuriti varijanta "Spor polis" na turskom iliti "Sportska policija" ,bez opreme za bilo kakvu varijantu ,ne sukoba,već glasnijeg navijanja.Stižu nam "naši" Turci i mi ulazimo u halu.Smeštaju nas u centralni boks,nalik golubarniku u Areni,dimenzija 20x10 metara i daju nam obezbedjenje u vidu 7-8 radnika obezbedjenja sa leve i desne strane.Nemamo pojma šta počinje da se dešava napolju.

Momak koji je čekao karte za sebe i suprugu je bio napolju u trenutku dolaska naših navijača i kazao nam je danas na aerodromu da su 3 autobusa Delija stigla na 200 metara od hale BEZ POLICIJSKE PRATNJE i da su u korteu do hale došli BEZ POLICIJSKE PRATNJE ! Ispred kortea su trčali neki navijači Galatasaraja uplašeni bakljama i brojem Delija i u trenutku dolaska pred halu ,tačnije preko puta hale, kreće haos.Kao što se vidi na snimku ispred hale "Sportskoj policiji" koja se razbežala kao pojačanje dolazi desetak "profesionalnih policajaca" koji stoje u grupi,paralisani.Policijska kola pod rotacijama se pojavljuju,ispaljuje se suzavac i u tom trenutku iz hale izleće nepregledna masa navijača domaćih koja kreće ka Delijama.Delije se nijednog trenutka nisu zaustavile ili pokušali da udju u halu,ispaljen suzavac i domaći navijači,saobraćaj u dve trake,policijska vozila sa rotacijama su dovoljan razlog za oprez i Delije produžavaju napred ... u tom trenutku,momak je ušao u halu i ne zna šta se dalje dešavalo.Mi ni tada,ponoviću,nismo imali pojma šta se napolju dešavalo.

Atmosfera u hali nije u tim trenucima ništa specijalno,par Albanskih i Bosanskih zastava,pljuvanje Srba i Srbije i poneka pesma o domaćinu zbog koga su se i okupili u hali,valjda.

Počinje utakmica i momak koji dolazi iz toaleta kaže kako je zapanjen dobrom organizacijom i bezbednošću,jer u holu ima nekoliko kordona,kompletno opremljene policije koja bi trebalo da brine za našu bezbednost.Moram priznati da mi je bilo drago što je tako,pogotovo što su sa nama u društvu bile i neke devojke i stariji ljudi,a bilo je i par klinaca od 14-15 godina.Medjutim,nije prošlo mnogo,kada se dekor sa početka utakmice počeo pretvarati u nešto što smo gledali u martovskom pogromu Srba na Kosovu.Navijači koji su se vratili u halu posle obračuna sa Delijama mašu pomenutim zastavama i kreću ka nama,ohrabreni "uspehom" ostvarenim napolju,ohrabreni našim brojem i sastavom,kao i policijskom zaštitom u tom trenutku.Počinju da lete stolice i baklje,kreće zaletanje sa svih strana,a bili smo izolovani od njih čitavih 3-4 metra.Povlačimo se jedni ka drugima,jer smo toliko prostora i imali i čekamo ... tada je reagovala policija i ušla na tribine.Domaći koji su bili najagresivniji su psovali na srpskom jeziku,bilo je simulacija klanja,verovatno su ih devojke i deca u našem društvu ohrabrili na takva herojska dela ... Turci koji su bili sa nama u društvu su bili šokirani,dvojica navijača Galatasaraja ,jedan Fenera i jedna devojka i moram da priznam da su nam u jednom trenutku i oni pomogli u komunikaciji sa policijom da se sve dovede u kakav takav red.Površnost,amaterizam ili režija turske policije? Ne znam šta je,ali oni su svesno ostavili na svojim mestima,ponoviću,na 3-4 metra sa naše leve strane,domaće navijače koji nisu ni gledali utakmicu ,već se isključivo bavili pretnjama i vredjanjem...na to smo navikli,nažalost,u Srbiji je otprilike slično,bez obzira na to ko je domaćin,ali naša policija to rešava mnogo,mnogo efikasnije ....

Navijali smo.Skakali.Radovali se .Nervirali.Nikoga nismo provocirali.Nismo ih čak ni pogledom udostojili.Pobedili smo porazom manjim od 8,odnosom prema dresu,hrabrošću,ponosom,viteštvom ... nismo bili tužni posle utakmice,poene Luke Mitrovića smo shvatili kao zasluženu nagradu za prikazano,a ispuštenu pobedu u regularnom delu,pa i u prvom produžetku kao još jednu lekciju u odrastanju,sazrevanju...kao još jednu stepenicu ka cilju zvanom evropski velikan KK Crvena Zvezda ... zadržani smo još 45 minuta posle utakmice i kada smo izašli ,napolju nije bilo nikog,samo par policijskih kola i 2 borbena vozila.Krenuli smo ka gradu i na ulasku u "Irish Pub" gde smo noć pre toga sanjali overu TOP16 na Arandjelovdan u Konstantinopolju, telefon mi se automatski konektuje na wi fi i saznajem kao prvu vest da je za vreme utakmice Marko Ivković Jagoda ,Delija,Srbin,inženjer geodezije,lepotan,junak,sin,brat,momak izgubio život ... dok smo mi ostajali bez daha zbog hrabrosti Kaline i Luke on je kukavički,sa ledja ubijen,uboden u srce zbog nečijeg nemara,neozbiljnosti,nečovečnosti.Ceo svet nam se srušio u tom trenutku.Umesto Marka sam to mogao biti ja,moj sin ili moj drug i jedini naš greh bi bio to što smo došli da navijamo za klub koji volimo i za koji živimo,nažalost,Marko je za njega dao svoj život.

U tom trenutku sve gubi smisao.Koš Ercega,asistencija ili promašeno bacanje za pobedu Markusa,TOP16 ... čitamo izjavu Atamana,pedagoga,trenera,zrelog čoveka,čitamo saopštenje policije,kluba Galatasaraj i ne verujemo ... momak je poginuo,ubijen sa umišljajem,zaklan na sred ulice,a oni nama,njemu pljuju u lice i u takvom trenutku ... koliko sam voleo godine u kojima sam postajao čovek i odrastao,toliko sam zgrožen ovim vremenom,načinom života,normama,pravilima ...

Molim Boga da krivce najstrožije kazni.Da, Boga,njega lično,jer u njega verujem,a u pravosudni sistem Turske se ne uzdam (ubice navijača Lidsa su osudjene na 15,a izašle posle 2 godine) ,i zahvaljujem mu se što i danas postoje ljudi kao što su Žarko Dapčević,Abraham,Jusuf,Serdar,Marios,Emil,Srdjan,Emir,Konki,Arsenije,Džep,Chaos,Avanti,Madjar sa kojim sam razmenio majice u Solnoku,moj sin,Bojan iz Banja Luke,BRIGATE iz Banja Luke,drugari mog sina iz Zvezdine Revije i sa Severa,Žora Red Devil,moj brat Koča,Bora iz Portugala i svi oni dragi pošteni,hrabri,časni,strasni navijači moje Zvezde,njihovih Partizana,Fenera,Olija,Galate,Solnoka i drugih klubova sa kojima smo ratovali na terenu,a bili LJUDI van njega ...

rekao je jednom živi,hodajući svetac,ikona i svetost naša Patrijarh Srpski Gospodin Pavle : " Budimo ljudi ...!"

Večna Slava Marku Ivkoviću Jagodi ...

veteranov post a b92.inaceto je ovaj lik koji je dao i izjavu za vice.com sto su svi preneli.

Van mreže VolimPFC

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +53/-42
    • Pogledaj profil
« Odgovor #418 poslato: Novembar 23, 2014, 09:24 »
[youtube=622,350]http://www.youtube.com/watch?v=jYRDQhP1IHY[/youtube]

Na šta vam liči ovo što ovaj lik na 0:50 drži u ruci?
Моје јутро, мој дан, моје жеље, мој сан, мој живот, моја ствар, једно име Партизан...

Н.А.                                                            26.11.1918.

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #419 poslato: Novembar 23, 2014, 09:29 »
videh da se na nekom zvezdinom forumu pise kakoje to maceta,meni vise lici na bejzbolku.a opet nisam siguran da je i jedno od toga...