Autor Tema: Uopšteno o OI  (Pročitano 169486 puta)

Van mreže ladja

• Starosedelac
  • Ugled: +108/-96
    • Pogledaj profil
Odg: Uopšteno o OI
« Odgovor #105 poslato: Jul 21, 2016, 04:24 »
Američki sportisti ne moraju se testirati na doping na OI jer za njih garantuje Američka Vlada dakle...Roko Leni Ukić će pišati u čašu  dok Karmelo Entoni neće!Sve dok se OI ne završe.
Za nekih 10-15 godina kad budu se porazbolevali od šećernih bolesti,parkinsa i budu zaboravljeni  Nike ne bude imao nikakve koristi od njihova lika i imena kao što se desilo sa Merion Džons pa su joj nakon deset godina u penziji oduzeli medalje...

Pa Florens Grifit Džojner je umrla od posledica višegdišnjeg uzimanja anaboličkih steroida  i danas  stoje njeni rekordi na 100 i  200  metara koje verovatno niko neće srušiti.

Sud u Lozani?Ajde...pa i središte Natoa je u Briselu pa znamo ko tu vodi glavnu reč...
Amerikance niko nikada neće uhvatiti jedino ako oni to sami ne objave...siguran sam da  Ben Džonson nikada  ne ni bio uhvaćen da  je Amerikanac u pitanju i da baš nije pobedio u finalu Karla Lujsa...

Van mreže ladja

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #106 poslato: Jul 21, 2016, 04:31 »
A da ne spominjem slučaj Marije Šarapove....

Sad kad budu uhvatili i  Ovečkina ili  Malkina u  NHL-u...

Van mreže Blefer

• Starosedelac
  • Ugled: +104/-109
    • Pogledaj profil
« Odgovor #107 poslato: Jul 21, 2016, 04:42 »
Kako se ono kaže " svi kradu ali lopov je samo onaj kog uhvate"
Ћацо СрБиНе скини нам се с grbine

Van mreže djavaganosa

• Starosedelac
  • Ugled: +74/-1
  • ?
    • Pogledaj profil
« Odgovor #108 poslato: Jul 21, 2016, 04:44 »
Američki sportisti ne moraju se testirati na doping na OI jer za njih garantuje Američka Vlada dakle...
nisam znao, imaš neki link na ovo? čija je to odluka?
I know you think you understand what you thought I said but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant.

Van mreže ladja

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #109 poslato: Jul 21, 2016, 04:49 »
Američki sportisti ne moraju se testirati na doping na OI jer za njih garantuje Američka Vlada dakle...

Imaš google pa traži najeo sam se kao Guska pa mi se ne da živeti..

:mukica:

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +105/-164
    • Pogledaj profil
« Odgovor #110 poslato: Jul 21, 2016, 05:19 »

Mislim da i amerikance testiraju na OI, ali nije to bas tako jednostavno kao sto izgleda.

Americki sistem antidopinga je poprilicno komplikovan. Svaka od njihovih liga ima zasebnu kontrolu, zasebna pravila, kazne. Ogromne su pare u pitanju, pa uz nesto toliko bitno idu i brojne 'olaksice'. Ukupni broj kazni je jako mali s obzirom na broj sportista, broj utakmica i sezona uopste. Kazne su poprilicno labave, od nekoliko utakmica zabrane igranja do godinu. I to se povecavaju tipa 5-10-15 utakmica, dakle bukvalno imas prava na vise gresaka. Detalje o testovima jako rijetko daju, a koliko je samo tu bilo rezultata za mega zvijezde mozemo samo zamislit, jer ogromna finansijska masinerija stoji iza tih igraca i sigurno ne dozvoljava da nista izadje i unisti im profit. Koliko je americki sport komercijalan, to je valjda svima jasno i zaista je iluzorno ocekivati da se americki sportisti vataju kao somovi u sezoni parenja.

Onda svi oni dodju na OI, za komplet labaratorijom i naucnim timom iza sebe i ako postoji standardna doping kontrola, fala kurcu da nece da nalete na nju kao na minu, iskulirace jebene OI. Ili ce ih eventualno preveslati svojim naucnim manevrima, jer je sigurno da najbolje poznaju materiju i da im nema ravnih. Ko ocekuje da ce ameri kao kruske da padaju na standardne doping testove (a nije da i tu nisu padali), onda jebi ga. Rusima naravno niko nije kriv sto i oni nisu tako sposobni, ali udar samo na njih je vise nego ciljan.

Sto se tice ovog sportskog suda u Lozani, je li to isti onaj sto je Albaniji dodijelio 3 boda za utakmicu u Beogradu?  ::)  Toliko o njegovoj relevantnosti. Ne kazem da se Rusi nisu dopingovali, naravno da jesu, ali ovo je politika.
Zar nisu ljudi čudni? Nikad ne koriste slobode koje imaju ali zahtijevaju one koje nemaju. Ne koriste slobodu misli, traže slobodu govora.

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #111 poslato: Jul 21, 2016, 05:28 »
Ovo me podsjeca na nasu balkansku pricu o borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Vlast dodje i opauci nekog protivnika, ili svog pulena kojeg zeli da zrtvuje. I masa odma poleti, eto, pocela borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, krenulo je, pocelo je, moralo je od necega da krene, bravo i slicno. A sta se zapravo desi? Nista. Zaustavi se na tome. Predstavili su se kao veliki borci za pravednu drzavu (ovdje pravedan sport), sklonili nepodobnog (ili ga upozorili) i kraj. Oce li biti dalje? Naravno da nece.

Svakodnevno gledamo takve situacije, dje neko uradi ispravnu stvar, samo zato sto mu odgovara u tom momentu, a nikako zbog toga sto je to uzeo kao opste dobro, kao ideju, kao nesto sto treba uvijek praktikovati. Od te selektivne pravde mi je muka, kakve se lazi i licemjerje istresaju kod takvih slucajeva. Evo danas cemo da budemo pravedni, postovacemo pravila...pocecemo od..od...od onoga tamo. Cisto slucajno.

Zar nisu ljudi čudni? Nikad ne koriste slobode koje imaju ali zahtijevaju one koje nemaju. Ne koriste slobodu misli, traže slobodu govora.

Van mreže Edvard Kulen

• Starosedelac
  • Ugled: +145/-113
    • Pogledaj profil
« Odgovor #112 poslato: Jul 22, 2016, 09:14 »

Imaš google pa traži najeo sam se kao Guska pa mi se ne da živeti..

:mukica:

http://www.b92.net/sport/london2012/kosarka/vesti.php?yyyy=2012&mm=08&dd=06&nav_id=632553

http://sport.blic.rs/kosarka/svetska-kosarka/pitali-smo-fiba-da-li-su-amerikanci-testirani-na-doping-evo-kako-glasi-odgovor/4hfrzsk

http://www.adas.org.rs/vesti/2014/09/15/americki-sportisti-idu-na-doping-kontrolu-kao-svi-ostali/

Ja bi samo skrenuo pozornost na zadnji link i činjenicu da je morala službenim priopćenjem reagirati Srpska antidoping agencija zbog navale gnjevnih mailova. Znam da su Srbi i Rusi braća, ali što je previše.  :smeh3:
« Poslednja izmena: Jul 22, 2016, 12:02 Edvard Kulen »

Van mreže djavaganosa

• Starosedelac
  • ?
    • Pogledaj profil
« Odgovor #113 poslato: Jul 22, 2016, 09:29 »
hah, testiranje u američkim profi ligama je napravilo korak prema razini koju prakticiraju širom svijeta (koja je sama još uvijek nedovoljna), ali još je to daleko od ozbiljnog. Recimo, uvjeren sam da 50% igrača NFL-a uzima neku vrstu preparata, a oni jedino love ove koji puše travu.
I know you think you understand what you thought I said but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant.

Van mreže VolimPFC

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +53/-42
    • Pogledaj profil
« Odgovor #114 poslato: Jul 22, 2016, 02:50 »
Моје јутро, мој дан, моје жеље, мој сан, мој живот, моја ствар, једно име Партизан...

Н.А.                                                            26.11.1918.

Van mreže djavaganosa

• Starosedelac
  • ?
    • Pogledaj profil
« Odgovor #115 poslato: Jul 22, 2016, 03:28 »
http://www.cdm.me/sport/ostali-sportovi/novi-skandal-23-osvajaca-olimpijskih-medalja-dopingovano

Evo... ah da nije tih zlih i dopingovanih Rusa...

misliš da ove neće procesuirati i izbaciti? oduzeti medalje?

Van mreže VolimPFC

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +53/-42
    • Pogledaj profil
« Odgovor #116 poslato: Jul 22, 2016, 03:33 »
Čekam(o).  Prvi korak je da objave imenta dotičnih.

I da, mislim da neće.   Ići će na priču da te supstance na koje su pozitivni, 2008. i 2012. nisu bile na listi zabranjenih supstanci.
« Poslednja izmena: Jul 22, 2016, 03:34 VolimPFC »
Моје јутро, мој дан, моје жеље, мој сан, мој живот, моја ствар, једно име Партизан...

Н.А.                                                            26.11.1918.

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #117 poslato: Jul 22, 2016, 03:39 »
Citat
To znači da su sportisti tada koristili nove vrste dopinga, u to vrijeme nepoznatim testovima antidoping agencije.

O tome sam i govorio. Amerikanci imaju najmocniju masineriju iza sebe jer se kod njih vrti najveca para. To sto oni sad rade, drugi ne znaju ni da postoji. Ajd neka uloze u antidoping agencije neka znacajna sredstva pa da vidis belaja.

Nije ovo odlika samo amera, ali je jasno da su oni najvise koraka ispred ostalih. Zatim rusi,kinezi i slicne velike nacije. Na dnu smo mi mali za koje se klasicni antidoping testovi i rade.

Van mreže ladja

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #118 poslato: Jul 22, 2016, 04:04 »
Edvard Kulen

I šta si dokazao s tim što si našao link iz 2014?

Koji nema apsolutno nikakve veze sa OI i Atletikom?

A s Rusijom još manje....

Ne razumem uopšte swta je smešno?

Ko je ovde spominjao "bratstvo" Srba i Rusa?

Osim tebe koji sam donosiš zaključke...jel ovde neko rekao da su Rusi nevini?

Van mreže ladja

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #119 poslato: Jul 22, 2016, 04:14 »
Čekam(o).  Prvi korak je da objave imenta dotičnih.

I da, mislim da neće.   Ići će na priču da te supstance na koje su pozitivni, 2008. i 2012. nisu bile na listi zabranjenih supstanci.

To je to...farmacija koja proizvodi nove suplimente je uvek korak ispred antidopingških inspekcija.

I da u Americi u njihovim ligama sportisti padaju zbog duvanja vutre ili šmrkanja belog...ne znam kada je zadnji put neki aktivni američki sportista u NBA,NFL-itd pao na dopingu na recimo steroidima?

Ima dobar dokumemtarac o steroidima na YT oni su do sredine 80-ih praktično bili nepoznati u sportusve do sumnjivih rezultata DDR-a u ženskom plivanju...i do Bena Džonsona..

I sve su razvijeniji i teže ih je pronaći jedno je sigurno narušavaju zdravlje pa su mnogi pomrli od posledica steroida..

Mislim jasno mi je da recimo u NBA ligi se mnogo radi u teretani ali radi se sad i Evropi pa opet možemo videti kako se igrači koji dođu u NBA za manje od godinu dana napucaju mišićima kao da su spavali na tegovima...