Autor Tema: 148. večiti derbi, Crvena zvezda - Partizan, stadion "Rajko Mitić" 25.4 u 18h  (Pročitano 83954 puta)

Van mreže NebojsaK

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +0/-0
    • Pogledaj profil
Sa Sportskih ...

Ne znam da li ste primetili, kad god su kamermani stavljali u prvim plan stratega Partizana, na kojima su se videle sugestije koje je upućivao svojim igračima, u pozadini se nalazio i Lalatović, koji je pažljivo "prisluškivao" Milinkovića i kreirao taktiku na osnovu suparničkih ideja i planova.

A ne zna se koji je vise supalj  :smeh3:

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
  • Ugled: +61/-256
    • Pogledaj profil
vidim i pre derbija su grobari se sukobili sa policijom, ne znam dal je to bilo nesto neposredno pred utakmicu ili kada vec...
[youtube=622,350]http://www.youtube.com/watch?v=JXFxC0KDDxU[/youtube]
« Poslednja izmena: April 26, 2015, 02:01 NenadBG »
A ljubav ka tebi jos jaca je...

I svakim danom sve vise volim te...

Van mreže VolimPFC

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +53/-42
    • Pogledaj profil
Ovo je oko sat- sat i po pred utakmicu bilo.   Privedena i 4 strana državljanina,  Bugari vjerovatno jer ih je juče bila opasna brojka na Jugu.
Моје јутро, мој дан, моје жеље, мој сан, мој живот, моја ствар, једно име Партизан...

Н.А.                                                            26.11.1918.

Van mreže VolimPFC

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
bio bi zahvalan ak bi neki od vas, u par kratkih crta, objasnio mi neupućenom tko je jučer započeo pizdarije i zašto je izbio fajt, te koga su oklopnjače izmlatile na kraju - samo cigane ili i one Zaboravljene, Zabravljene ili Zabranjene, kako li se već zovu?!  ;) :cigara:

uglavnom, svaka čast svima vama koji još idete na te tzv. derbije i prvenstvene utakmice trećerazredne kvalitete, koje ne pružaju ništa od nogometa, već samo zdravstveni rizik... :kafa:

Zabranjeni(odnosno njihov dio koji ne želi da se vrati na Jug) su bili na dijelu Istoka blizu Severa. Tu su počeli sukobi sa navijačima Zvezde
na istočnoj tribini, što je revoltiralo Delije i krenuli su da preskaču ogradu i da se tuku sa Zabranjenima.
Policija je brzo reagovala, sproveli su Zabranjene do suprotnog kraja Istoka(to se završilo bez nekih većih trzavica), a onda kreće haos i krvava tuča sa policijom kada Delije masovno pokušavaju da uđu na Istok i stignu do mrskih neprijatelja.  :D
Моје јутро, мој дан, моје жеље, мој сан, мој живот, моја ствар, једно име Партизан...

Van mreže Boki

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +7/-2
    • Pogledaj profil
[youtube=622,350]http://youtube.com/?v=jz6r_Nf4HM8[/youtube]
Voleo sam, volim ga, voleću ga ja.
Jer će ime njegovo večito da sja!

Van mreže VolimPFC

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
Evo ga snimak tuče na istoku.

[youtube=622,350]http://www.youtube.com/watch?v=CVjGG-BCXIU[/youtube]

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
pfc,ne bih rekao da su se delije nesto mnogo trudile da stignu do grobara. odmah nakon zavrsetka tuce sa grobarima, rekao bih da im je policija bila u fokusu,i da su se iskljucivo sa njima tukli,bez nekog obracanja paznju i pokusaja da dodju do grobara.
jedino ne znam kada su krenuli ka izlazu severa,da li su tada mozda zeleli da dodju do grobara van stadiona(na nekoj od televizija su tako rekli) ili su se samo tukli sa murijom koja je pokusala da udje na sever i smiri stvari. iako je to sve bilo na samom pocetku.to je u stvari i manje vise onako masovan pocetak sukoba sa policijom...

inace kao sto sam vec rekao iskljuciv je krivac policija. ali ono sto me dodatno uzasno nervira sto apsolutno niko u javnosti to pitanje nece ni postaviti,zasto na istoku negde oko pola tribine nije bio jedan policijski kordon.da se to desilo siguran sam da nista od ovoga se ne bi desilo. kao sto sam vec rekao to u sustini policiju ni ne zanima. boli ih uvo,njima je sve ovo ok.
i nije ovo prvi put da policija svojim cinjenjcem ili ne cinjenjem omogucava sranje ili cak dovodi do njega. da ne pricam koliko se puta desava da neke stvari rade totalno nelogicno,bez ikakvog pravog razloga. secam se koliko puta desavalo da u pioniru na zvezdinim utakmicama,bez ikakve logike na onim terasicama gde su semafori prave male kordone i ne dozvoljavaju navijacima da prelaze sa jedne na drugu tribinu.i to na utakmicama gde nema gostujucih navijaca,gde su u hali samo zvezdini navijaci. obajsnjenje je imamo takvo naredjenje. totalno bespotrebno na utakmicama bez nekog veceg rizika,sa navijacima samo jednog tima u hali.
ili npr kada sam pre par god bio na jednom derbiju na jna(znam da sam tada pisao o tome),i sedeo sam na istoku sekotor ka severu. manje-vise svi smo tu bili zvezdasi.a na jna je ona loza bukvalno izad tribine metar i po. i sada u samoj lozi su vecinom partizanovci.i tu je bio jedan lik koji je konstantno pevao one pesme gde se vredja zvezda i zvezdasi,hvatao se za muda,pokazivao rukama isto kitu i sl. sve u svemu ljudi su polako poceli da pizde i bilo je jasno da ce doci do tuce. policija je bila bukvalno na 20ak m od tog mesta,tamo u onim ulazima na tribine. i posto sam ja sedeo tacno iznad njih,a kada sam video da ce sigurno doci do tuce,licno ja sam pozvao policiju da dodje da ce izbiti tuca.naravno njih je za to bolelo uvo. kada je npr 5min kasnije izbila tuca,onda su ti isti policajci brze bolje  istrcali iz tog ulaza,i verovatno dokacili i nekog i koga ne treba. a blo je dovoljno da njih npr 4-5 tu stanu da sprece tucu.

kao sto rekoh policija je na zalost toliko puta na ovaj ili onaj nacin doprinela sranjima,a retko kada je to iko spomenuo u javnosti.u startu sam znao da ni ovaj put to apsolutno niko nece ni spomenuti...

to sve naravno ni na koji nacin ne abolira navijace.oni su ti koji prave sranje,i koji ga zapocinju u najvecem broju slucajeva(desavalo se na zalost nekada da i policija zapocne),ali svi znamo da su oni degenerici. na zalost znamo i da su to neki koji imaju ko zna koliki dosije,ali opet dobrim delom ne odgovaraju za svoja dela. drzava da hoce bi i te kako mogla da u velikoj meri smiri navijace. zasto joj to ne odgovara to je drugo pitanje. vlasti su se menjale,a taj odnos je ostajao konstantan.
takodje oni koji retko idu na utakmice sa ovakvim sranjima odmah povezu vodje,a vodje su najcesce oni koji ovakva sranja smiruju,sto se i juce desilo.
takodje svaka cast i covicu,sve i da mu je motiv bio da zaradi neki poen, on je sve sa sinom i zetom uleteo medju dve strane,i oko njega su pucale glave.a opet pokusao je da smiri situaciju...

Van mreže nyc

• Starosedelac
  • Ugled: +217/-297
    • Pogledaj profil
[youtube=622,350]http://www.youtube.com/watch?v=nJBgFFD52Sk[/youtube]

Odmah na početku (0:04)... Ala ga je opravio, svaka čast!
Bez starca nema udarca. Ili, "došo si stadion da mi rušiš?!"

Hrabri zabranjeni je verovatno još uvek u carstvu snova.  Odavno nisam video lepši KO.

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
taj matori je ocigledno clan red devila,vidi se po majci.znaci neki stari navijac.ja ne znam da li oni uopste i imaju neku mladju ekipu ili su to samo jos neki stariji clanovi,koji jos odrzavaju to ime. inace koliko znam to je jedna od najstarijih navijackih grupa.ono jos pre spajanja njih nekoliko u delije...

Van mreže VolimPFC

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
Momak je inače odmah ustao i nastavio da se pegla, tako da "carstvo snova" nije dugo trajalo.  Matori ga je odvalio pošteno, svaka čast.

Kako iskusno isječen klip na 0:20  kada su Zabranjeni krenuli da rastjeruju cigane i došli najbliže Severu.  :aplauz:   Onda upada policija na Istok i Zabranjeni se povlače, a na klipu ispada kao da bježe od cigana.
« Poslednja izmena: April 26, 2015, 05:55 VolimPFC »

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
pfc,kao sto je u jednom od grobarskih klipova koje si okacio to pocetak kada grobari jure ka severu,pa onda ulazi zandarmerija.a ne vidi se kada grobari dobijaju batine. tako da svako tera vodu na svoju vodenicu.glupo je takve stvari i komentarisati.
a tek retardirani komentari ispod nekog od grobarsih klipova,to me odusevilo. ne sumnjam da su slicni i ispod klipova koje kace delije...

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +105/-164
    • Pogledaj profil
Nisam gledao derbi...mozda drugi koji sam propustio u zadnjih...pa sigurno 7-8 godina. I taj prvi je isto bio 0:0 cini mi se...vala znam da ih eskiviram  :palac:
Zar nisu ljudi čudni? Nikad ne koriste slobode koje imaju ali zahtijevaju one koje nemaju. Ne koriste slobodu misli, traže slobodu govora.

Van mreže Zgembo Adislić

• Starosedelac
  • Ugled: +54/-20
    • Pogledaj profil
derbi uopšte nije bio toliko loš (obzirom na rezultat 0-0). Bilo je šansi na obe strane, ne previše, ali opet i ne premalo da bi se utakmica nazvala mrtvom.

S te strane ne mogu da ne pomenem ove vrle novinare Blica, Kurira i B92 koji su odmah krenuli sa standardnim naslovima o tragičnoj igri i tragičnim dešavanjima oko terena itd... Jednostavno, one klasične predrasude prdonja koji su tu samo kada treba da se pljuje.

Da su utakmicu istog intenziteta odigrali Juve i Bajern npr. utrkivali bi se sa nekim taktičkim objašnjenjima, ovako su samo po difoltu opljuvali, a verujem da neki od njih nisu ni gledali tekmu.

Meni je npr. Partizan bio skroz OK, naravno, možda zato što kvalitativno naš fudbal posmatram u drugoj ravni, za razliku od tih novinara koji kod kuće igraju PES i gledaju Ligu Šampiona, pa se onda iščuđavaju što kod nas ne može tako.

PS.

za usporedbu, "mrtav" derbi je ona utakmice od pre dve godine na Marakani kad je Zvezda dobila autogolom Obradovića. To je tekme bez ijedne šanse i skroro bez ijednog fudbalskog poteza na terenu. Ovo juče je u poređenju sa tim bio joga bonito.

Van mreže VolimPFC

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil

za usporedbu, "mrtav" derbi je ona utakmice od pre dve godine na Marakani kad je Zvezda dobila autogolom Obradovića. To je tekme bez ijedne šanse i skroro bez ijednog fudbalskog poteza na terenu. Ovo juče je u poređenju sa tim bio joga bonito.

U centar.
Pa samo mi smo juče imali 4(Babinjo, Brašanac, Balažic, Živković) gol-šanse. Imala je i Zvezd neke svoje, malo manje izgledne, ali šanse svakako. Igra puna intenziteta, dosta trčanja, jakih duela...

Van mreže Laki

• Globalni moderator
  • Starosedelac
  • Ugled: +54/-10
    • Pogledaj profil
Kada jedan kaže da je derbi bio loš, masa kao hipnotisana kreće da prati njegove reči.

Derbi nije bio sadržajan u smislu šansi na svakih pet minuta. Bio je borben.
Možda je bio mrtav zbog stvarnog katastrofalnog izdanja, recimo Parkera, pa odmah po celom timu. I taj Parker koliko god loše rešavao neke duele, očajno šutirao glavom, itd... je imao pretrčanih ko zna koliko kilometara, držao konstantan presing na igraču odbrane. To ljudi ne gledaju. Nije to tip igrača Šćepakadabra koji mrcvari. Ovaj bre trči kao volina.

Šteta što je bilo 0:0, znao sam da će Parizan igrati bunker zato sam i bio siguran u rezultat.
Bio derbi, pričaće se još par dana o njemu, a onda nastavljamo da živimo bolje svakim novim danom.
« Poslednja izmena: April 26, 2015, 10:47 Laki »
John Pilger je sedamdesetih pravio dokumentarac o disidentima u Čehoslovačkoj. Jedan od njih mu je tad rekao kako zapad ima mnoge prednosti u odnosu na istok, ali u jednoj stvari istok ima prednost. Pilger ga pita,a koja je to? Odgovor - Kad nas mediji lažu, mi znamo da nas lažu.