Nadam se da si riješio probleme sa probavom.
Ono što ti izgleda ne shvataš je da bih imao još žešće probavne (i ostale) probleme da su "moji" krenuli da zvižde, recimo, kada je bio minut ćutanja za Blagoja Paunovića.
Nije poenta u tome. Stoka je stoka. Nego što je to tebi poslužilo samo kao povod da se iskenjaš po JSD i njegovim navijačima. Da nisam u pravu, ne bi pominjao maga, Lovernja, Moreiru itd itd...
Nisi u pravu! Evo i zašto. Moje spominjanje "maga" & Co. je bilo podsećanje na onaj foto kolaž, "Uz njih odrastaju naša deca". Vidiš, to je ta navijačka
mitomanija i idolatrija koja se zapatila kod nas ima već 20ak godina. Kao, sve je nekako produhovljeno i uzvišeno

; kao, evo naših idola, junaka itd. A tu su i naša mila "deca".
Neko ko je postao sinonim za divljaštvo, javne napade na sudije - što kroz glasno pičkaranje, a što kroz kao nekakve pokušaje da se fizički obračuna sa njima - ne bi smeo nikada da bude nekakav uzor "našoj deci". A on to svakako jeste. I više od toga - čovek je nekakvo polubožanstvo medju "decom". A tek "naša deca"?! Pa jel su to isti oni koji odmah, na početku odavanja počasti velikanu koji je radio
i u jednom i u drugom klubu (!) , kreću sa vredjanjem
žene predsednika rivalskog kluba ?! Aman?
Ne radi se tu o jsd. Da je bila postavljena nekakva kolaž fotka Zvezdinih velikana, uz koje odrastaju "
naša deca" (zamišljam Terzu, Kokezu i još nekolicinu lopurda i krimosa), ISTO bih napisao! ISTO! Ukazao bih na
isti kontrast izmedju surove stvarnosti i nekakve mitomanije gde se "naša deca" klanjaju
moralnim nakazama (cit. Dostojevski).
Ili, hajde da budem još konkretniji. Medju "delijama" postoji kult "bratstva" sa Olyjevim mamlazima. I tako se dogodi da nekih 300 maloumnika krene iz Bgda u Atinu da budu nekakva ispomoć "Pravoslavnoj bratiji". Ali, nisu oni tamo otputovali da bi zajednički navijali, već da bi ganjali po ulicama Atine i Pireja BBBoyse! Prema novinskim izveštajima, više navijača jednog i drugog kluba je zadržano jal u bolnici, jal u policiji! Najmanje jedan BBB je
izboden nožem (jel to ono, "samo pičke bodu"?

) .
I tu opet natrčavamo na taj
kontrast koji mi baš bode oči. Na jednoj strani imamo nekakav mit o "pravoslavnoj braći", mi i Grci... itd. Ali na drugoj, tj. u stvarnosti, suočavamo se sa najgorim ološem i najnižim strastima koje samo totalni divljak može da "slavi".
O tome se radi. To što sam pokušao da ukažem na
kontrast izmedju mita i stvarnosti o "herojima i našoj deci" je bio samo moja reakcija na nešto što se dogodilo u prethodnih 24 časa. Dakle, običan komentar na vest o najnovijem ispadu "naše dece". Nikakvo "kenjanje po jsd" mi nije bilo na pameti.
Štaviše, svim srcem sam uz vaš tim večeras. I uvek ću biti u medjunarodnim okršajima.