Druže Faule,
"magovo" trenersko umeće ja nikada nisam, dovodio u pitanje. A, koliko me pamćenje služi, nije nijedan drugi navijač CZ na ovom forumu.
Ali, o tome ovde NIJE REČ.
Zaista, nema nikakve svrhe da se po ko zna koji put "zavrtimo" u istom krugu. Kako sam i predvideo, "odgovori" na komentare o njegovim ljudskim i moralnim kvalitetima odmah kreću u pravcu višegodišnjeg "karanja", što je samo po sebi nedostojno ozbiljne diskusije. Odnosno, promašena tema u začetku. Uostalom, mislim da smo odavno svi rekli šta smo imali na tu temu. Ja ne želim da više pričam o njemu. Ovih nekoliko komentara sa moje strane se ticalo navijačke mitomanije i tog otužnog raskoraka izmedju reči i dela. U tom smislu sam spomenuo propalitete u SD CZ. Po učinku, niko od njih ne može ni do kolena da stane uz "maga". Prema tome, preskoči to, molim te. Ali, po moralnoj trošnosti, po zlu i muljanju - svi su oni ista ekipa.
Da imam decu, NIKADA im ne bih dozvolio da se dive bilo kojoj ljudskoj gnjidi iz te zajedničke ekipe. I te kako bih se potrudio da svojoj deci objasnim šta znači kada je predsednik kluba za koji svim srcem navijaš čovek za kojim je još uvek na snazi POTERNICA!! Ili, čovek koji koristi svaku priliku da vežba psovanje pred TV kamerama! Ili, šta znači kada "deca" skidaju gaće i pokazuju racku, neka druga deca potpuno obezvređuju minut ćutanja, a neka treća deca organizovano kreću u klanje protivničkih navijača!
Muka mi je više od tih jevtinih parola, "nismo isti", "institucija", "prostitucija", "Indija-Pakistan..." itd. Od te navijačke mitologije. Šta one znače? Ništa! Sve je to šuplje ko tunel ispod Sozine! Osim što su zgodne kao nekakvi borbeni pokliči, kao obredne recitacije. I kao takve su i prihvaćene i naša "deca" ih uredno i disciplinovano uče i ponavljaju.