faul,ajde se vrati na ovo...
znaci 14 igraca,ako sklonimo i macvana,fakticki to je 13 igraca za reprezentaciju koje je dao za 13godina. ne zelim da omalovazavam rezultate partizana,ili duleta,ali cinjenica je da velika vecina igraca koje je pravio u partizanu su maksimum dozivljavala u partizanu.i tu jeste neka vrsta duletovog znanja,i za partizan je to dobro.medjutim za igrace bas i ne. jer su dobrim delom posle dosta padali,i nikada nisu postali ono sto se ocekivalo.
jeste zadatak trenera da izvuce iz igraca maksimum,ali je po meni problem sto je dule tako i birao igrace,pa u neku ruku ih cak tako i pravio,da kod njega imaju maksimum,a da budu u neku ruku nenaviknuti na drugu sredinu. hocu reci pravio je vecinom igrace na kalup,kalup koji se njemu u igru savrseno uklapao,ali koji ocigledno bas i nije tako prolazio u ostatku evrope...
njemu svaka cast na rezultatima, pokazao je da je odlican trener,pa i vrhunski,ali dule pored svih rezultata ne moze u istu recenicu sa zeljkom,dudom,karijem,jer su oni dokazani na najvisem evropskom nivou,imaju titule na tom nivou.to sam uvek pricao,vrhunski evropski trener jeste,ali ne ona najnajvisa klasa.sto je i dokazao,da se van partizana,tj zemlje nije snasao.
partizanovci duletu treba da budu zahvalni.ali to ne znaci da nema mane,i da je savrsen.ima i on svoje limite,ali je za partizan u strucnom smislu bio savrsen. doneo mu je dominaciju puno godina(ali eto svi zaboravljaju i da realno nije imao ravnopravnu konkurenciju,i da je i te kako imao i logistiku van terena).a kako rece pera ispadne da je dule za sve zasluzan,pravio magiju,a za zvezdine rezultate je zasluzan vucic. ali jebi ga,duplih standarda ce uvek biti,sta da se radi...
da napomenem jos jednom,da dule je najbolji i najuspesniji trener u zemlji zadnjih 20god koji je radio, i da velika je stvar bila plasman na f4,niko to ni ne spori. ali eto vidis zvezda sada igra trecu godinu el,i za sada ima dosta bolje rezultate,nego sto je imao partizan sa duletom prve tri godine nastupanja u toj istoj el.sta ce biti u narednom periodu videcemo,nisam vidovit...
PS.stvarno ne vidim da pljujem duleta,niti mi je to cilj.mislim da dosta argumentovano obrazlazem svoje misljenje,koje uopste nije nesto lose(pricam o strucnosti),ali nije ni bogopoklonstvo prema istome...