Mislim da tu nema neke "crte" - kao, smeš da psuješ igrača i eventualno, suprugu, ali ne smeš dete i sl. budalaštine.
Vredjanje je - vredjanje i nema svrhe dalje raspravljati.
Ja neću sad da se ovde foliram da nisam mislio sve najgore o "gospodinu" (i još uvek mislim!).
ALI, masovno ga vredjati i prozivati usred utakmice je
NEDOPUSTIVO. Da sam bio na Čovićevom mestu, prvi bih pozvao sudije i delegata čim se začulo, "Svinjo debela" iz Zvezdinog kopa. Ili, ona budalasta pesmica o Mačvanu i konjskoj glavi! Ne zaustaviš li takve idiotluke
ODMAH, ne
sasečeš li ih u korenu - one će se množiti brzinom zvuka i postaće sasvim prihvatljiv deo "
navijačkog folkora"
Navijački folklor ... do mojega!
Kada bi domaćin meča prvi uzeo mikrofon u ruke i preteći se obratio "svojim" navijačima, možda bi se neka druga pesma pevala u Pioniru!?
Neću reći da jedva čekam treću utakmicu izmedju jsd i fmp, ali očekujem "spektakl u najavi". Da li će grobari uspeti da nadmaše sami sebe? Da li ćemo prisustvovati još jednom festivalu "lucidnog i šmekerskog" navijanja?
Sve mi se čini da hoćemo. Pa, hajde da vidimo dokle smo u stanju da idemo. Odn. , dokle su ONI u stanju da
idu.
Pritom, za mene su "ONI" -
SVI ONI: Delije, Grobari, Ovi oni, trte-mrte... svi ti izfrustrirani, hormonima izbombardovani klinci koji bi da se negde istresu. Zakon fizike, zapravo. Kod te dečurlije piči energija, piče hormonski slapovi i to mora negde da ODE! Moraju nekako da se "isprazne" momci.