Analizirao sam malo BATE, i evo mojih zapažanja...
Odbrana:
-Štoperi izrazito visoki(Milunović(ex Lučani i Borac) i Dubra), 1.94 i 1.90 praviće nam problem prilikom kornera i u igri glavom, naša prednost bi mogla biti brzina.
-Na lijevom beku im igra nekadašnji Zvezdin igrač Filip Mladenović.
-Desni bek im je iskusan igrač koji je godinama igrao za Ruski Kuban.
Sredina:
-Na poziciji zadnjeg veznog su im neki Bjelorus koji je dosta nizak, pa bi možda mogli da imamo prednost u vazdušnim duelima na sredini, a drugi je reprezentativac Crne Gore, Nemanja Nikolić, koji je dao i pobjednonosni gol protiv Videotona. Taj Bjelorus je jednu utakmicu igrao i na lijevoj strani, ali mu je prirodna pozicija zadnji vezni.
-Na poziciji centralnog veznog igra Dmitri Baga. Oni suštinski igraju sa dva zadnja vezna i centralnim veznim. Defanzivno orijentisana sredina.
-Aleksandr Karnitskiy igra na pozicji ofanzivnog veznog, međutim to je igrač sa određenim defanzivnim karakteristikama, u skladu sa orijentacijom ekipe.
-Odličan krilni igrač, Igor Stasevich je igrao prve dvije utakmice po 90', ali je druge dvije bio van tima, iz meni nepoznatih razloga.
-Drugi krilni igrač je Mikhail Gordejchuk. Igra i po lijevoj i po desnoj strani.
Napad:
-U špicu je kapiten, iskusni Vitali Rodionov, član BATE-a od 2006. Nije postigao gol u ove 4 utakmice kvalifikacija. Rekao bih da će nam zadavati daleko manje problema od Tadea.
Neko moje mišljenje je da svoju igru baziraju na prekidima i kontrama, slično Steaui, s tim što je ova ekipa igrački za klasu ispod Steaue.