Lomić ni u cvetu mladosti nije bio brz igrač, a sada ima 32 godine

.
Ono o čemu svi sline (njegov centaršut) je prilično prazna priča, jer i Petrovića u prvom timu drži baš taj centaršut (ako se ne varam, već do sada ima 3 ili 4 asistencije u sezoni).
Jasno je da su glavni problem Petrovićeva "plivanja" u odbarni (koji su naravno prenaglašeni, kao i uvek kada navijači uzmu nekog igrača na zub, postaje dežurni krivac za sve, što se dobro vidi i po poslednjim primerima iz NS), međutim valja primetiti da tu nije sve do samog igrača, već i do postavke igre.
Koliko vidim s početka sezone, Partizanov forte u napadu je igra po krilima, gde ima dva dominantna igrača, Živkovića i Abua. Da bi do kraja maksimizirali njihov kvalitet, oni moraju uz sebe imati ofanzivne bekove koji će raditi poduplavanja... Drugim rečima, Partizan daje koliko daje između ostalog baš zbog toga što Vulićević i Petrović puno više vremena provode na protivničkoj polovini u odnosu na tradicionalno shvatanje pozicije beka.
Meni se baš zbog toga i svideo ovaj Partizan, i voljan sam da podržim ovu koncepciju čak i po cenu nekih primljenih golova, jer utakmice su stvarno atraktivne, svako od nas se može počešati po glavi i setiti se kada smo poslendji put imali ovako potentan tim napred (meni na pamet pada Đukićev tim sa Dijarom i Jovetićem).
Ona situacija kada krilni igrač ima situaciju 1 na 1, a sa spoljne strane mu se u punom sprintu priključuje bek, meni je to fantazija, bukvalno smo opasni 90 minuta po meču sa tim... Uz dužno poštovanje Lomićevim kiflama, čisto sumnjam da bi on mogao da izdrži tempo koji po levoj strani vuče Abu.
Ja i dalje mislim da ovaj tim Partizana zaslužuje bolji štoperski par koji će raditi svoj posao, a ne samo hvatati alibi priče da su bekovi krivi za njihove golove. Uostalom, nevezano za igru, uzmimo primer i prekida, ni tu nam situacija nije sjajna, ili se i tu možda mogu vaditi na bekove.