Autor Tema: FK Crvena zvezda 2015/16  (Pročitano 241207 puta)

Van mreže Ajkula

• Starosedelac
  • Ugled: +105/-396
    • Pogledaj profil
Odg: FK Crvena zvezda 2015/16
« Odgovor #510 poslato: Decembar 06, 2015, 07:04 »
[youtube=622,350]cC1ftPLc88U[/youtube]

U prvom poluvremenu sjajna utakmica na obije strane a u drugom demonstracija sile.

Ovaj gol Viere je nesto najljepse sto sam gledao u poslednjih x godina.

Ali utisak je opet Plavsic. To je apgrejdovani Sestic.
Sta je radio onom nesretniku to je bilo strasno.
« Poslednja izmena: Decembar 06, 2015, 07:06 Ajkula »

Van mreže Saga Norén

• Starosedelac
  • Ugled: +2305/-1146
    • Pogledaj profil
« Odgovor #511 poslato: Decembar 06, 2015, 07:25 »
auuu, kakvo trpanje...svaka čast... :aplauz:

p.s. moram priznat da je šteta što ovaj tim Zvezde ne igra Europu ove jeseni...
vjerujem da bi imao što pokazat...
a na ljeto će ga ionako rasturit... :kafa:
"Rijeku se može dobiti samo kad je mamurna!" - Samir Toplak
"Saga, kucy i miha su vratili Adeze na vlast!" - by Bojci
"između običnog koša i dobre asistencije, uvijek izabirem dobru asistenciju! to mi je draže!" - #7 Toni Kukoč

Van mreže ladja

• Starosedelac
  • Ugled: +108/-96
    • Pogledaj profil
« Odgovor #512 poslato: Decembar 06, 2015, 07:39 »
Eh da dočekaju leto....lako moguće da će pola otići još do kraja januara..

Van mreže Blefer

• Starosedelac
  • Ugled: +104/-109
    • Pogledaj profil
« Odgovor #513 poslato: Decembar 06, 2015, 07:57 »
 Sedam komada posle debakla protiv borca,.ima nesto kod ovog grofa ali u srpskom fudbalu takve brzo potrose
Ћацо СрБиНе скини нам се с grbine

Van mreže nyc

• Starosedelac
  • Ugled: +217/-297
    • Pogledaj profil
« Odgovor #514 poslato: Decembar 07, 2015, 12:52 »
Diule,si bio? Oćemo izveštaj.

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
  • Ugled: +1197/-454
  • mitoman i povijesni revizionist
    • Pogledaj profil
« Odgovor #515 poslato: Decembar 07, 2015, 10:48 »
Nisam bio. Jebiga.

Gledali ekipno (u "the" kafani) uz pivo i cevapcice. Bilo lepo ali nije to-to.

Kako god, rasturacina. Gruba demonstracija sile nad do juce drugoplasiranim timom u prvenstvu i osvajacem Kupa. Prvo poluvreme jako zanimljivo, pravi revolveraski obracun na gol vise. Rani gol Pavlovica na samom startu (zakasnili Lune i Donald da ga pokriju; ovaj nije morao cini mi se ni da skoci, toliko je dobar korner bio). Izjednacio je Gruja sjajnim golom posle jedne polukontre. Sut iskosa sa distance od suprotne stative. Prelepo. Ubrzo je dosudjen penal nad Vijeirom (nije se dobro videlo sta se u stvari desilo, tako da ne mogu da komentarisem; Vijera se inace u jednoj situaciji pre toga bio isfolirao i to toliko providno da je bilo smesno; ipak nije dobio karton?!). Kako bilo, Ibanjez je dobro sutnuo za preokret. Cukaricki izjednacava posle katastrofalne greske uze odbrane na celu sa Lunetom. Onaj Pavlovic je srusen (to je inace bio cist penal ali sudija nije svirao) ali je ustao, namestio se, sutnuo i pogodio i sve to bez da ga je iko makar i pokusao da omete. Nedopustivo. Slag na vanredno prvo poluvreme stavlja Plavsic sjajnom asistencijom Srnicu za vodjstvo u nadoknadi. U drugom poluvremenu ranim golom Vijere za 4-2 i drugim zutim beka Cukarickog Stojkovica reseno je pitanje pobednika. Sve ostalo je bilo samaranje mrtvog magarca: Ibanjez koji je kao Roberto Karlos sa 30m probusio domaceg golmana ( :klanja:) , Vijerin dar-mar (ovo sto je Ajkula gore postavio  :klanja:) , cak je i muceni Petkovic uspeo da lepo asistira Jovicu za sedmi gol.  Jedno pola sata pre kraja je u igru usao Li Adi. Neverovatno koliko nimalo ne podseca na onog Adija koji je igao u Zvezdi pre cetiri godine. Bleda senka.

I sada posle ovakve kanonade covek ne moze a da se ne zapita kako je moguce da u ciglo 4 dana vidimo dva potpuno, ali potpuno razlicita, dijametralno suprotna izdanja skoro pa iste grupe igraca. Bicu slobodan da ponudim svoje vidjenje: razlika bi mogla biti upravo u tom "skoro pa istom". Razlika je Marko Grujic. Ok, jeste ono manje bitno takmicenje, jesmo bili manje motivisani (sto je nedopustivo, ali takva je situacija u skoro svim evropskim zemljama kada je kup u pitanju), ali razlika je i pored toga ocigledna. Decko je juce igrao na nekom svom nivou koji znatno prevazilazi okvire ove lige i (ovakve) Zvezde. Ta sigurnost u pasu, to iznosenje lopte, ta predaja, to zatvaranje i kvarenje igre protivnika, uostalom i taj sut, toga se ne bi postideli i neuporedivo jaci timovi od danasnje Zvezde. Svaka mu cast, a decko ima jedva 20 godina. Utisak je da su Donald iza i Plavsic (i Katai, koji juce nije igrao) ispred njega tacno ono sto mu je potrebno da pokaze sve sto zna.

A Plavsic je tek igrac koji mnogo moze. Juce je protivnickog beka prolazio kao na motoru, imao je sjajnu asistenciju kada je zavrnuo spoljnu u nadoknadi prvog poluvremena, cini mi se da je on umesan i u akciju kod penala, tj. da je bas on izbacio Vijeiru. Problem je konstitucija, u svakoj utakmici ga konstantno tuku, medjutim on ustaje i nastavlja gde je stao. Ja da se pitam i on i Gruja bi bez problema vec sutra zaigrali za reprezentaciju.

Greh bi bio ne pomenuti i Huga Vijeiru. Dva komada, oba posle solo-akcija, prosto se poigravao sa po tri i cetiri protivnicka igraca. Drago mi je zbog njega jer se trudi i grize na svakoj utakmici, ali pocesto ga nece gol. Medjutim, evo, u dve prvenstvene utakmice 4 komada. Nadam se da je to pocetak jedne vardijevske serije.

Ovom pobedom smo izjednacili rekord Muslinove generacije od pre 15 godina i u iducem idemo na novi. Nadam se i da ce publika doci u znatno vecem broju nego sto je to bio slucaj u poslednje vreme.

Idemo dalje, subota i Radnik iz Surdulice na Marakani.
"This is exactly what football should be about."

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
  • Ugled: +61/-256
    • Pogledaj profil
« Odgovor #516 poslato: Decembar 07, 2015, 05:36 »
meni je utisak poslednjih nekoliko utakmica ipak nedopustivo losa nasa odbrana. nemamo ni jednog jedinog dominantnog stopera cak ni na ovom nasem domacem nivou. mali jovanovic moze da postane igrac,ali je pozicija osetljiva i kada mlad igrac nema nekog pored sebe da mu pokriva nedostatke,vide se sve njegove mane. lune na zalost nije ni pola igraca kakav je bio. savo je dosta pao od kada je u zvezdi,sta da se radi u ozbiljnim je godinama,i svaka dodatna godina nije sala.sve u svemu da bi bili ravnopravni konkurent za ulaz u ls,tj da bi imali dobre sanse da se tamo nadjemo neophodna su nam 2 stopera(jovanovic ce sasvim moguce do tada biti prodat),i to odlicna,tj vrhunska za neki nas nivo. ovi sada stoperi retko u kojoj utakmici ne proplivaju,nekada to bude kaznjeno,nekada ne,ali to su mnogo losije ekipe od onih iz evropskih kvalifikacija,koje ce sigurno kaznjavati takve greske...

sto se tice grujica,igra stvarno odlicno,ali se ipak ne slazem nikako da je on ta razlika u ove zadnje dve utakmice.prevelika je tu razlika bila da bi je cinio samo jedan igrac,makar bio i licno mesi.
inace on nema jedva 20god,nego 19,jos nije napunio 20...
A ljubav ka tebi jos jaca je...

I svakim danom sve vise volim te...

Van mreže nyc

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #517 poslato: Decembar 07, 2015, 08:20 »
Neške, potpis za "štofera". Kad se samo setim s kakvim uzbuđenjem smo čekali Lunetov povratak, kao "toeto", kad ono - ćorak! Ispade Lune ništa bolji od onog nesretnog Jovanovića, ili Save koji je već zreo za peMziju. Dobar CD nam treba više nego šampon, no ja se bojim da se ponovo ne opečemo u toj žurbi da ga što pre izmislimo (ko je rekao, Rendulić?! ) ?

Glede Gruje. Hebga, šta god ti i ja mislili o njemu, statistika je stvarno začuđujuća! On jeste klinac (što mu samo još više podiže cenu na tržištu), ali je isto tako činjenica da kad su u timu on i Donald  Zvezda igra neku svoju igru kojoj trenutno niko u JSL ne može da parira. Boldovao sam "i Donald" jer sam mišljenja da su tek njih dvojica, u tandemu, taj presudni faktor. Ne mogu sad da se setim neke utakmice u kojoj je Gruja igrao, a Donald nije. Ako neko od vas pamti - objavite, pliz! Baš bih voleo da je ponovo na miru odgledam.

Ako bismo za Gruju već sada dobili "ponudu koja se ne odbija" mislim da bi trebalo da je prihvatimo, obzirom na tragično finansijsko stanje. Od njegove prodaje bismo mogli da pokrijemo troškove do kraja sezone ( + da Terza uplati koji dinar na ime pomoći samom sebi ) i da se onda ozbiljno pripremimo za kvalifikacije za LŠ. Hebga, ne moš i da stisneš i da ..., govorili su naši stari. U prevodu, koja je vajda od toga da sačuvamo Gruju, a da izgubimo Luča, Uga i Donalda (Mbođ nam ne gine jal vako jal nako ! ) ?  Mišljenja sam da imamo još dva aduta u prilog Grujine prodaje. Njegovo mesto i ulogu u timu bi odmah mogao (cenim) da preuzme mali Ristić. Greška bi bila suditi o njegovim kvalitetima na osnovu igara u ovoj polusezoni. Jer, kad udje kao zamena, nekih 10-15 minuta pre kraja, on je neprepoznatljiv! A svi smo videli već prošle sezone o kakvom se talentu radi i velika je šteta što za njega više nema mesta u prvih jedanaest. Dečko ima sve što je potrebno ofanzivnom centralnom - fantastičan pregled, loptu "koja ima oči", dribling ...
Drugi "plus faktor" je - Grof! Naša igra nosi očigledan trenerov pečat. Dakako, Gruja poseduje vanserijske individualne kvalitete, ALI, to što ima priliku da ih ispolji, to što je na najbolji način uklopljen u tim je zasluga Božovića. Ergo, uopšte ne sumnjam da bi i Ristić (ili neko drugi) "proradio" pod Grofovim mentorstvom. Još ako Donald ostane - ima da pevamo, bre!   :harmonika:

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #518 poslato: Decembar 07, 2015, 08:47 »
Profo, ne moras daleko u proslost. Donald je igrao protiv Borca sa Risticem a bez Grujica.

Van mreže nyc

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #519 poslato: Decembar 07, 2015, 09:47 »
Dule, ja pitah za utakmicu u kojoj je Gruja igrao a Donald nije?

Što se tiče Borca i para Donald-Rile, mislim da ta utakmica nije merilo nizašta. Sveopšti raspad sistema, prevashodno u odbrani. No, ako bi se na njima zasnivala naša buduća igra u sredini uopšte ne sumnjam da bi to Grof propisno utegao. 

Van mreže dejo94

• Starosedelac
  • Ugled: +60/-36
    • Pogledaj profil
« Odgovor #520 poslato: Decembar 08, 2015, 10:06 »
Braćo Cigani, srećna nam godišnjica Tokija...

[youtube=622,350]http://www.youtube.com/watch?v=dM34AcxFhKs[/youtube]

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #521 poslato: Decembar 08, 2015, 10:20 »
Dule, ja pitah za utakmicu u kojoj je Gruja igrao a Donald nije?

Što se tiče Borca i para Donald-Rile, mislim da ta utakmica nije merilo nizašta. Sveopšti raspad sistema, prevashodno u odbrani. No, ako bi se na njima zasnivala naša buduća igra u sredini uopšte ne sumnjam da bi to Grof propisno utegao.

A to...izvinjavam se, lose sam te procitao. Dakle, ne mogu da se setim.

Inace, vezano za tu pricu oko Grujica, igrao je 17 utakmica i 17 smo pobedili. Nije igrao 6 utakmica, a od tih 6 smo pobedili samo jednu. E sad, da li je to bas slucajnost? Ne znam, nisam siguran, ali sam siguran da Zvezda ne igra isto kada on nije u timu.

Slazem se sa Profom da u ovakvoj situaciji treba prihvatiti ponudu za Grujica ukoliko dodje (ali ne bilo kakvu). Rile jeste  buducnost i nesto sto bi moglo biti adekvatna zamena. Ja se samo plasim najgoreg scenarija, a to je da dobre ponude stignu i za Gruju i za Rileta i za Donalda i da ih sve zavale a da igru grade oko likova kao sto su bili Bosancic, ili ovaj Stojanovic i sl.

Van mreže djordje

• Starosedelac
  • Ugled: +47/-24
    • Pogledaj profil
« Odgovor #522 poslato: Decembar 08, 2015, 11:42 »
Prodati Jovica, odnosno ono sto je ostalo od njega, levu nogu, jetru i desni bubreg. To je tacno tih 19.8% na koje jos polazemo pravo.
Salim se, govorili su o nekoj ponudi za njega, Torino ili sta. Verujem da bi to bilo dovoljno da pokrije dobar deo dugova iz ove polusezone.

Tolika je bila frka oko njega, a Grujic ispade Messi licno za Jovica.

Sto se Grujica tice, prodati ga na leto uz uslov da ostane do kraja kvalifikacija, barem nesto da pokusaju. Ili prodati ga sada uz uslov da ostane do kraja leta. Verujem da se to moze izboksovati.

Imaju najbolji tim u poslednij xy godina, kada ako ne sada.

Zvezda jednostavno mora igrati Evropu na jesen, a cilj mora biti ulazak u LS. To vise nije pitanje zelje sada je vec stvar opstanka kluba i mislim da je to njima jasno. Grof to potencira i to je pametno. Ono sto je dobro je sto su u fazi pravljenja tima koji to moze da ostvari, uz nekoliko pojacanja.

« Poslednja izmena: Decembar 08, 2015, 11:48 djordje »

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #523 poslato: Decembar 08, 2015, 11:54 »
Nedavno sam sa Nenadom BG licitirao na koliko mozemo da racunamo od Jovica i slozili smo se da to moze u vrh glave da bude milion i nesto sitno preko, i to da pevamo.

A sto se njegovih kvaliteta tice, ubedjen sam da je igrao u kontinuitetu da bi eksplodirao. Ali nije, i sta da se radi.

Van mreže Laki

• Globalni moderator
  • Starosedelac
  • Ugled: +54/-10
    • Pogledaj profil
« Odgovor #524 poslato: Decembar 08, 2015, 04:06 »
Kada bi se ceo tim zvezde stavio na skener u ovom momentu (ne gledan transfermarket) ne verujem da bi vredeo više od 20 mil evra.

Od toga pola na Grujića, Kataija, Ibanjeza i Huga.
John Pilger je sedamdesetih pravio dokumentarac o disidentima u Čehoslovačkoj. Jedan od njih mu je tad rekao kako zapad ima mnoge prednosti u odnosu na istok, ali u jednoj stvari istok ima prednost. Pilger ga pita,a koja je to? Odgovor - Kad nas mediji lažu, mi znamo da nas lažu.