Ja ipak mislim drugacije. Da je dobar deo njih, ukljucujuci i Vidica, dao sjajne partije u reprezentaciji. NIJEDAN nije konstantno igrao u nacionalnom timu, a razlozi su razliciti (menjali su se treneri, saigraci, ciklusi, vecina njih je u klubovima imala kvalitetnije saigrace nego u reprezentaciji itd). Sto se Vidica konkretno tice, pominju se Krstajic i Gavrancic kao "nosioci" odbrane te generacije, sto nema veze sa zivotom. Ako cemo vec tako, sa Vidicem: 10 utakmica, 1 gol. Bez Vidica, 3 utakmice 10 golova. Da se ne zezamo. Dalje mu se stavlja na teret penal protiv Nemacke na iducem SP. Na stranu sto je penal odbranjen i nije nas nista kostao, voleo bih da mi neko nadje halfa koji NIJE skrivio penal. Dalje ga prozivaju za gol Australijanaca. Sve i da je (samo) on krivac - a nije - zaboravlja se sta je sve uradio i na toj utakmici i u tom ciklusu. Konacno, penal protiv Slovenije. E do mojega. Onda bi Del Pjera ili Sautgejta ili Pirsa trebalo da razvuku konjima na repove. Ne, posto tamo znaju da gledaju fudbal i umeju da cene. Ovde to nije slucaj, digla se kuka i motika, "poznavaoci" su poceli da laju (isto kao sto su godinama radili u Piksijevom ili Mijatovicevom ili Dekijem), a Vidic je preuzeo krivicu i odlucio da se skloni. A kako ce ko da to tumaci, zaista me ne zanima preterano; svako u skladu sa vlastitim shvatanjem i poznavanjem fudbala.