Bio i derbi. Najlosiji ove godine i jedan od losijih u poslednjoj deceniji. Slabo, sporo, neinventivno, dosadno. Partizan nije presao centar pola sata, to me vratilo u neka srecnija vremena. Posebno se isticao "Dominator" Gogua, koji je bio odlican u proslom derbiju na JNA. Ovog puta potpuno suprotno, nije znao sta ga je snaslo. Imao je intervencije na nivou petlica, podsetio me na onog naseg klovna sto smo ga se nedavno ratosiljali. Kod nas za divno cudo odbrana nije zakazala. I Renduliuc i Cvetkovic su odigrali uglavnom dobro (Cvetkovic je imao jedno ozbiljno ispadanje u prvom poluvremenu, srecom bez posledica). Cak ni Lukovic nije pravio gluposti. Ispred njih solidan Donald i odlican Le Talek. Taj momak je pravo blago. Sve stize, i da presece i da ukliza i da doda i da sutne...i jos je Sikimniceva golcina njegova zasluga jer je glavom skinuo loptu Dominatoru. Gruja je definitivno van forme, mada je imao nekoliko lepih poteza. Po stranama Srnic (nezapazen) i Katai...nema ga pa bljesne, ne vidi se po petanest minuta pa uzme loptu, prodje, udje unutra i zvekne pod precku. I tako par puta. U spicu Hugo. Steta sto se povredio, ali svejedno je svojim sebiclukom zeznuo najmanje dve izgledne situacije. I onda dolazimo do teatra apsurda. Sikimic koji je obicno drvo i uz Petkovica sasvim sigurno najveca rupetina u ovom timu ove sezone daje golcinu u raslje, a decko koji nas je spasavao vise puta svojim intervencijama prima nekakvu budalastinu sa preko 30m kroz ruke. Desava se, nema problema, bolje sada nego da je neka bitna utakmica....jedino mi je zao sto ga je dalo ovo smece od coveka. Veliki frajer koji je nasao da se qrci nad Plavsicem koji ima dvanaest kila. Sitna jajara koja se vec pokazala u proslom derbiju, ali ovo je vrhunac. Delujue mi da je sutirao iz ocaja, jer je katai bas zestoko isao na tu loptu, a ovaj je bio poslednji covek....u Partizanu me je razocarao i Ilic, o kome sam do ne tako davno imao veoma visoko misljenje. Sta je njemu sve oprosteno, neverovatno...zasluzio je jos najmanje dva zuta, sto ovaj glupan koji je sudio nije jednostavno zeleo da mu da. Covek je inace uspeo da da prvi zuti Renudlicu ni krivom ni duznom. Inace u Partizanu bolji od ostalih je bio, zacudjujuce, Jovanovic. mihajlovic se trudio ali je bio potpuno zatvoren, ovo ostalo nije vredno pomena, osim donekle Brasanca. Bezvezna utakmica u kojoj je Zvezda bila nesto manje los protivnik, te se sa te strane remi moze posmatrati kao neuspeh...ali nas, generalno, bas zabole.
Bilo je preko 35.000 ljudi. I bili su incidenti. A za incidente najvecu odgovornost snosi milicija. Mene niko ni prethodnog puta nije mogao da ubedi da je nemoguce kontrolisati grobarsku frakciju na istoku, a pogotovo ne moze sada, kada vec postoji iskustvo tog tipa. Ne, njima je necijom odlukom dozvoljeno da naprave to sto su napravili. A pogotovo je tezak idiotizam upadanje na severnu tribinu (sto rece moj brat usli su "na nervnoj bazi"). Ako za trenutak ostavimo po strani (mogucu ali manje verovatnu) varijantu da je milicija apsolutno nesposobna da sa 5000 ljudi garantuje red na utakmici, ostaje nam zakljucak da cela prica ima korene u politici; ne zelim da elaboriram i ulazim u teorije zavere, ali ovo sto se dogodilo ide na dusu MUP (helikopteri, konjica, zandarmerija, hiljade ljudi pod oruzjem i oklopima i - opet rascopane glave, haos, jurnjava po tribini na kojoj sede i porodice sa decom i, generalno, miran svet)...pri cemu naravno ni u ludilu ne zelim da opravdam retarde koji jedva cekaju da se mlate i gadjaju bakljama i stolicama. Sve u svemu, jos jedan praznik primitivizma i antifudbala.
Idemo dalje, subota i Cacak.