kao sto je hteo da kaze ajkula,ali nije lepo pojasnio, covic je rekao da je od tog prosecnog budzeta od 5,6milx4god, tj 22,4mil za 4god vracen dug(tih 15,5mil, tj dobar deo je bio oprosten,a deo vracen). pri tom zna se da covic voli malo da zakiti stvari,pa mi se i ova prica o prosecnih 5,6 cini prenaduvana(ne tvrdim nista).
zna se da nam je prosle god bio toliki budzet od cega je 2mil islo za dugove(rekao bih bar jedan dobar deo je bio iz coviceve ere,tj predhodne 3sezone),a da je ukupan budzet sitema kako ga zove covic(tj zvezda,fmp i sve mladje kategorije) bio oko 3,5mil,od cega je 2mil otpadalo na plate za prvi tim i strucni stab. ok pricalo se da je cisto igracki budzet prosle godine cak i bio nesto manji nego pretprosle sezone(ne nesto znacajno), jer tadija,radenovic,katic,simonovic,nelson i silb nisu bili bas jeftini igraci,a dosli su kalina(izuzetno jeftin,potpisao pre proslog sp),jovic(isto ne nesto narocito skup), dangubic(on je dobio solidnu platu,ali manju od simonovica koji je imao preko 150k),cirbes i vilijams(jedini koji se moze nazvati skupim igracem).
druge godine covicecog mandata, onaj tim sa rakocem i braunom,isto nije bio jeftin,ali je ipak bio jeftiniji od ovog iz 3 sezone,a verovatno i proslogodisnjeg. a prve covine sezone smo imali jeftin tim(covic,bojan popovic,cvele,nedovic,milutinovic,lazic,tomas,radetic,subotic,uros nikolic,mile ilic).
u sustini osim tog iz prve sezone,ostali timovi nisu bili previse jeftini,ali je ipak i 2god igracki budzet bio manji nego 3,a cetvrte god je taj budzet bio znaci oko 2mil, i to je mozda otprilike neki prosek bez prve sezone. ako pretpostavimo da je i na ostale troskove islo priblizno isto para tih godina,onda je ukupan budzet sistema te 3sezone bio oko 3,5mil eura,a prve sezone ipak dosta manji od te tri godine.u sustini kljucno je koliko je para islo na dugove tih godina, i mada ima u uppr-e taj plan koliko treba dugova da se otplati,mrzi me da to citam sve, analiziram i sabiram,a ne znam dal je negde izneseno zbirno koliko je dugova vraceno,a koji deo otpisan.