jest, košarka će procvjetat kad se ABA raspadne...
eno u tvojoj Bosni samo čekaju da se Igokea vrati, pa da se podigne interes za košarku, kvalitet iste, sponzori, pune dvorane...
a da ne govorim u CG, gdje će Budućnost punit dvorane od Kolašina do Bara, pobjeđujući konkurenciju i s juniorima...
BiH nemoj računati, ona je uvijek mimo svih i sport ovde nema nikad toliku perspektivu kao u drugim zemljama, prije svega Srbiji i Hrvatskoj. Ja ti pričam o Srbiji i kakvo bi stanje bilo. Što se tiče BiH, ovde ti je u 85% klubova poluprofesionalizam, dvorane su relativno pune, ali ovde nema sponzora (sem što imaš po 2 izuzetka u košarci, rukometu, odbojci, malom fudbalu) (fudbal ne računam, jer je to uvijek mimo drugih sportova), jer prosto ih sport ne zanima. Mene niko ne može ubjediti da u BiH nema talenata kao u Srbiji i Hrvatskoj, ovde je problem (zavisi iz koje perspektive gledaš, pa iz dvije ti to nije problem, iz jedne jeste), što talenti idu da igraju za SRB i HRV. Pa dvije glavne odbojkašice Srbije su iz Brčkog i Bileće (mjesta u Srpskoj), braća Pijetlović su rodom iz Srpske i imaš još milion primjera što su otišli da igraju za zemlje svog naroda. Oni što ne mogu tamo, pristanu da igraju za ovu nazovi državu (koju 2/3 ne vole) i rezultati su takvi kakvi jesu. Krenuću od sebe, kada je bilo zadnje kolo kvalifikacija za SP 2014, BiH igra protiv LItvanije odlučujuću utakmicu, ja gledam Srbija - Makedonija koja nema nikakvu važnost i pritom u 90% lokala se gleda ta utakmica, a ne BiH.
Evo ti najbolji primjer kako se većina u Srpskoj odnosi prema "zmajevima"
[youtube=622,350]http://www.youtube.com/watch?v=SUhiF5CCqwk[/youtube]